سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از انگ اجتماعی بهعنوان چالش اصلی در شناسایی و درمان بیماران مبتلا به ایدز (HIV) یاد کرد و بر اهمیت اطلاعرسانی و نمونهگیری برای افراد در معرض خطر تأکید کرد.
به گزارش سینا پرس فارس، اورنگ ایلامی امروز، 12 آذرماه در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز با بیان اینکه ۲ هزار 82 نفر بیمار مبتلا «HIV» در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز شناسایی شده اند، گفت: از این تعداد شناسایی شده، ۷۷ درصد بیماران تحت درمان هستند.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه از انگ اجتماعی به عنوان یکی از مهمترین عوامل عدم مراجعه و شناسایی مبتلایان ایدز یاد کرد و افزود: برخی افراد که هیچ رفتار پرخطری هم نداشته اند، ممکن است به دلایل مختلفی به عفونت اچ آی وی مبتلا شده باشند و امکان دارد به دلیل انگ اجتماعی این بیماری، برای آزمایش و نمونه گیری به مراکز بهداشت مراجعه نکنند.
ایلامی با تاکید بر اهمیت ارتقای اطلاع رسانی در خصوص بیماری ایدز و لزوم نمونه گیری تشخیصی برای افراد در معرض خطر، ادامه داد: در صورتی که سطح اطلاع رسانی در جامعه بالا رود، افرادی که نگران تابوهای ایدز هستند، بیشتر و زودتر برای آزمایش ترغیب میشوند.
او با بیان اینکه در مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری، خدمات رایگان آموزشی، پیشگیری و درمان عفونت اچ آی وی ارائه میشود، بیان داشت: در حال حاضر مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری در شهرستانهای شیراز و مرودشت، پایگاه مشاوره بیمارهای رفتاری در درمانگاه تخصصی و فوق تخصصی امام رضا(ع) و درمانگاه شهید فقیهی در شیراز، مرکز خدمات جامع سلامت حافظ شهر صدرا و مراکز بهداشت تمامی شهرستانها فعال است.
آغاز پویش ملی تغذیه سالم از ١٧ تا ٣٠ آذر سال جاری
ایلامی در ادامه این نشست، با تاکید بر اهمیت توجه به افزایش شیوع بیماری های غیر واگیر به عنوان عامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان، گفت: یکی از اقدامات مهم در کاهش بروز بیماری های غیر واگیر، افزایش سطح آگاهی مردم است که در همین راستا، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت هر ساله اقدام به برگزاری پویش ملی آموزش همگانی تغذیه سالم در سراسر کشور می کند.
این مقام مسوول در دانشگاه با بیان اینکه پویش امسال با هدف اطلاع رسانی و اصلاح باورهای نادرست در مورد روغن و چربی ها و با تاکید بر شعار «روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم» برگزار می شود، افزود: فرهنگسازی در خصوص نقش روغن ها و چربی ها در برنامه غذایی سالم، اصلاح باورهای نادرست در خصوص روغن ها و چربی ها و پیشگیری از بیماری های مزمن یا غیرواگیر با انتخاب روغن مناسب، از جمله اهداف پویش امسال است.
ایلامی ضمن اشاره به اینکه چربی ترانس شریان ها را مسدود می کند و خطر حمله قلبی و مرگ را افزایش می دهد، عنوان کرد: سازمان جهانی بهداشت حذف این چربی ها را به عنوان یک مداخله مقرون به صرفه برای کشورهای با درآمد کم و متوسط توصیه می کند.
او با تاکید بر اینکه برنامه غذایی باید به گونه ای تنظیم شود که حداکثر 30 درصد از کالری روزانه از روغن ها تامین شود، افزود: می بایست میزان اسید چرب اشباع 10 درصد و اسید چرب ترانس روغن های مصرفی حداکثر تا 1 درصد محدود شود.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه بر اهمیت توجه مردم به نشانگر های مواد غذایی تاکید کرد و گفت: نشانگرهای مواد غذایی همان برچسب روی محصولات غذایی هستند که مقدار پنج شاخص مهم مؤثر در سلامتی یعنی انرژی، قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس موجود در محصولات غذایی را با رنگهای سبز، نارنجی و قرمز مشخص میکنند.