آیین اعطای اولین دوره جایزه فناوری و حکمرانی «روستا آزاد» همزمان با دومین سالگرد نکوداشت وی امروز دوشنبه ۱۲ آذرماه با حضور معاون علمی رئیس جمهور و رئیس سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری سینا، آئین اعطای اولین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستا آزاد همزمان با دومین سالگرد نکوداشت زنده یاد دکتر رضا روستاآزاد امروز دوشنبه ۱۲ آذرماه با حضور حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، دکتر حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، دکتر سید عباس موسوی رئیس دانشگاه صنعتی شریف در دانشگاه شریف آغاز شد.
در راستای بزرگداشت یاد و خاطره استاد و دانشمند مجاهد «مرحوم دکتر رضا روستا آزاد» ریاست اسبق دانشگاه صنعتی شریف و همبنیانگذار اندیشکده حکمرانی شریف، اولین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد با هدف شناسایی آثار و اقدامات مؤثر در حوزه حکمرانی برگزار میشود.
جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد مرجعی برای بررسی فعالیتهای علمی و فناورانه مؤثر در بهبود و ارتقای سطح کیفی سیاستگذاری و حکمرانی کشور است که با هدف ریلگذاری، جهتدهی و تشویق فعالیتهای اساتید، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و پژوهشگران مراکز تحقیقاتی، شرکتهای دانشبنیان، مؤسسات فرهنگی و رسانهای، مراکز سیاستپژوهی و اندیشکدههای کشور برگزار میشود.
از دیگر اهداف این جایزه تشویق فعالیتهای فناورانه، نوآورانه، سیاستپژوهی و توسعه ارتباطات بینالمللی برای بهبود «کیفیت حکمرانی کشور» است.
فناوری حکمرانی، فرهنگ حکمرانی، دیپلماسی نخبگانی، نوآوری سیاستی از محورها و حوزههای این جایزه به شمار میرود.
جریان سازی در توسعه و گفتمان فناوری
دکتر سید عباس موسوی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف در آئین اولین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد که به میزبانی دانشگاه شریف برگزار شد با اشاره به اینکه دکتر روستاآزاد برای من فراتر از معلم بود و ارتباط ما فراتر از ارتباط استاد شاگردی بوده است، گفت: ایشان مثل یک پدر بودند و بنده از سال ۷۵ تا زمانی که ایشان در قید حیات بودند، ارتباط نزدیکی داشتم.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف افزود: جز نیکی و صبوری از دکتر روستا آزاد چیزی ندیدم و همواره سعه صدر در ۲۰ و اندی سال از ویژگیهای بارز او بود. در این سالها ندیدم که از کسی بدگویی کنند و دوراندیشی از دیگر ویژگیهای نیک ایشان بود. مسائل فنی و علمی که پیشنهاد میدادند، یک دهه بعد میدیدیم که چقدر پرداختن به این موضوعات درست بوده است.
وی با بیان اینکه دکتر روستاآزاد استاد به حق شریف دانشگاه شریف بود، بیان کرد: ایشان در حوزه پژوهشی و در پژوهشهای شخصی شأن، همیشه به جنبه کاربردی بودن و حل مساله توجه داشتند و در پروژهها به مشکلات جامعه توجه داشتند. از نظر مدیریتی چه در جایگاه معاونت پژوهشی دانشگاه و چه در ریاست دانشگاه، پژوهش دانشگاه متحول شد و تغییر کرد.
موسوی ادامه داد: دکتر روستاآزاد شخصیت جریان سازی داشتند و عنوان مثال جریان سازی خوبی در دوره ایشان در توسعه فناوری و گفتمان فناوری شکل گرفت. قراردادهای ارتباط صنعت و دانشگاه در دوره ایشان افزایش چشم گیری داشت. نبود ایشان به طور حتم ضایعه بزرگی برای جامعه نخبگان و فناوری است.
توسعه و عمق بخشیدن به فناوری
دکتر حسین افشین، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه هر رئیس دانشگاهی که می آید سعی می کند تحت عنوانی فعالیت های خود را توسعه دهد، اظهار کرد : عنوان فعالیت های مرحوم روستا آزاد را میتوان توسعه و عمق بخشیدن به فناوری نامید و توسعه فناوری و نوآوری دانشگاه مدیون فعالیت های ایشان است.
افشین با اشاره به اینکه یکی از افتخارات دکتر روستا آزاد این است که شاگردانی تربیت کرد که قدردان زحمات ایشان هستند، گفت: افرادی که تلاش می کنند جریان سازی استادشان را تداوم یابد و این امر ارزشمند است.
وی به اعطای اولین دوره جایزه اشاره کرد و گفت: وقتی که صحبت از حکمرانی می شود معمولا صحبت از حکمرانی خوب می شود و دکتر روستا آزاد حکمرانی را در پژوهش می دانست.
افشین در ادامه درباره شاخص های حکمرانی خوب گفت: از جمله شاخص ها می توان مواردی چون دولت کارامد، دولت پاسخگو، دولت فساد گریز، حاکمیت قانون و توسعه مشارکت مردمی اشاره کرد.
معاون علمی ریاست جمهوری خصوصی سازی را از دیگر شاخص های حکمرانی خوب عنوان کرد و گفت: هیچ کدام از این شاخص ها محقق نمی شود مگر با حضور فناوری از این رو جایزه حکمرانی روستا آزاد جایزه حکمرانی فناورانه به شمار میرود.
وی افزود: اگر دکتر روستاآزاد بودند حتما تاکید داشتند که در خصوص این جایزه جریان سازی صورت بگیرد. هدف ما این است که جریان حکمرانی خوب با این جایزه اتفاق بیفتد و خروجی این جریان سال آینده جایزه بگیرد.
در مراسم اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستا آزاد، برگزیدگان محورهای این جایزه در ۴ محور «فناوری حکمرانی»، «دیپلماسی نخبگانی»، «نوآوری سیاستی» و «فرهنگ حکمرانی» معرفی شد.
شرکت «شاپرک» و«زیستاب» در حوزه فناوری حکمرانی؛ سریال «آقای قاضی» و بازی «آمیرزا» در حوزه فرهنگ حکمرانی؛ «صاحبکار» در حوزه نوآوری سیاستی و سید محمد مرندی در حوزه دیپلماسی نخبگانی به عنوان برترین ها معرفی شدند.
منبع: مهر