معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی مطرح کرد؛
لزوم معرفی جهاددانشگاهی به عنوان یک مدل موفق در نظام حکمرانی علم و فناوری کشور

معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی در نشست تخصصی «همایش الگوی حکمرانی تمدنی علم و فناوری» که به میزبانی واحد کردستان برگزار شد از لزوم معرفی این نهاد به عنوان یک مدل موفق در نظام حکمرانی علم و فناوری کشور سخن گفت و افزود: امروزه نهاد انقلابی جهاددانشگاهی، به عنوان یک نظام حل مسئله‌ و راهکار اثرگذار در سایر حوزه‌ها نیز می‌تواند راهگشا و الگو باشد.

به گزارش خبرگزاری سینا، نشست تخصصی «همایش الگوی حکمرانی تمدنی علم و فناوری» با سخنرانی سید رضی آقا سیدی، معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی و اعضای این واحد برگزار شد.

در نشست تخصصی «همایش الگوی حکمرانی تمدنی علم و فناوری» با اشاره به تاریخچه و فلسفه تشکیل جهاددانشگاهی در کشور گفت: بعد از شکل‌گیری انقلاب شکوهمند اسلامی و پیرو از آن شورای عالی انقلاب فرهنگی، نهاد علم و فناوری کشور در این شورا تجمیع و لذا برای رفع این چالش به فرمان امام راحل و مجاهدان نسل اول جهاددانشگاهی، راهکاری تحت عنوان «جهاددانشگاهی» ارائه شد.

وی افزود: در دوران تشکیل جهاددانشگاهی، شرایط خاصی در کشور مطرح بود و به دلیل مدیریت دانشگاه‌ها به صورت ریاستی، نهاد علم و دانشگاه در آن دوران یک مفهوم واردارتی محسوب می‌شد لذا جهاددانشگاهی به عنوان یک راهکار مؤثر برای مقابله با این شرایط ایجاد شد که بسیار مؤثر و کارساز در این حوزه عمل کرد.

معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی بیان کرد: امروزه نهاد انقلابی جهاددانشگاهی، به عنوان یک نظام حل مسئله‌ و راهکار اثرگذار در سایر حوزه‌ها نیز می‌تواند راهگشا و الگو باشد و در این راستا ما به عنوان خادمان این نهاد انقلابی باید بتوانیم روایتی صحیح از ماموریتهای موفق جهاددانشگاهی ارائه دهیم که در این حوزه موفق نبوده‌ایم.

وی ادامه داد: راهکار شورای عالی انقلاب فرهنگی در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی برای بازآفرینی نظام حکمرانی در نهاد علم و فناوری، تأسیس جهاددانشگاهی به عنوان یک بازوی اجرایی خود بوده است.

آقاسیدی با تأکید بر اینکه جهاددانشگاهی نهادی متشکل از همه کنش‌گران نهاد علم و فناوری کشور بود، افزود: جهادانشگاهی در طول دوران خدمت خود سیر تحول و فراز و نشیب‌های بسیاری را طی کرده است و یکی از مهم‌ترین ساختارهای جهاددانشگاهی نهادهای پژوهشی و توسعه‌ای هستند.

 

سیدرضی آقاسیدی، معاون پشتیبانی و مدیریت منابع و سرپرست سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاددانشگاهی

 

وی اعلام کرد: جهاددانشگاهی در فضای فرهنگی متولد شده و در طول دوران در حوزه‌های اشتغال، آموزش، دانشگاهی، تحقیقاتی و پژوهشی ورود کرد و در تمام حوزه‌های مورد توجه حکمرانی، راهکار متناسبی ارائه کرده است که بر همین اساس مقام معظم رهبری فرمودند که «به نظر من جهاددانشگاهی فقط یک نهاد نیست، بلکه یک فرهنگ است؛ یک جهت‌گیری و حرکت است»

سرپرست سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه ما تاکنون موفق به تعریف جهاددانشگاهی به عنوان یک مدل موفق در نظام حکمرانی و عرضه آن در سطح کشور نشده‌ایم، اظهار کرد: در زمانی که به دلیل شکاف آموزش عمومی، نظام حکمرانی دچار مسئله شد، جهاد دانشگاهی یک راهکار برای رفع این مسئله بود و با راه‌اندازی 40 مرکز علمی – کاربردی و 156 مرکز آموزش‌های تخصصی راهکاری برای زدودن این شکاف ایجاد کرد.

آقا سیدی به ورود جهاددانشگاهی در حوزه اشتغال و تولید اشاره کرد و افزود: در طول سال‌ها فعالیت، این نهاد همواره به کمک حکمرانی آمده و راهکارهای مؤثر و کارسازی را ارائه کرده است و براین اساس زمانی که مقام معظم رهبری فرمودند که اقتصاد و تولید را باید با مشارکت مردم پیش ببریم، جهاد دانشگاهی علیرغم تمام دست‌کاری‌ها و مداخلات بروکراسی رسمی دولتی، باز مردمی‌ترین نهاد کشوری مطرح شد به این معنا که هیچگاه دیواری بین قشر دانشجو و جهاددانشگاهی وجود نداشته است.

وی افزود: امروز به برکت خبرگزاری‌های جهاددانشگاهی، فضای رسانه‌ای کشور به یک بلوغ فکری رسیده، و تمام افراد حرفه‌ای رسانه ای در گذشته و دوران دانشجویی گذرشان به حوزه رسانه جهاددانشگاهی رسیده است.

سرپرست سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاددانشگاهی به ساختار فرهنگی جهاددانشگاهی اشاره کرد و گفت: مرکز افکارسنجی ایسپا، سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور، خبرگزاری ایکنا، از دیگر فرصت‌های درخشان جهاددانشگاهی کشور بوده است.

وی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی، جزو 10 کشور برتر دنیا در حوزه سلول‌های بنیادی قرار داد، افزود: جهاددانشگاهی یک اکوسیستم منعطف و چابکی است که با بلوغ اندیشه‌ی نسل‌های اول و نسل های آینده، تمامیت خواهانه با موضوع نهاد علم و فناوری مواجه نشد.

آقا سیدی در پایان گفت: جهاددانشگاهی با توجه به ساختار چابک خود می‌تواند یک نهاد توسعه‌ای خوب برای پایدارسازی دستاوردهای رئیس جمهور محترم در سفر به اقلیم کردستان باشد و در کنار نقش های ترویجی، دانش بنیان و حوزه های ماموریتی جهاددانشگاهی همراه مدیریت ارشد استان کردستان ایفای نقش کرده و اتفاقات خوبی را رقم خواهد زد.

منبع: روابط عمومی جهاددانشگاهی استان کردستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا