بی توجهی به علوم پایه تهدیدی جدی برای جایگاه علمی کشور است

پدر پیوند کبد ایران ضمن تاکید بر ضرورت توجه به علوم پایه و تقویت زیرساخت‌های پژوهشی کشور، هشدار داد که غفلت از علوم پایه، به‌ویژه در زیست‌شناسی و ژنتیک، می‌تواند موجب عقب‌ماندگی علمی کشور شود.

به گزارش سینا پرس فارس، سیدعلی ملک حسینی در مراسم تجلیل از مریم اسدی پژوهشگر برگزیده جهاد دانشگاهی فارس از سوی انجمن پزشکی بازساختی آمریکا، با بیان اینکه امروزه علوم پایه، کلید توسعه و پیشرفت جوامع است، گفت: متأسفانه در کشور ما، این حوزه هنوز به اندازه کافی مورد توجه قرار نگرفته است.

وی افزود: بطوریکه از سال ۲۰۱۷ به این سو، توجه جهانی به علوم پایه افزایش یافته و بسیاری از جوایز علمی به دستاوردهای این حوزه اختصاص یافته‌اند، اما ضعف ما در این زمینه، از جمله در زیست‌شناسی و ژنتیک، می‌تواند ما را از کاروان علم جهانی عقب نگه دارد.

ملک حسینی تاکید کرد: باید با تلاش مستمر، برنامه‌ریزی هدفمند و سرمایه‌گذاری گسترده در علوم پایه، جایگاه شایسته‌ای را در عرصه علم جهانی به دست آورده و تثبیت کنیم.

وی اضافه کرد: توسعه زیرساخت‌های علمی، حمایت از پژوهشگران و فراهم‌سازی امکانات لازم برای تحقیقات بنیادی از جمله اقداماتی است که می‌تواند به تحقق این هدف کمک کند.

مؤسس بیمارستان پیوند اعضای ابوعلی سینا به راه اندازی مرکز درمان ناباروری و ژنتیک پزشکی رویان ابوعلی سینا در این بیمارستان هم اشاره کرد و خبر داد: در تلاش هستیم دانشگاهی جامع تأسیس کنیم که در آن رشته‌های مختلف علمی ارائه شود و بتوانیم با پرورش دانشجویان نخبه، گام مهمی در پیشرفت همه جانبه علمی کشور برداریم.

پدر پیوند کبد ایران همچنین به ارزش علم و عظمت الهی اشاره و اظهار کرد: خداوند در آیات متعددی در قرآن، انسان را به علم و شناخت دعوت و بر ارزش مطالعه و تفکر در مورد راز آفرینش و هدف زندگی توصیه کرده است و علم را کلید دستیابی به رازهای هستی عنوان می کند.

ملک حسینی یادآور شد: میلیاردها سال پیش، در اثر انفجار بیگ‌بنگ، ماده‌ای متراکم گسترش یافت و خداوند با قدرت بی‌پایان خود، هستی را از نیستی بیرون آورد. این اتفاق نشان‌دهنده قدرت “فاطر” بودن خداوند است، یعنی کسی که نیستی را می‌شکافد و هستی را می‌آفریند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا