گردهمایی بزرگ حافظآموزان در «خلوت انس»
مدیر مرکز حافظشناسی گفت: گردهمایی بزرگ حافظآموزان و مدرسان مرکز حافظشناسی، باهدف تقدیر از جایگاه مدرسان و مرور کارنامه ۲۸ ساله این مرکز، روز چهارشنبه ۷ آذرماه در تالار بزرگ حافظ برگزار میشود.
سعید حسامپور امروز، ۴ آذرماه با اعلام این خبر، توضیح داد: گردهمایی بزرگ حافظآموزان و مدرسان مرکز حافظشناسی، باهدف بازنمایی نقش مرکز حافظشناسی در تحکیم پیوند مردم با حافظ و قدردانی از حضور مشتاقانه دوستداران حافظ در کلاسهای این مرکز و همچنین ارجنهادن به جایگاه مدرسان مرکز حافظشناسی برگزار میشود.
وی با بیان اینکه تشکیل کلاسهای آموزش درستخوانی و شرح و توضیح غزلیات حافظ، یکی از اصلیترین و مهمترین فعالیتهای مرکز حافظشناسی از زمان تأسیس (۱۳۷۵) تاکنون بوده است، خبر داد: در طول ۲۸سال فعالیت این مرکز، ۹۱ دوره (ترم) و بیشاز هفتصد کلاس در پیوند با حافظ برگزار شده است که بیشاز ۲۰هزار حافظآموز، طی این سالها، در این کلاسها شرکت کردهاند.
حسامپور با اعلام اینکه این مراسم با همکاری ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس و حمایت کتابفروشی بوکلند ترتیب یافته است، گفت: ارجنهادن به همکاری صمیمانهی بیشاز ۳۰ مدرس که در طول این ۲۸سال غزل حافظ را از دیدگاههای گوناگون به علاقهمندان آموختهاند، از دیگر اهداف برگزاری این گردهمایی است.
مدیر مرکز حافظشناسی اظهار کرد: در گردهمایی بزرگ حافظآموزان مرکز حافظشناسی، از مجید اسکندری، بهپاس ۲۱سال تدریس در کلاسهای مرکز حافظشناسی و آشناکردن عموم مردم با شعر حافظ تقدیر میشود و بخشی از کارنامه مرکز حافظشناسی در این گردهمایی مرور خواهد شد.
بهگفته وی، گروه موسیقی گوران، بهسرپرستی جهانبخش رستمی، در این مراسم غزلهایی از حافظ را اجرا خواهند کرد و ویژهبرنامههای مختلفی برنامهریزی شده است.
به گزارش سینا پرس، مرکز حافظشناسی نهادی مستقل (غیردولتی)، فرهنگی و علمی است که بهمنظور تقویت و گسترش فعالیتهای مربوط بهحافظ و توسعهی پژوهشهای تخصصی در پیوند با زندگی، اندیشه و شعر حافظ، در سال ۱۳۷۵ هـ.ش در شیراز تأسیس شد و با استقرار در محل حافظیه آغاز به کار کرد.
در این مرکز، با نظر به اهداف و برنامههای پژوهشی، مجموعهای ارزشمند از اسناد، نسخههای چاپی دیوان، ترجمهها و شروح معتبر شعر حافظ، کتابهای تحقیقی، مقالهها، سخنرانیها، گزارشها و نرمافزارهای رایانهای فراهم آمده است.
از مهمترین فعالیتهای مرکز حافظشناسی در طی سالهای فعالیت، میتوان به برگزاری مراسم سالانه بینالمللی یادروز حافظ (بیست مهرماه)؛ اهدای نشان درجه یک علمی حافظشناسی به حافظپژوهان برجستۀ ملی و بینالمللی؛ انتخاب کتاب سال حافظ؛ ایجاد کرسی پژوهشی حافظ؛ اعطای پژوهانههای علمی و جذب پژوهشگران؛ تقدیر از حافظپژوهان ملی و بینالمللی؛ برگزاری پیوسته نشستهای علمی در پیوند با حافظ، چاپ و انتشار بیشاز پنجاه عنوان کتاب در پیوند با حافظ؛ انتشار مجلۀ علمیتخصصی حافظپژوهی؛ انتشار نشریهی عمومی آینهدار جمال؛ انعقاد تفاهمنامههای مختلف و برگزاری کلاسهای آزاد حافظخوانی به شکل پیوسته اشاره کرد.