رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) گفت: این سازمان بیش از 98 درصد بذر موردنیاز کشاورزی را تولید کرده و کشور را از واردات بینیاز کرده است.
غلامرضا گلمحمدی امروز، 30 آبان ماه در آیین رونمایی از واکسن غیرفعال تیلریوز گاوی (واریته پارس) که برای نخستین بار در جهان توسط موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی شعبه شیراز اختراع شده است، با اشاره به تدوین و تصویب سند ملی دانشبنیان امنیت غذایی کشاورزی در سال گذشته برای اولین بار در کشور، به نقش مهم این سازمان در عرصه کشاورزی و سلامت کشور پرداخت.
وی افزود: از 11 واکسن موجود در سبد واکسیناسیون اجباری کشور، هفت واکسن توسط موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی زیر مجموعه سازمان تات تولید میشود. همچنین، ارقام اصلاحشده در حوزه بذر و سلامت غذا نیز توسط مؤسسات تحقیقاتی این سازمان توسعه یافته است. این فعالیتها جایگاه سازمان تات را بهعنوان نهادی تأثیرگذار و قابل دفاع در کشور تثبیت کردهاند.
گلمحمدی در ادامه با اشاره به تأسیس موسسه رازی پس از شیوع طاعون گاوی و نقش آن در کنترل بحرانهای بیماریهای دامی، تصریح کرد: اگر امروز بیماریهایی مانند دیفتری، کزاز، سرخجه و سیاهسرفه کنترل شدهاند، این دستاورد از افتخارات موسسه رازی است.
وی همچنین به تلاشهای این موسسه در دوران همهگیری کرونا اشاره کرد و گفت: موسسه رازی برای اولین بار در جهان واکسن استنشاقی کرونا را تولید کرد که هم به سلامت جامعه کمک کرد و هم در مسیر صادرات واکسن گام برداشت.
رئیس سازمان تات در ادامه با تأکید بر توانمندیهای کشور در حوزه تولید دانشبنیان، به تولید واکسن غیرفعال تیلریوز گاوی برای اولین بار در جهان اشاره کرد و این دستاورد را نماد پیشرفت و تلاش متخصصان ایرانی دانست.
گلمحمدی با تأکید بر خودکفایی کشور در تولید بذر به چالشهای پیشروی سازمان تات در جذب نیروی انسانی متخصص اشاره کرد و گفت: درحالیکه سازمان تات بیش از 98 درصد بذر موردنیاز کشاورزی را تولید و کشور را از واردات بینیاز کرده است، با مشکلاتی در زمینه جذب محقق روبرو هستیم و از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواست تا با تأمین منابع انسانی، بهعنوان قلب سیستم، از روند تحقیقات و تولیدات این سازمان حمایت کنند.
وی در خاتمه، از نگاه غیرعلمی به اراضی مؤسسات و ایستگاههای تحقیقاتی در استانها انتقاد کرد و گفت: متأسفانه در اغلب استانها، اراضی موسسات تحقیقاتی ما بهعنوان زمینهای مسکونی یا صنعتی تلقی میشوند. درحالیکه این اراضی باید در خدمت دانشبنیان کردن بخش کشاورزی باشند.