یک فوقتخصص نوزادان نیز با اشاره به تولد سالانه بیش از ۱۲۰ هزار نوزاد نارس در ایران، گفت: به طور میانگین سالانه بین ۱۱ تا ۱۵ درصد نوزدان در استان همدان به صورت نارس به دنیا می آیند و به نظر می رسد نرخ تولد نوزادان نارس و چندقلوزایی در استان همدان نسبت به سایر مناطق کشور بالاتر است که شرایط آبوهوایی و رژیم غذایی در این امر نقش دارند.
دکتر بابک جعفربند با تاکید بر اهمیت پیشگیری از تولد نوزادنارس اضافه کرد: رعایت رژیم غذایی مناسب، کنترل فشارخون و دیابت، پرهیز از مصرف دخانیات و اصلاح سبک زندگی از مهمترین اقدامات برای کاهش احتمال تولد نوزاد نارس است همچنین مادران باید زیرنظر پزشک متخصص زنان، مراقبتهای دوران بارداری را جدی بگیرند.
این فوق متخصص نوزادان با بیان اینکه تکامل کلی نوزاد نارس تحت تاثیر قرار می گیرد، بیان کرد: بنابراین احتمال می رود سیستم عصبی، تکامل چشم ها، سیستم تنفسی، سیستم ایمنی وضعیت جسمانی و رشد نوزاد به صورت نارس باشد.
دکتر جعفربند تاکید کرد: دوره بستری نوزادان نارس بسته به شرایط جسمانی و مشکلات آنها، از یک هفته تا چند ماه متغیر است همچنین با استفاده از دستگاه های تهویه مصنوعی، داروهای قلبی و عروقی، داروهای آنتی بیوتیک، نوزاد می تواند به تکامل مورد نظر پزشک برسد.
این پزشک متخصص از مادران خواست با رعایت مراقبتهای دوران بارداری و اصلاح سبک زندگی و رژیم غذایی زیر نظر پزشک متخصص زنان و ایمان، احتمال تولد نوزاد نارس را کاهش دهند.
دکتر جعفربند همچنین گفت: بیمارستانهای فاطمیه و کودکان اکباتان در همدان و بیمارستان مهر ملایر دارای بخش مراقبت ویژه نوزادان (NICU) هستند و نوزادان نارس در این بیمارستانها تحت مراقبت قرار میگیرند.
گزارش: فاطمه عزیزی هرمز