نشست معارفه با محوریت چشمانداز فعالیت پارک علم و فناوری، فرصتهای سرمایهگذاری برگزار شد
نشست معارفه با محوریت چشمانداز فعالیت پارک علم و فناوری، فرصتهای سرمایهگذاری و زمینههای تعامل و همکاری با پارک علم و فناوری دانشـگاه با مشارکت فعالان زیستبوم با حضور معاونت سیاستگذاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری و برخی مسئولان این حوزه برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری سینا، محسن مطیعی رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبایی در این نشست گفت: سه یا چهار ماه پیش موافقت اصولی پارک ما توسط وزارت علوم ابلاغ شد و ما در این چند ماه با فعالان اکوسیستم در ارتباط بودیم تا بتوانیم تعاملات پارک را بهتر کنیم. شبکهسازی و گفتگوی تعاملی را امروز خواهیم داشت.وی افزود: دانشگاه علامه طباطبایی چشمانداز دستیابی به مرجعیت در علومانسانی و تحول آن باتکیهبر سرمایههای فکری در چارچوب تعالیم الهی را داشت. برایناساس یک ساختار متعامل چابک و قابلاطمینان برای حمایت و هدایت دانشجویان و کارآفرینان برای تجاریسازی ایدهها و پژوهشهای دانشگاهی وجود دارد. مطیعی عنوان کرد: چند ارزش کلیدی در پارک در نظر گرفته شد. اول اینکه به حل مسئله اولویت دهیم. استفاده از فناوریهای در دسترس و توجه به نوآوری نسبت به فناوری از دیگر ارزشها است.وی در ادامه گفت: تعداد زیادی واحد فناور (بیش از ۱۰۰ واحد) راهاندازی شدند و متوسط گردش مالی ۲ میلیارد تومان است و بیش از ۵ هزار مترمکعب فضا به این واحدها تعلق گرفت. حوزههای گردشگری، تولید محتوا و فینتک بیشترین حوزههای فعالیت واحدهای فناور بود
مطیعی اظهار کرد: در پارک علم و فناوری میتوانیم مرکز کسبوکار داشته باشیم که هاب صندوقها و شتابدهندهها باشد. ضمن اینکه در پارک فقط ارائه خدمات نیست تولید برخی محصولات برای بخش ورزش نیز مدنظر است. بحث مدرسه گردشگری هم در این پارک مطرح است.وی افزود: آزمایشگاههای پیش رو برای اینکه فضای دانشی را به بازار برسانیم نیاز است. آزمایشگاه در حوزه علومانسانی مثل زیستبوم شهری، علوم اجتماعی محاسباتی و آزمایشگاه بازی دیجیتال در این پارک در نظر گرفته شده است.مطیعی با بیان اینکه اعتبار مالیاتی میتواند روی زمین بیاید گفت: ما ابنیه اطراف دانشگاه را برای پارک پیشنهاد دادهایم. یعنی برای توسعه ناحیه نوآوری امکان استفاده از اعتبار مالیاتی وجود دارد.وی خاطرنشان کرد: این دانشگاه ۲۴ هکتار زمین دارد. ۱۰ هکتار از زمین را از هیئتامنا مصوبه گرفتیم که برای پارک استفاده کنیم.
احمدوند رئیس دانشگاه در این مراسم عنوان کرد: ایران سرزمین فرصتها است و هر کمالی در علم و فناوری زمینهساز فرصت فرهنگی است. دانشگاه بخشی از این سرزمین است که میتواند فرصتهای کارآفرینانه و فناورانه را برای رشد کشور به وجود بیاورد.وی افزود: موتور محرک کارآفرینی خردورزی است. ما میتوانیم از طریق استخدام دانش راههای طی نشده و بنبستها را باز کنیم. میتوانیم نیازهای مغفول را شناسایی و نیازهای جدید را بسازیم و تأکید ما بر فناوریهای علومانسانی به این دلیل است.احمدوند اظهار کرد: این پارک که بهنوعی امروز افتتاح میشود دارای طرفیتهای زیرساختی انسانی علمی و شبکهای فراوانی است که در ابتدای مسیر خردورزی به سمت ایفای مسئولیت اجتماعی خودش برود و خودش را وارد بازار نیازمندیهای ملموس مردم کنند.
وی در ادامه گفت: عواملی که باعث ایجاد این پارک شدند وجود شبکه و سرمایه انسانی در این دانشگاه و حمایتهای معاونت علمی، ظرفیتهای مادی و معنوی وزارت علوم بهخصوص معاونت فناوری، هاب استارتاپهای علوم انسانی شود.احمدوند اظهار کرد: کارآفرینی یک فعالیت متکی به همافزایی با چهار ضلع زیرساخت، سرمایه انسانی سرمایه اجتماعی و پول هوشمند است که ما در سه ضلع جایگاه خوبی داریم. تعداد دانشجویان، فارغالتحصیلان تکمیلی، اعضای هیئت علمی و.. نیروهای انسانی هستند. حجم زیادی نیروی فرهیخته و متخصص داریم.
وی افزود: در کنار آن دانشگاه علامه در عرصه سیاستگذاری دارای سرمایه اجتماعی بینظیری است و ما بزرگترین دانشگاه علوم انسانی خاورمیانه هستیم. از طرفی زیرساختهای مناسبی داریم و یک زیستبوم فناوری در اینجا راه اندازی کردیم. رکن اول پارک فناوری و رکن دوم مراکز رشد واحدهای فناور است که در بهترین نقطه تهران فعالیت دارند. مرکز کارآفرینی هم داریم و دنبال این بوده که دانش انسانی را به عرصه میدان برای حل مسائل کشور بیاورد.احمدوند عنوان کرد: زیست بوم فناوری ما جوان است اما صندوقی را به فعالیتهای نواورانه اختصاص دادیم و اکوسیستم را فراهم کردیم. فرصت دیگر شناسایی شده ما همافزایی با جامعه بینالملل است و ظرفیت خوبی از متخصصان آنجا جمع شدهاند. ضلع چهارم زیست بوم را تکمیل کرده و ظرفیت داریم که سفیر دبپلماسی فناوریهای حوزه علوم انسانی در کشور شویم.
منبع: فارس