بازنگری ۳۰ هزار استاندارد و لغو ۴۰۰ استاندارد ناکارآمد در ۳ سال گذشته
معاون تدوین و ترویج استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران در مراسم روز جهانی استاندارد در شیراز، از بازنگری ۳۰ هزار استاندارد موجود و لغو ۴۰۰ استاندارد ناکارآمد طی سه سال اخیر خبر داد.
به گزارش خبرگزاری سینا فارس، سیدمحمود هاشمی، در مراسم گرامیداشت روز جهانی استاندارد که امروز ۲۳ آبان ماه در شیراز برگزار شد، اعلام کرد: در پاسخ به نگرانیهای جامعه در خصوص ایمنی بدنه خودروها، اقدامات جدی در حال انجام است که تا پایان سال نتایج آن اعلام میشود.
وی با اشاره به اهمیت استانداردسازی ورق بدنه خودرو، بیان کرد که امسال شاهد اجرای استانداردهای ایمنی در تولید خودروها خواهیم بود.
هاشمی همچنین با مرور اقدامات سازمان ملی استاندارد طی دو تا سه سال گذشته گفت: حدود ۴۰۰ استاندارد ناکارآمد لغو و از میان ۳۵ هزار استاندارد تدوین شده در کشور، حدود ۳۰ هزار مورد بازنگری شده است.
وی با اشاره به راهاندازی سامانه هوشمند استاندارد که پشتیبانی از بیش از ۵۰ وبسایت را داراست، گفت که از ۱۹ آبان درخواستهای اعتباربخشی در این سامانه ثبت میشود و تمامی فرآیندها به صورت هوشمند انجام میپذیرد.
هاشمی ادامه داد که بیش از ۷۰۰ نهاد ارزیابی و انطباق استانی که قبلاً امکان عضویت در آیلک را نداشتند، اکنون با رفع موانع، میتوانند عضو این سازمان شوند.
به گفته وی، در سه سال گذشته، حدود ۳۱۰۰ پرونده تقاضای اعتباربخشی تعیین تکلیف شده و از این میان، ۸۰۰ نهاد به دلیل عدم رعایت استانداردها تعلیق یا تعطیل شدند.
وی به موضوع آموزش کارکنان نیز اشاره کرد و افزود: در سه سال گذشته، سه و نیم میلیون نفر ساعت آموزش به کارکنان و کارشناسان استاندارد ارائه شده است.
هاشمی در ادامه، عضویت ایران در مجامع جهانی استاندارد را بهعنوان یکی از اهداف بلندمدت سازمان ملی استاندارد دانست و اظهار داشت که در شرایط تحریمی سخت، درخواست عضویت ایران در ایرپک پذیرفته شد و بهدنبال آن، عضویت در آیلک نیز بهدست آمد که این عضویت دستاوردهای قابل توجهی از جمله جلوگیری از خروج ارز از کشور دارد.
ارتقای رتبه جهانی ایران در استانداردسازی
مدیرکل استاندارد فارس، نیز در این مراسم به ارتقای ایمنی و کیفیت زندگی بهعنوان هدف استانداردهای بینالمللی اشاره کرد و تأکید کرد که استانداردها پایه پیشرفت پایدار کشورها هستند.
محمدمهدی رزمجو افزود: ایران به عنوان عضو فعال سازمان جهانی استاندارد از رتبه ۲۶ به ۲۰ ارتقا یافته و نظام استانداردسازی کشور از ۴ بخش تدوین استانداردها، اوزان و مقیاسها، ارزیابی انطباق و تأیید صلاحیت تشکیل شده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد که اداره کل استاندارد با نظارت و همکاری با ذینفعان، تلاش دارد تا اهداف استانداردسازی را بهصورت مؤثر و همافزا دنبال کند.