به گزارش ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر حسینعلی بهرامی دبیر ستاد توسعه فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی با اشاره به سابقه بسیار طولانی طوفان های شن در مناطق کویری و مرکزی ایران گفت: با توجه به اینکه استان یزد سال ها است که متاثر از این طوفان ها بوده است و اکنون 13 کانون بحرانی فرسایش باد در این استان وجود دارد و از طرفی دانشگاه یزد و دانشکده ها و بخش های مرتبط با منابع طبیعی از بخش های فعال و با انگیزه و نمونه در کشور هستند نخستین آزمایشگاه شبیه سازی بادی و ریزگرد در این استان افتتاح شد.
وی درباره سفربه استان یزد برای افتتاح این آزمایشگاه افزود: در این سفر و در جلسه ای که با حضور جمعی ازمسوولان استان یزد و استادان، کارکنان و دانشجویان دانشگاه های این استان انجام شد، بر اقدامات خوب و موثر مسوولان دانشکده منابع طبیعی و مرکز تحقیقات بیابان این دانشگاه تاکید و از تمامی فعالیت های علمی و اجرایی آنها تقدیر شد.
دبیر ستاد توسعه فناوری آب،خشکسالی،فرسایش و محیط زیست معاونت علمی بر نقش این آزمایشگاه و توان خدمت رسانی آن به مرکز تحقیقات و اجرایی کشور تاکید کرد و گفت: باید به ابعاد مختلف بحران ریزگرد ها توجه ویژه داشت و ضرورت آن را درک کرد.
وی بااشاره به اینکه در همه ابعاد باید به موضوع مدیریت منابع آب توجه داشت ، اضافه کرد: مدیریت منابع آب فقط به تکنیک های توزیع آب در مزرعه خلاصه نمی شود بلکه باید مدیریت خاک، مدیریت زراعی، مدیریت کاشت، داشت و برداشت همه در این بخش تاثیر گذار هستند.
بهرامی ادامه داد: روش های به زراعی و انتخاب گونه های گیاهی مقاوم به تنش های محیطی از جمله شوری و خشکی از مهمترین راه های صرفه جویی در منابع آب هستند.
علاوه براین دبیر ستاد توسعه فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی از آزمایشگاه شبیه سازی باروری ابرها بازدید و بر اهمیت کارآیی این آزمایشگاه تاکید کرد.
وی همچنین از حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از تحقیقات جهت دار و هدفمند در زمینه بارورسازی ابرها خبر داد.