نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

اخلاق نخبگی در محضر استادان محقق می‌شود

نشست نخبگان

در نشست هم‌اندیشی مستعدان‌ برتر با معاون سرآمدان بنیاد ملی نخبگان و مؤسس و رئیس پژوهشکده زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی پژوهشگاه رویان تاکید شد که اخلاق نخبگی در محضر استادان محقق می‌شود.

به گزارش سینا، نرگس حسین‌مردی، معاون سرآمدان و نخیگان بنیاد ملی نخبگان در نشست هم‌اندیشی نخبگان و مستعدان برتر کشور که به همت بنیاد نخبگان استان تهران و با حضور حسین بهاروند، مؤسس و رئیس پژوهشکده زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی پژوهشگاه رویان برگزار شد، با بیان این که نخبه کسی است که تاثیری از خود به‌جای گذاشته باشد، خاطرنشان کرد: باید بستری برای مؤثر واقع شدن نخبه وجود داشته باشد و امیدوارم بتوانیم نخبگان را خوب بشناسیم. کسانی که شاید خوب دیده و شناخته نشدند و بتوانیم با حس مؤثر بودن احساس شعف به آنها بدهیم تا در مسیر تعالی کشور قدم بردارند.

اخلاق نخبگی در محضر استادان محقق می‌شود

حیدر مفتاحی‌زاده رئیس بنیاد نخبگان استان تهران نیز ضمن خوشامدگویی به حاضران گفت: این نشست صمیمانه بیشتر با هدف انتقال تجربه برگزار شده است. درست است که با پیشرفت علم با کمترین دردسر می‌توان مقاله چاپ و منتشر کرد، ولی اخلاق نخبگی چیزی است که با دید و بازدیدهای این چنینی در محضر استادان محقق خواهد شد.
تمام درس‌ها و واحدها را به عشق جنین شناسی می‌خواندم

حسین بهاروند، مؤسس و رئیس پژوهشکده زیست شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی پژوهشگاه رویان نیز بیان کرد: من یک محقق و معلم هستم که دوست دارم غواصی کنم. در این نشست می‌خواهم تجربه زندگی خود را بگویم و امیدوارم به درد شما عزیزان بخورد. در سال ۶۸ بود که کتاب زیست شناسی را می‌خواندم و متوجه آزمایشی که در آن بود، نشدم و از معلم خود پرسیدم و گفت این مربوط به جنین شناسی است و از همان‌جا جرقه‌ای زده شد و عاشق جنین شناسی شدم. سال ۶۹ کنکور دادم و بعد از آن به شهر خود رفتم تا به عروسی پسر عموی خود بروم که بسیار برای من الهام‌بخش بود. چون از هیچ، همه چیز فراهم می‌کرد.

بهاروند اظهار کرد: زمانی که نتایج آمد من در زیست شناسی محض دانشگاه شیراز قبول شدم. هنوز ثبت نام نکرده بودم که به دانشگاه رفتم و پیگیر استاد جنین شناسی آنجا شدم. باور کنید تمام درس‌ها و واحدها را به عشق جنین شناسی می‌خواندم.

دنیا آمده‌ایم تا قیمت پیدا کنیم با زندگی کردن، نه با هر قیمتی زندگی کنیم

وی ادامه داد: بسیار ورزش کردن را دوست دارم و هفته‌ای نبود که به کوه نروم. کوه رفتن همیشه به من انرژی می‌داد. توجه داشته باشید که چالش‌ها همیشه است و باید بدانیم موفقیت در نشاط به دست می‌آید. عزیزان به این نکته توجه کنید که راحتی با شادی و نشاط فرق می‌کند. متناسب با هدفی که ما خلق شده‌ایم، طراحی جهان صورت گرفته و هدف رشد است. ما به دنیا آمده‌ایم تا قیمت پیدا کنیم با زندگی کردن، نه با هر قیمتی زندگی کنیم. طراحی دنیا به گونه‌ای‌ است که به راحتی مطلق نرسیم و اگر هر وقت احساس راحتی کردید، بدانید رشد شما متوقف شده است. حتما بدانید که شادی و نشاط آفریننده ذهن فرد و راحتی حاصل پردازش آفریننده است. به یاد داشته باشید آدم جایی می‌ایستد که به آن فکر می‌کند.

مؤسس و رئیس پژوهشکده زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی پژوهشگاه رویان گفت: سال ۷۲ برای کارشناسی ارشد به تهران آمدم و برای تحصیل در زیست شناسی تکوینی به دانشگاه شهید بهشتی رفتم. سال ۷۴ وارد رویان شدم و سال ۷۵ فارغ‌التحصیل شدم ولی در همان رویان ماندم و در سال ۷۹ برای دکترا اقدام کردم و اولین فارغ‌التحصیل دولتی این رشته بودم. در همان دهه ۸۰ دکتر کاظمی، رئیس پژوهشگاه رویان بودند و ما بسیار با هم بحث می‌کردیم و من شاگردی ایشان را می‌کردم. یکی از این بحث‌ها این بود که وارد بحث سلول‌های بنیادی شویم. جالب است بدانید اولین ماده‌ای که سفارش دادیم، ۱۴ ماه طول کشید تا به دست ما برسد. در ابتدا علم و ابزار و حتی جای مناسب هم نداشتیم. بسیاری از موارد را با مطالعه و تحقیق بسیار آموختیم و فقط فکر ما این بود که چطور جلو برویم. واقعا از هیچ شروع کردیم و با لطف خدا پیش رفتیم.
دکتر بهاروند در بخش دیگری از صحبت‌های خود مطرح کرد: در پژوهشکده ترجمان علم را در برنامه خود گذاشتیم و بعد از ۱۵ سال تحقیق و تفحص و آزمایش‌های بسیار در مبحث پارکینسون مجوز بالینی آن را دریافت کرده‌ایم که با لطف خدا اگر موفقیت‌آمیز باشد، ششمین کشور در عرصه بین المللی خواهیم بود.

وی افزود: در طی مسیر خود پیش بسیاری از مس‌ؤولین و خیرین و… رفتیم. در رویان آدم‌هایی هستند که تا سرحد مرگ تلاش می‌کنند. مؤثر بودن مهم است نه درگیر کلماتی مانند نخبه و… شدن. مثمر ثمر بودن همیشه به استاد و محقق شدن نیست، شاید یک پدر شود که مهارت آموزی کند و فرزند خوب تربیت کند. دنبال کلمات نباشیم و به جای آن دنبال مثمر ثمر بودن باشیم.

بهاروند در بخش دیگری از صحبت‌های خود توضیح داد: چند سال پیش و درست در زمان کرونا این سؤال برایمان پیش آمد که ما برای کشورمان چه کاری می‌توانیم انجام دهیم و تصمیم گرفتیم بستری برای کار روی مغز انسان فراهم کنیم. مغزهای مینیاتوری و ساخت آزمایشگاهی ملی را مدنظر قرار دادیم. چیزی که فقط یک ایده بود و به امید خدا تا پایان سال به اولین آزمایشگاه ملی نخستی‌سانان تبدیل خواهد شد. چیزی که در منطقه چنین چیزی نداریم و از خارج از کشور هم می‌توانند به ایران بیایند و در آنجا فعالیت کنند.

وی با اشاره به درس گرفتن از طبیعت، گفت: طبیعت به ما می‌آموزد تکامل تدریجی است و راه میان‌بری وجود ندارد. تکامل حاصل چالش است. چالش‌ها را بپذیرید تا بتوانید رشد کنید. عزیزان و بزرگواران ما باید حرکت کنیم، چون ما هستیم که کشور خود را می‌سازیم. یادمان باشد دنیا منتظر ما نمی‌ماند، خودمان باید بیدار شویم.

مؤسس و رئیس پژوهشکده زیست شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی پژوهشگاه رویان در بخش پایانی صحبت‌های خود گفت: به عنوان کلام پایانی می‌خواهم بگویم، هر کسی در هرکجایی از کشورمان است، برای مردم و کشور یک قدم بردارد.

به نقل از بنیاد ملی نخبگان، در این مراسم نخبگان نیز به بیان پرسش‌های خود از دکتر حسین بهاروند پرداختند و در انتها نیز هدیه‌ای از طرف بنیاد ملی نخبگان به ایشان تقدیم شد.

منبع: ایسنا

خروج از نسخه موبایل