نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

پایان سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی در شیراز

سینا

مراسم اختتامیه سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی، 18 آبان ماه با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، استاندار فارس و مدیران ارشد ملی و استانی در تالار حافظ شیراز برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری سینا، دبیر سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی در این مراسم عنوان کرد: ما از روز اول بخش‌های متنوعی برای جشنواره تدارک دیدیم. شب گذشته نیز در سعدیه بخشی از جوایز برگزیدگان اهدا شد و امشب نیز جوایز دیگر عزیزان اهدا می‌شود.

علیرضا تابش ادامه داد: هدف مهم‌ جشنواره چندرسانه‌ای جلب توجه نسبت به محافظت از میراث فرهنگی است. میراثی که در قرون و اعصار توسط گذشتگان به ما ارث رسیده است‌. جشنواره نوری بر بخش کمتر دیده شده و میراث هویتی ما می‌تاباند. میراثی که همگان نسبت به بزرگی و عظمت آن سر تعظیم فرود آورده‌اند.

تابش در بخش دیگری از صحبت‌های خود مطرح کرد: من از همین‌جا از تمام مردم خوب و خون‌گرم شیراز تشکر می‌کنم که در برنامه‌های این جشنواره حضور تاثیرگذاری داشتند. برنامه‌هایی که هنرمندان تراز اول و مهمی در رشته‌های مختلف فرهنگ و هنر در آن‌ها حضور داشتند. از مهمانان ویژه جشنواره و هنرمندان بزرگواری که دعوت ما را دعوت پذیرفتند نیز تشکر می‌کنم. همچنین ما در این رویداد از استادان ایرج راد و هادی مرزبان به پاس سال‌ها تلاششان برای هنر این کشور تجلیل کردیم. از دوستان، مدیران سینمایی کشور و استان فارس و شیراز نیز بسیار ممنونم که به خوبی ما را در برگزاری این جشنواره یاری کردند.

دبیر سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی گفت: همکاران ما در موزه‌ها و اماکن تاریخی این روزها میزبان شما بودند. من از همین‌جا از تمام موزه‌داران، یگان حفاظت و… تشکر و قدردانی می‌کنم. امیدوارم همانطور که در نماد تندیس جشنواره که توسط استاد ابراهیم حقیقی به صورت یک آیینه تصویر شده است، صفت آیینی این جشنواره روز به روز بیشتر شود. میراث فرهنگی نیاز به بازنمایی دارد و شما هنرمندان و اهالی فرهنگ آیینه داران میراث فرهنگی هستید.

قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور نیز در این مراسم اظهار کرد: از همه عزیزانی که در تهران، استان فارس و سایر استان‌ها ما را در برگزاری این‌ جشنواره بزرگ همراهی کردند، تشکر کنم. مسلما اگر مشارکت و همدلی این دوستان نبود، جشنواره به سامان نمی‌رسید.

دارابی افزود: مسئولان استان خوزستان، میزبانی جشنواره چهارم چندرسانه‌ای میراث فرهنگی را درخواست کردند و با موافقت وزیر میراث‌فرهنگی، جشنواره چهارم به میزبانی استان خوزستان در سال ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.

معاون میراث‌فرهنگی کشور بیان کرد: امروزه شادی و نشاط یک نیاز مبرم است و این جشنواره‌ها هستند که جشن و سرور را در میان مردم جاری می‌کنند.‌ بیش از ۲۵ نشست، کارگاه و بزرگداشت، بیش از ۱۰۰ اکران‌ فیلم و نمایش با حضور مردم شیراز و هنرمندان برجسته در این دوره برگزار شد و نزدیک به ۱۲ هزار کودک و نوجوان در این برنامه‌ها حضور داشتند.

وی ادامه داد: جشنواره در سال سوم‌ موفق شد تا به بلوغی برسد که مردمی شود و نشاط را در میان جامعه گسترش دهد. جشنواره امکانی‌ مهم برای معرفی میراث ملموس و ناملموس و داشته های تاریخی است. اگر جشنواره نباشد چگونه آداب و رسوم و میراث فرهنگی خود را به جهانیان معرفی کنیم؟ جشنواره این امکان را می‌دهد تا اجتماع بزرگی از بزرگان هنر و ادب گرد هم‌ جمع شوند. جشنواره چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی امیدوارکننده و شادی‌آفرین است.

قائم مقام وزیر میراث‌فرهنگی افزود: ۹۰ نفر از داوران و افراد برجسته کشور در این دوره آثار را مورد بررسی قرار دادند. مهم‌ترین پیام برگزاری جشنواره ثبات و امنیت در ایران است. زندگی جاری است و چرخ فرهنگ و هنر به امید فردایی بهتر می‌چرخد.

دارابی مطرح کرد: زین پس استان فارس و شیراز در تولیدات فرهنگ و هنر جایگاه بهتری خواهند داشت. رونق اقتصاد و آمدن گردشگر جزوی از پیامدهای این جشنواره است. معرفی بزرگان استان فارس نیز نقش آنها را در فرهنگ، هنر و میراث‌فرهنگی کشور نمایان می‌کند.

علی دارابی در پایان گفت: ما به عنوان خادمان ملت ایران خود را مکلف به نگهداری از میراث تاریخی، فرهنگی و هنری کشور می‌دانیم و با همین رویکرد شعار دوره سوم‌ را «ایران ما میراث ما؛ میراث ما ایران ما» انتخاب کردیم.

به گزارش سینا پرس فارس، در این مراسم، تندیس جشنواره چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی به مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان خوزستان تقدیم شد.

جوایز این جشنواره به شرح زیر به برگزیدگان اعطا شد:

جوایز بخش فیلم کوتاه شامل لوح افتخار جشنواره در بخش فیلم کوتاه تقدیم شد به محمد ثریا برای اثر «برنو»

لوح افتخار جشنواره در بخش فیلم کوتاه تقدیم شد به هادی رحیم‌دل برای اثر «یک رویای واقعی»

تندیس و لوح افتخار جشنواره در بخش فیلم کوتاه تقدیم شد به اسماعیل عظیمی برای اثر «بچه‌خوان»

جوایز بخش فیلم مستند کوتاه شامل لوح افتخار جشنواره در بخش فیلم مستند کوتاه تقدیم شد به برای پژوهش فیلم مستند «نچیر»

تندیس و لوح افتخار جشنواره در بخش فیلم مستند کوتاه تقدیم شد به افشین آریافر برای اثر «مانی»

جوایز بخش فیلم مستند بلند شامل لوح افتخار جشنواره در بخش فیلم مستند بلند تقدیم شد به حامد کلجه‌ای برای پژوهش فیلم مستند «ماریان»

تندیس و لوح افتخار جشنواره در بخش فیلم مستند بلند تقدیم شد به حسن نقاشی برای اثر «دبستان پارسی»

تندیس و لوح افتخار جایزه ویژه دبیر جشنواره در بخش فیلم مستند بلند تقدیم شد به علیرضا دهقان برای اثر «اوسیا»

جوایز بخش فیلم پویانمایی شامل لوح افتخار جشنواره در بخش پویانمایی سینمایی تقدیم شد به مهردخت خرمی‌پور برای متحرک‌سازی اثر «جیرفت»

تندیس و لوح افتخار جشنواره در بخش پویانمایی سینمایی تقدیم شد به حسین مرادی‌زاده برای اثر «پسران فریدون» اعطا شد.

خروج از نسخه موبایل