دبیر علمی چهارمین کنفرانس ملی پارکهای فناوری و سازمانهای نوآوری ایران:
در حوزه مطالعات تامین منابع مالی خلا داریم
دبیر علمی چهارمین کنفرانس ملی پارکهای فناوری و سازمانهای نوآوری ایران در خصوص ارزیابی مقالات ارسالی به این کنفرانس گفت: در محور هوش مصنوعی بیشترین و در حوزه تامین منابع مالی و بحثهای جمع سپاری کمترین مقاله را داشتیم درحالی که هر فناوری نیازمند منابع مالی مختلف است.
مهدیه سادات شاهمرادی: محمد صادق بیرجندی، عضو هیات علمی دانشگاه علم و فرهنگ و همچنین دبیر علمی چهارمین کنفرانس ملی پارکهای فناوری و سازمانهای نوآوری ایران در خصوص برگزاری این کنفرانس توضیح داد و گفت: در کشور انجمنهای علمی متعددی وجود دارد که با مجوز وزارت علوم تحقیقات و فناوری تاسیس میشود. یکی از این انجمنهای علمی، انجمن علمی پارکهای فناوری و سازمانهای نوآور ایران است که اقدامات مختلفی را برای توسعه و ترویج مفاهیم، ادبیات و شبکه سازی مجموعههای مختلف انجام میدهد.
او در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری سینا، ادامه داد: یکی از کارهای بسیار شایستهای که این انجمن در سالهای اخیر انجام داده است برگزاری کنفرانسهای ملی است. اولین کنفرانس ملی پارکهای فناوری و سازمانهای نوآوری ایران در مازندران، دومین آن در گیلان و سومی در یزد با میزبانی پارکهای فناوری این استانها تشکیل شد. امسال نیز چهارمین دوره این کنفرانس ملی به میزبانی پارک علم و فناوری البرز برگزار شد.
بیرجندی درباره استقبال از این کنفرانس توضیح داد: استقبال در حوزه ارسال مقالات به نسبت سالهای قبل بیشتر بوده است. همچنین تعداد ثبت نام کنندگان برای شرکت و بهرهمندی از مباحث علمی این کنفرانس نیز بیشتر از سالهای قبل بوده است.
دبیر علمی چهارمین کنفرانس ملی پارکهای فناوری و سازمانهای نوآوری ایران تشریح کرد: در این دوره ۸۸ مقاله دریافت کردیم که این مقالات در طی سه مرحله داوری شدند. ابتدا داوری توسط بخش چکیده مقالات انجام شد. چکیده مقالات بررسی شد و تعدادی از این مقامات که قابل قبول بودند تایید شدند. سپس از صاحبان مقالات برگزیده خواستیم تا اصل مقالات را ارسال کنند و سه گروه از داوران با توجه به محورهای مختلف کنفرانس به ارزیابی این مقالات پرداختند.
همچنین تمام مقالات را در سیستم همانندجوی مرکز اطلاعات علمی یا همان پژوهشگاه فناوری اطلاعات وزارت علوم (ایران داک) ارزیابی کردیم تا مالکیت فکری مقالات تایید شود.
این استاد دانشگاه درباره تعداد مقالات دریافت شده گفت: ۷۵ مقاله به مرحله نهایی رسید که از این میان ۱۸ مقاله برای ارائه شفاهی در نظر گرفته شد. ۲۴ مقاله نیز به صورت پوستر و سایر مقالات نیز در قالب درج در مجموعه مقالات کنفرانس پذیرفته شد.
بیرجندی اهداف چندگانه این کنفرانس را برشمرد و گفت: کنفرانسها همواره چند هدف دارند یکی از این اهداف شبکه سازی است. همچنین افراد مختلف و فعال در این حوزه با یکدیگر آشنا میشوند. از سوی دیگر یکی از اهداف مهم نمایهسازی مقالات است. در این کنفرانس همه این اهداف به خوبی شکل گرفت. برای اولین بار همه مقالات کنفرانس در سه مجموعه بزرگ کشور ISC، SID، و سیویلیکا نمایه شدند و همه پژوهشگران علاقمند میتوانند این مقالات را به صورت رایگان از این سامانهها برداشت و استفاده کنند.
او درباره برنامه کنفرانس برای دورههای بعدی گفت: ما هر دوره از تجربیات دوران قبل قطعاً استفاده کردیم و سعی مان بر این بوده تا نقاط ضعف را تبدیل به نقاط قوت کنیم. در این همایش هم نقاط ضعفی داشتیم که توسط تیم پژوهشگر در حال بررسی است و امیدواریم بعد از این کنفرانس برنامه آسیب شناسی و تجزیه تحلیل کنفرانس برگزار شود تا نتایج آن در اختیار برگزارکنندگان دورههای بعدی کنفرانس قرار گیرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علم و فرهنگ تاکید کرد: ما در این کنفرانس ۹ محور اساسی داشتیم؛ در محور هوش مصنوعی بیشترین مقاله دریافت شد و متاسفانه کمترین مقالات در حوزه تامین منابع مالی و بحثهای جمع سپاری داشتیم که یکی از بخشهای مهم در کنفرانس بود زیرا هر فناوری نیازمند منابع مالی مختلف است.
این استاد دانشگاه تعداد مقالات ارسال شده در حوزه صنایع نرم و خلاق را متوسط ارزیابی کرد و گفت: تعداد مقالات ارسالی در این حوزه در حدود میانگین تعداد کل ارسال شده بود.