به گزارش خبرگزاری سینا، دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی صبح امروز چهارشنبه 16 آبان ماه در حاشیه مراسم افتتاحیه چهارمین کنفرانس ملی انجمن علمی پارکهای فناوری و سازمانهای نوآوری ایران که در پارک علم و فناوری البرز این نهاد در حال برگزاری است، تأکید کرد: جهاددانشگاهی از زمان تشکیل و در 44 سال گذشته بهعنوان یک « پارک بزرگ علم و فناوری و فرهنگ» در پاسخ به نیازهای نوآوری و فناوری و فرهنگی کشورمان مأموریتهای خود را انجام داده است.
دکتر مسلمی نائینی ادامه داد: ثمرات برجسته فعالیت جهاددانشگاهی از شروع فعالیت در سال 1359 و دفاع دانشبنیان در طول دفاع مقدس، هم نیرو سازی و هم اجرای کارهای زمینمانده ارزشمند برای کشورمان در زمینههای مختلف فنی مهندسی، علوم انسانی، پزشکی و کشاورزی است.
رییس جهاددانشگاهی با بیان اینکه این نهاد از زمان تشکیل و در 44 سال گذشته بهعنوان یک «پارک بزرگ علم، فناوری و فرهنگ» در پاسخ به نیازهای نوآوری و فناوری و فرهنگی کشورمان مأموریتهای خود را انجام داده است گفت: با توجه بهسرعت رشد سریع اقتصاد نوآوری و فناوری در جهان و ضرورت بهرهمندی بخشهای مختلف حاکمیت از مزایای و ظرفیتهای عظیم زیستبوم نوآوری و فناوری، بهتر است مجموعه جهاد دانشگاهی واسط یا هاب(Hub) بین پاسخ به نیازهای نوآوری و فناوری بخشهای مختلف حاکمیت(دولت، مجلس، قوه قضائیه، نهادهای نظامی، شرکتهای بزرگ و …)، شرکتهای دانشبنیان، خلاق و فناور داخل و خارج از کشور باشد.
وی در ادامه برای انجام بهتر مسئولیت واسط یا هاب (Hub) زیستبوم نوآوری و فناوری توسط جهاد دانشگاهی پیشنهادهایی را ارائه داد و گفت: جهاد دانشگاهی یکی از متولیان اصلی زیستبوم نوآوری و کارآفرینی کشور است و این نهاد انقلابی برای توسعه اقتصاد دانشبنیان بهعنوان یکی از مأموریتهای اصلی خود تلاش میکند.
دکتر مسلمی نائینی با بیان اینکه در این گردهمایی سالانه پارکها و مراکز رشد، مراکز نوآوری و شتابدهی و شعب تجاریسازی جهاددانشگاهی شاهد حضور میهمانان ملی و استانی خواهیم بود و تلاش میکنیم این همایش از بار علمی و تخصصی بالایی برخوردار و برای شرکتکنندگان مفید باشد ادامه داد: جهاددانشگاهی یکی از متولیان اصلی جریان تولید ثروت از دانش و تخصص است و ما نیاز داریم این جریان تولید ثروت از طریق شبکهسازی در خدمت بازیگران این عرصه قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی نهادی مسآله محور و منطبق با نیازهای کشور است عنوان کرد: در تلاشیم پـارک علـم و فنـاوری البـرز این نهاد بـه قطـب اصلی توسعه علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان در غرب پایتخت تبدیل شـود.
رییس جهاددانشگاهی با قدردانــی از مدیــران ســابق این نهاد، بیــان کــرد: جهاددانشگاهی برگرفتــه از دو مقولــه فرهنــگ و جهــاد اســت که باید این فرهنگ را همچنان ادامـه دهیم.
وی با اشـــاره بـــه دستــاوردهای جهادگران در عرصههای مختلف تصــریح کــرد: جهــادگـــران جهاددانشگاهی در دوران جنـگ تحمیلی نیز کـارهای بزرگی انجام دادند و از ایــن نهاد بهعنوان مبدع دفاع دانشبنیان نام میبرند.
دکتر مسلمی نائینی با بیان اینکه علاوه بر این پارک، جهاددانشگاهی دارای دو پارک دیگر و 24 مرکز رشد و بیش از 40 مرکز نوآوری و شتابدهی است گفت: امروزه داراییهای نرم و فرهنگی ، جایگاه و اقتدار کشورها را در عرصههای مختلف ملی و بینالمللی رقم میزند. جمهوری اسلامی ایران باسابقه طولانی، غنی و کمنظیر فرهنگی میتواند یکی از تأثیرگذارترین و بازیگران فعال این حوزه در دنیا باشد. در این راستا پارک ملی علوم و فناوری نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی باهدف کمک به توسعه فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی کشور راهاندازی شد تا بتواند بهعنوان اتاق فکری در عرصه فرهنگ و هنر کشور، نقش بازی کند.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری که «صنایع خلاق را عامل رسیدن به خودکفایی میدانند» و همچنین این موضوع که صنایع خلاق و فناوریهای نرم میتواند یکی از بخشهای مولد درآمد برای کشور باشد ادامه داد: بنابراین پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی بهعنوان اتاق فکر عرصه فرهنگ و هنر در راستای درآمدزایی کشور فعالیت میکند.
رییس جهاددانشگاهی با بیان اینکه حلقه واسط اتصالات بینالمللی این پارک از اهمیت بسیار بالایی برخودار است ادامه داد: ایجاد سکوی یکپارچه تجارت و صادرات کالاها و خدمات مرتبط با حوزه فناوریهای نرم، صنایع فرهنگی و خلاق ایران؛ ساماندهی تولید، عرضه و بازاریابی کالاها و خدمات حوزه فناوریهای نرم، صنایع فرهنگی و خلاق؛ ایجاد و تثبیت اشتغال مرتبط با حوزه این فناوریها و تقویت و افزایش قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران از دیگر مزایای این پارک علم و فناوری است.
وی با اشاره به اقدامات این پارک برای «راهاندازی شهر جهانی نوآوری و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی و خلاق ایران» در شهر تهران گفت: همچنین «دهکده نوآوری و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی و خلاق» در مراکز استانهای مستعد و متقاضی با همان اهداف ذکرشده راهاندازی میشود.
دکتر مسلمی نائینی همچنین به پارک علم و فناوری کرمانشاه (برج فناوری) جهاددانشگاهی بهعنوان برجستهترین زیرساخت ایجادشده در استان کرمانشاه در حوزه زیستبوم فناوری و نوآوری استان اشاره کرد وگفت: این پارک با مساحتی بالغبر 20 هزار مترمربع و ظرفیت استقرار 110 کسبوکار فناور (شرکت) و سایر بازیگران حوزه فناوری و نوآوری ازجمله شتابدهندهها، مراکز نوآوری و واحدهای تحقیق و توسعه صنایع بزرگ است.
رییس جهاددانشگاهی همچنین به واگذاری اراضی پارک علم و فناوری البرز به شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و در ادامه گفت: با توجه به بودجه کم این نهاد ولی در اکثر شاخصها بالاتر از میانگین کشوری و در صدر قرار داریم که نشان از این هست که به نحو احسنت از بودجه استفاده میشود.
منبع: جهاددانشگاهی