نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

حل چالش‌ها با تفکر و راهکارهای نخبگانی هدف متعالی در بنیاد ملی نخبگان است

نخبگان خراسان جنوبی

رئیس بنیاد نخبگان خراسان‌ جنوبی گفت: اکنون مهمترین رسالت نخبگان، اثربخش بودن در اداره و حل مسائل کشور است بنابراین حمایت از این قشر باید در اولویت قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری سینا، محمد مهدی ایزدخواه روز دوشنبه در شورای علمی نخبگان استان که با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار برگزار شد گفت: فعالیت‌های بنیاد ملی نخبگان بستری برای شنیده شدن و تقویت ایده‌های نخبگانی فراهم می‌کند که بر اساس آن می‌توان مدیریت کشور را دانش بنیان و بستر تفاهم اجتماعی و رشد عمومی را ایجاد کرد.

وی تاکید کرد: موضوع اثرگذاری افراد و گروه‌های نخبه در جامعه و حل چالش‌های پیش رو با تفکر و راهکارهای نخبگانی به عنوان یک هدف متعالی در بنیاد ملی نخبگان دنبال می‌شود.

رئیس بنیاد نخبگان خراسان‌ جنوبی ادامه داد: این مهم با افزایش تعامل با سطوح مختلف حاکمیت برای مسئله شناسی، آینده پژوهی، تصمیم سازی و تصمیم گیری و آنچه که دستگاه‌های اجرایی به پشتوانه نخبگانی آن نیاز دارند، تحقق خواهد یافت.

وی بیان کرد: سند راهبردی کشور در امور نخبگان با پنج راهبرد کلان شامل استقرار نظام شناسایی و هدایت اجتماعات، نخبگانی، توانمندسازی، اجتماعات نخبگانی در چارچوب گفتمان اسلامی و ایرانی زمینه‌سازی برای اثرگذاری افراد و گروه‌های نخبه در جامعه، ارتقای نظام سیاست گذاری، مدیریت امور نخبگان و توسعه زیرساخت‌های فرهنگی پژوهشی و اطلاع رسانی مرتبط با نظام نخبگانی، محوریت سیاست گذاری و برنامه ریزی طرح‌ها و تسهیلات بنیاد ملی نخبگان است.

ایزدخواه عنوان کرد: بنیاد نخبگان استان در سال ۱۴۰۲ با اقداماتی از قبیل تشکیل هیئت‌های اندیشه‌ورز نخبگانی و هسته‌های مسئله محور پژوهشی و فناورانه دانشجویی و هیئت علمی، برگزاری مراسم‌های تکریم و الگوسازی مفاخر، برگزاری نشست‌های نخبگانی با حضور مدیران دستگاه‌های اجرایی استان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مسیر اثرگذاری و اثر بخشی جامعه نخبگانی استان حرکت کرده است.

وی ادامه داد: همچنین ارائه دستاوردهای مستعدان و نخبگان استان در نمایشگاه هفته پژوهش، برگزاری جلسات هویتی – معرفتی و تشکیل هسته‌های فرهنگی اجتماعی استاد محور، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و نشست صمیمی با استاندار خراسان جنوبی، برگزاری رویدادهای مسئله محور و تحول آفرین با محوریت ظرفیت‌های کشاورزی و معدنی استان از دیگر اقدامات در یک سال گذشته بوده است.

رئیس بنیاد نخبگان خراسان‌ جنوبی تصریح کرد: اکنون هفت نفر در طرح استاد محور، ۶ نفر در طرح احمدی روشن و سه هیات اندیشه ورز در زیست بوم فناوری و نوآوری، زنجیره ارزش‌های راهبردی استان و حکمرانی آب فعالیت دارند.

وی با اشاره به اجرای طرح ایران گشت در ۱۶ مدرسه استان عنوان کرد: به منظور ایجاد شناخت، امید و انگیزه در دانش‌آموزان به منظور تلاش برای جذب و فعالیت در مراکز پژوهشی، تولیدی و مدیریتی در آینده، بنیاد نخبگان بازدیدهای دانش‌آموزی را در دستور کار دارد.

ایزدخواه ادامه داد: در قالب این طرح تا پایان شهریور امسال از هر مدرسه ۲ نوبت بازدید شد و سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال در این خصوص هزینه شد.

وی بیان کرد: در حوزه‌های مختلف از نقطه نظرت نخبگان استان به‌ منظور توسعه اقتصادی و فرهنگی استفاده می‌شود تا از این طریق به دغدغه مقام معظم رهبری که فلسفه وجودی پایه گذاری بنیاد نخبگان هست، جامعه عمل بپوشانیم.

رئیس بنیاد نخبگان خراسان‌ جنوبی با اشاره به فعالیت و اهداف هیئت‌های اندیشه‌ورز بنیاد نخبگان تصریح کرد: مسائل و اولویت‌های توسط این هیئت شناسایی و برای حل مشکلات راهکار ارائه می‌شود.

وی عنوان کرد: بر اساس ابلاغ بنیاد نخبگان هر هیئت باید سه مسئله را در دستور کار قرار می‌دهند که موضوع آب به عنوان یکی از موضوعات بحرانی استان در اولویت قرار دارد.

ایزدخواه با بیان اینکه بخش کشاورزی و معدن از ظرفیت‌های‌ مهم استان هستند یادآور شد: از آنجایی‌که در این حوزه فعالیت کمتری وجود داشت مکاتباتی با معاون علمی و فناوری هیئت وزیران انجام و این مهم در دستور کار هیئت‌های اندیشه‌ورز قرار گرفت.

وی گفت: یکی از اقدمات موثر تدوین سند اقتصاد دانش بنیان استان توسط هیئت اندیشه ورز نخبگانی زیست بوم نوآوری و فناوری استان و تصوب آن در شورای برنامه ریزی و توسعه بوده است.

رئیس بنیاد نخبگان خراسان‌ جنوبی افزود: همچنین احصا کلان مسائل استان و بهره‌مندی از ظرفیت نخبگان برای حل این مسائل از موضوعات دیگری است که توسط بنیاد نخبگان استان در شورای برنامه ریزی و توسعه استان دنبال می‌شود.

منبع:‌ پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان

خروج از نسخه موبایل