نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

این جشنواره فرصتی برای آشنایی با تاریخ و فرهنگ است

شیراز

دبیر سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی به میزبانی شیراز گفت: این جشنواره در سومین دوره تلاش کرده تا جنبه مردمی خود را بیش از دوره‌های گذشته، تقویت کند و با این هدف، برنامه‌های متنوعی در اماکن تاریخی و فرهنگی فارس برای آشنایی مردم با تاریخ و فرهنگ تدارک دیده شد.

به گزارش خبرگزاری سینا: علیرضا تابش گفت:  دیدار مردم از این برنامه ها و نمایشگاه ها رایگان است و در قالب سومین نمایشگاه چندرسانه‌ای میراث فرهنگی، ۱۷ نمایشگاه میراث فرهنگی و صنایع‌دستی در موزه‌ها و اماکن تاریخی و فرهنگی فارس برگزار می‌شود.

۱۷ نمایشگاه در سه روز، فرصتی برای آشنایی مردم با میراث ایرانی

تابش عنوان کرد: ۱۵ تا ۱۷ آبان، نمایشگاه عشایری و صنایع دستی بومی فارس در گذر حافظیه و نمایشگاه آثار فاخر ۱۶ شهر جهانی صنایع دستی کشور در بازار هنر شیراز واقع در کوچه سرباغ بافت تاریخی این شهر برگزار می شود.

وی افزود: اشیای باستانی دوره عیلامی از موزه ملی به موزه پایگاه جهانی تخت جمشید منتقل می‌شود و از ۱۵ آبان ماه در معرض دید علاقه مندان قرار می‌گیرد.

تابش اضافه کرد: آثار هنری از دوره‌های تاریخی اسلامی کشور، در موزه آستان مقدس شاهچراغ (ع) به نمایش در می‌آید و در این قالب از سکه نقره ضرب شده به مناسبت ولایت عهدی امام رضا (ع) رونمایی می‌شود.

دبیر سومین جشنواره بین‌المللی میراث فرهنگی ادامه داد: ۱۵ تا ۱۷ آبان ماه، نمایشگاه عکس آثار راه‌یافته به این جشنواره در سالن سرو، نمایشگاه عکس کاروانسراهای ثبت جهانی کشور در گالری سعدی شیراز و عکس‌های بخش بین‌الملل جشنواره در گالری تار و پود مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس برپا می‌شود.

او گفت: ۱۳ تا ۱۵ آبان ماه عکاسان با شرکت در رویداد «فوتوماراتن»، از بافت تاریخی شیراز و حرم شاهچراغ (ع) عکاسی می‌کنند و در نهایت آثار آنها داوری می‌شود و برگزیدگان معرفی می‌شوند.

تابش افزود: با همکاری شهرداری شیراز، در شب‌های برپایی جشنواره رویداد ویدئو مپینگ برگزار می‌شود و با استفاده از امکانات فناورانه، عکس‌های راه‌یافته به بخش مسابقه بر روی دیوار ارگ کریمخان نمایش داده می‌شود.

 

او ادامه داد: ویژه برنامه میراث‌بانان آینده، برای کودکان و نوجوانان و خانواده‌های آنها همراه با تماشاخانه سیار در چهارراه ادبیات اجرا می شود و نمایشگاهی از خلاقیت‌های کودکان و نوجوانان با موضوع کودکان و نوجوانان نیز در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارراه ادبیات برپا می‌شود.

دبیر سومین جشنواره بین‌المللی‌ چندرسانه‌ای میراث فرهنگی عنوان کرد: نمایشگاه آثار قلمزنی دوره زندیه و قاجاریه در موزه پارس، نمایشگاه مسکوکات تاریخی ضرب شهرستان‌های فارس در باغ موزه دلگشا، نمایشگاه مکاتبات انیس الدوله و ناصر الدین شاه در باغ موزه جهان نما، نمایشگاه سینیا و لینیا (طلسم) در هتل هما برگزار می‌شود.

تابش گفت: مردم فارس این فرصت را برای بازدید از موزه‌ها و اماکن تاریخی و گفت‌وگو با هنرمندان غنیمت بشمارند و بازدیدهای خود را برای ما روایت‌گری کنند.روایتگری از این نظر اهمیت دارد که معرفی میراث فرهنگی به حفاظت از این ذخایر ملی نیز کمک می‌کند.

علیرضا تابش، دبیر جشنواره

کارگاه‌های آموزشی سومین جشنواره چندرسانه‌ای میراث فرهنگی

دبیر جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی گفت: سه‌شنبه ۱۵ آبان‌ماه کارگاه میراث دیجیتال با عنوان سکوی امید در پارک علم و فناوری شیراز برگزار می‌شود و در قالب آن، طرح‌های برگزیده این بخش جشنواره، تولیدات خود را در حضور سرمایه‌گذاران و علاقه مندان ارائه می‌کنند و استادان این حوزه این طرح ها را ارزیابی می‌کنند.

 

تابش افزود: در همین روز کارگاه میراث و برنامه‌های ترکیبی و نمایشی رادیو نیز در سالن مهر شیراز برگزار می‌شود و چهارشنبه ۱۶ آبان نیز کارگاه ایده همسو با پیش‌فرض داستانی را جابر قاسمعلی و کارگاه ایده‌پردازی در فیلمنامه را شادمهر راستین در سالن غزل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس برگزار می کنند.

او اضافه کرد: عصر چهارشنبه ۱۶ آبان، هربرت کریم مسیحی و داوود وکیل‌زاده در سالن مهر شیراز کارگاه انتقال تجربه عکاسی از میراث ملموس و ناملموس را برگزار می‌کنند و پنجشنبه ۱۷ آبان نیز سه کارگاه روایت در فیلمنامه در سالن غزل، میراث و برنامه‌های مستند و پادکست در سالن مهر و فیلمنامه کوتاه در سالن غزل برگزار می‌شود.

مدارس و دانش‌آموزان

دبیر جشنواره چندرسانه‌ای میراث فرهنگی، اعلام کرد: اکران دانش‌آموزی ۲ اثر سینمایی میرو ساخته حسین ریگی و نوروز اثر سهیل موفق در پردیس سینمایی هنرشهر آفتاب از دیگر برنامه‌های این دوره از جشنواره است.

تابش افزود: این فیلم‌های سینمایی در روزهای سه‌شنبه، چهارشنبه و پنج‌شنبه مجموعا ۱۱ نوبت اکران می‌شوند و مدارس و دانش‌آموزان می‌توانند از این فرصت استفاده کنند.

وی ادامه داد: مستندهای بخش مسابقه جشنواره و هشت مستند تولید شده از هنرمندان صنایع دستی فارس نیز در این سه روز در هنرشهر آفتاب اکران و نقد و بررسی می‌شود.

روایت گری هنرهای نمایشی از میراث ملی

دبیر جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی گفت: هنرهای نمایشی در قالب رویداد عمارت سه‌شنبه تا پنج‌شنبه هفته جاری ۱۰ تا ۱۱:۳۰ صبح و ۱۶ تا ۱۸ در محوطه روبروی حمام وکیل و ارگ کریمخان روایتگر میراث فرهنگی کشور است و مردم شیراز می‌توانند از این فرصت استفاده کنند.

تابش افزود: حافظیه شیراز نیز روزهای برپایی سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی، ساعت‌های ۱۰ تا ۱۲:۳۰ و ۱۶ تا ۱۸:۳۰ میزبان گروه‌های نمایشی واقعه خوانی، تئاترهای ایرانی، نقالی، پرده‌خوانی و نمایش بازی‌های بومی محلی ثبت ملی است.

 

او گفت: اکران عمومی فیلم‌های سینمایی منتخب جشنواره در سالن زرد پردیس سینمایی هنرشهر آفتاب شیراز از برنامه هاست و مجموعا ۱۰ فیلم سینمایی، طی سه روز در ۱۰ نوبت اکران می‌شود که تماشای آنها برای همه رایگان است و مردم برای استفاده از این فرصت تنها باید در سایت جشنواره ثبت‌نام کنند.

دبیر سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی مردم را به شباهنگ شعر و موسیقی نیز دعوت کرد و افزود: سالن آرامگاه سعدی ۱۶ و ۱۷ آبان در ساعت‌های ۱۸ تا ۲۰:۴۵ صحنه شب شعر، موسیقی و خاطره است که حضور در این برنامه برای همه مردم رایگان است.

۴۴۵۱ اثر به سومین جشنواره چندرسانه‌ای میراث فرهنگی رسید

تابش گفت: این دوره از جشنواره در یک بخش بین‌المللی و ۱۳ بخش ملی شامل بخش‌های رادیو، تلویزیون، موسیقی و شعر ، سینما، میراث دیجیتال، ایده و تجربه، هنرهای نمایشی، عکس، فیلمنامه، فیلم مستند، فیلم کوتاه ، میراث‌بانان آینده و بخش ویژه جایزه شیراز برگزار شده است.

او اعلام کرد: در مجموع چهار هزار و ۴۵۱ اثر به سومین جشنواره چندرسانه‌ای میراث فرهنگی رسیده است.

دبیر سومین جشنواره چندرسانه‌ای میراث فرهنگی افزود: از این شمار ۴۰ نفر به عنوان برگزیدگان بخش‌های مختلف معرفی و تجلیل می‌شوند.

تابش درباره برپایی آیین افتتاحیه و اختتامیه سومین دوره جشنواره بین‌المللی چندرستانه‌ای میراث فرهنگی گفت: برگزیدگان بخشی از برگزیدگان جشنواره در آیین افتتاحیه و بخشی در اختتامیه معرفی و تجلیل می‌شوند.

وی افزود: آیین افتتاحیه سومین جشنواره چندرسانه‌ای میراث فرهنگی ساعت ۱۸ پانزدهم آبان‌ماه در تالار حافظ شیراز برگزار می‌شود و بخشی از برگزیدگان، مفاخر و هنرمندان شاخص تجلیل می‌شوند.

تابش اضافه کرد: آیین اختتامیه جشنواره نیز ۱۸ آبان ماه با اجرای حسام‌الدین سراج و معرفی دیگر برگزیدگان برگزار می‌شود.

منبع: ایرنا

خروج از نسخه موبایل