نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

میزبانی شیراز از دو کنفرانس بین‌المللی سلامت زنان و مطالعات اجتماعی سلامت

سینا

دو رویداد علمی بین‌المللی با محوریت «فضای مجازی و سلامت» شانزدهم و هفدهم آبان ماه جاری، به میزبانی شیراز برگزار می‌شود. این کنفرانس‌ها به بررسی فرصت‌ها و چالش‌های فضای مجازی در سلامت جسمی، روانی و اجتماعی زنان می‌پردازند.

به گزارش سینا پرس فارس، رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت امروز، 12 آبان ماه در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به اهمیت بهره مندی از مستندات بومی و ترازیابی های بین المللی در تصمیم گیری های کشور گفت: یکی از موضوعات مهمی که امروز با آن مواجه هستیم موضوع فضای مجازی و سلامت است.

کامران باقری لنکرانی افزود: در همین راستا امسال ضمن ادغام سیزدهمین کنفرانس بین المللی سلامت زنان و پنجمین کنفرانس بین المللی مطالعات اجتماعی سلامت، «فضای مجازی و سلامت» به عنوان محور اصلی این دو رویداد علمی انتخاب شد.

او با بیان اینکه فضای مجازی فرصت های مهمی را برای نظام سلامت از نظر دسترسی سریع و همگانی مردم فراهم کرده است، ادامه داد: اکنون حدود 67 درصد مردم دنیا از اینترنت استفاده می کنند و حدود 88 درصد افراد بالای 18 سال کشور ما نیز به اینترنت دسترسی و حدود نیمی از آنها در شبکه های اجتماعی مختلف داخلی و خارجی حضور دارند؛ از طرفی دیگر نیز این امکان را به وجود می آورد که بتوانیم در موضوعات مرتبط با ارتقای سلامت، پیشگیری و گسترش خدمات سلامت، با مردم نگاهی تعاملی داشته باشیم.

رئیس سیزدهمین کنفرانس بین المللی سلامت زنان و پنجمین کنفرانس بین المللی مطالعات اجتماعی سلامت گفت: در کنار این فرصت ها، آسیب هایی نیز در بطن فضای مجازی وجود دارد که بخشی از این آسیب ها مربوط به اطلاعات نادرستی است که در فضای مجازی منتشر می شود و گاهی بدون نقد و بررسی گسترش پیدا می کند و این اطلاعات غلط با شتاب بیشتری در فضای مجازی منتشر می شود و می تواند صدمات بسیاری را به سلامت جامعه وارد کند.

باقری لنکرانی اظهار کرد: از طرف دیگر آثار فضای مجازی بر روی سلامت روان می تواند آثاری منفی باشد؛ مشکلاتی که در زمینه ایزوله شدن اجتماعی وجود دارد؛ مشکلاتی که در زمینه کاهش اعتماد به نفس، اضطراب و استرس به وجود می آورد به ویژه جایی که نوجوانان و جوانان خودشان را با دیگران مقایسه می کنند از جمله مشکلاتی است که در بطن فضای مجازی وجود دارد.

رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت افزود: موضوع سواد سلامت دیجیتال به عنوان یکی از ارکانی است که می تواند سبب تاب آوری در برابر این آسیب ها شود و یکی از موضوعات مهمی است که باید به آن پرداخته شود.

او با اشاره به حضور صاحب نظران بین المللی و ملی در برگزاری این رویداد علمی گفت: این کنفرانس با همکاری سازمان های مختلف مانند یونسکو به عنوان حامی علمی، سازمان های بین المللی، شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز، برگزار می شود و محققان بسیاری از دانشگاه های کشور مقالات خود را برای حضور در این کنفرانس ارسال کرده اند.

باقری لنکرانی اظهار امیدواری کرد در پایان این کنفرانس بتوانیم یک بسته پیشنهادی برای حمایت طلبی و سیاستگذاری در این عرصه، به مسوولان ارایه کنیم.

ارایه 20 سخنرانی و 350 مقاله علمی در سیزدهمین کنفرانس بین المللی سلامت زنان و پنجمین کنفرانس بین المللی مطالعات اجتماعی سلامت

دبیر علمی سیزدهمین کنفرانس بین المللی سلامت زنان و پنجمین کنفرانس بین المللی مطالعات اجتماعی سلامت نیز در زمینه برگزاری این رویداد علمی گفت: موضوع اصلی کنفرانس، «فضای مجازی و سلامت» است؛ فضای مجازی محیطی پیچیده است که ارتباط بین افراد را با وسایل مختلف و با نقش تسهیلگری اینترنت، فراهم می کند؛ امروزه بارزترین وسیله مورد استفاده تلفن همراه است که سبب شده تا فضای مجازی به جزء جدانشدنی از زندگی افراد تبدیل شود.

سولماز قهرمانی اضافه کرد: در فضای مجازی با پدیده هایی نوظهور مانند اضطراب دیجیتال؛ خستگی ناشی از مقایسه؛ تکه تکه شدن توجه و تمرکز و همچنین فرهنگ کار بی وقفه مواجه هستیم که به دلیل در دسترس بودن همیشگی تلفن های همراه، باعث خستگی مفرط در افراد می شود؛ همچنین از سوی دیگر ممکن است سبب هراس از فناوری در افرادی شود که تلفن همراه ندارند؛ اعتیاد به خودنگاره ها(سلفی گرفتن ها) یکی دیگر از معضلاتی است که به عنوان پدیده های نوظهور در سطح فضای مجازی دیده می شود.

افزود: از نظر اجتماعی نیز با وجود اینکه فضای مجازی به گسترش حلقه های دوستی کمک می کند، اما سبب افزایش شبکه حامی و شبکه همدل بین افراد نشده است.

دبیر علمی سیزدهمین کنفرانس بین المللی سلامت زنان و پنجمین کنفرانس بین المللی مطالعات اجتماعی سلامت ادامه داد: از سوی دیگر از فضای مجازی می توانیم برای بهبود اقدامات مراقبتی درمانی، بازتوانی جسمی و روانی استفاده کنیم؛ برنامه ها و نرم افزارهای معتبری که ارتباط بین پزشک و بیمار را تسهیل می کند؛ مشاوره های برخط و وب سایت های معتبر اطلاع رسانی می تواند به ارتباط بهتر بین پزشک و بیمار کمک کند.

قهرمانی گفت: برای برگزاری این دو رویداد علمی تصمیم گرفتیم که به هر دو جنبه مثبت و منفی فضای مجازی توجه کنیم و کنفرانس را با یک دید واقع نگر برگزار کنیم.

او در ادامه از موضوعاتی مانند «فرصت ها و چالش های فضای مجازی برای سلامت همه جانبه زنان و دختران»؛ «فرصت ها و چالش های فضای مجازی برای سلامت در حوزه های ارتقای سلامت، پیشگیری، درمان و بازتوانی»؛ «فضای مجازی و سلامت معنوی»؛ «فضای مجازی و سلامت روان»؛ «فضای مجازی و سلامت اجتماعی»؛ و «سواد سلامت دیجیتال» به عنوان محورهای اصلی سیزدهمین کنفرانس بین المللی سلامت زنان و پنجمین کنفرانس بین المللی مطالعات اجتماعی سلامت، نام برد.

قهرمانی اضافه کرد: 445 خلاصه مقاله برای حضور در این رویداد علمی ارسال شده است که 350 خلاصه مقاله پس از داوری برای حضور در کنفرانس انتخاب شده در وب سایت کنفرانس قرار گرفته است و در طی برگزاری کنفرانس، به صورت دیجیتال نمایش داده می شود؛ همچنین 20 سخنرانی علمی در رابطه با موضوع کنفرانس در دو روز برگزاری کنفرانس، به حاضران ارایه می شود.

دبیر علمی سیزدهمین کنفرانس بین المللی سلامت زنان و پنجمین کنفرانس بین المللی مطالعات اجتماعی سلامت گفت: همچنین در کنفرانس امسال ویژه نامه ای در زمینه پیام های نهایی سخنرانان اختصاص داده شده است که این ویژه نامه علاوه بر بارگذاری روی وب سایت کنفرانس، به صورت چاپی نیز به حاضران ارایه می شود.

او افزود: این کنفرانس دارای امتیاز بازآموزی برای گروه های هدف است و کارگاه ها و نشست پرسش و پاسخ در مورد «روش شناسی پژوهش کیفی»؛ «سواد رسانه»؛ «هوش مصنوعی در پژوهش» و «تاثیر ورزش در آب برای سلامت بانوان» نیز از دیگر بخش های سیزدهمین کنفرانس بین المللی سلامت زنان و پنجمین کنفرانس بین المللی مطالعات اجتماعی سلامت است.

خروج از نسخه موبایل