برگزاری چهارمین کنفرانس پارکهای فناوری و سازمانهای فناور در پارک علم و فناوری البرز جهاد دانشگاهی/ تکمیل چرخه پژوهش تا تجاریسازی در این نهاد
به گزارش سینا پرس از روابط عمومی پارک علم و فناوری البرز جهاد دانشگاهی، نشست خبری چهارمین کنفرانس ملی انجمن علمی پارکهای فناوری با حضور دکتر مسعود ابراهیمی معاون جهاد دانشگاهی و رییس سازمان تجاریسازی و اقتصاد دانشبنیان این نهاد، مهندس مهدی عباسی رییس پارک علم و فناوری البرز و رییس کنفرانس، دکتر رحیمی پور مشاور علم و فناوری استاندار البرز، دکتر محمدصادق بیجندی دبیر علمی کنفرانس و علی معتمدزادگان رئیس هیئت مدیره انجمن علمی پارکهای فناوری و سازمانهای نوآوری ایران در محل پارک علم و فناوری البرز جهاددانشگاهی برگزار شد.
استقرار 130 شرکت، هسته و واحد فناور در پارک علم و فناوری استان البرز
در ابتدای این نشست مهندس مهدی عباسی رییس پارک علم و فناوری استان البرز به تشریح دستاوردهای این پارک در بخشهای مختلف پرداخت و یادآور شد: این پارک هماکنون ۱۳۰ شرکت، هسته و واحد فناور در پارک علم و فناوری استان البرز فعالیت دارند و باید اعلام کنم ۱.۶ همت محصولات فناورانه و دانشبنیان در این استان طی نیمه نخست سال جاری (شش ماه اول سال 1403)به فروش رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: پارک علم و فناوری البرز در حوزه اشتغال دانشبنیان خوش درخشیده و توانسته برای ۱۶۹۹ نفر اشتغال ایجاد کند که در سامانه رصد ثبتشده است.
مهندس عباسی با تصریح اینکه استان البرز قطب شرکتهای دانشبنیان کشور افزود : در پارک علم و فناوری البرز، ۶۰ شرکت دانشبنیان فعالیت دارند و این پارک جزو محدود پارکهایی است که ۵۰ درصد شرکتهای آن دانشبنیان هستند.
عباسی با اشاره به توسعه ساختارهای فناورانه در استان البرز و شهرستانهای استان گفت: همه شهرستانهای استان البرز دارای ساختارهای فناورانه هستند به جر اشتهارد که برای این شهرستان نیز برنامه ویژه داریم.
وی به موفقیتهای پارک علم و فناوری البرز اشاره کرد و گفت: طی شش ماه گذشته ارتقای پارک علم و فناوری را در وزارت علوم داشتیم که هر چهار سال یکبار مورد رصد قرار میگیرد؛ در ارزیابی سامان جان که مربوط به فروش محصولات فناورانه است از سوی وزارت علوم بهعنوان پارک برتر و اول شناخته شدیم، در این زمینه رکورد فروش ۷۰۰ محصول را داشتیم که موردتقدیر مقام عالی وزارت علوم نیز قرار گرفتیم.
عباسی بابیان اینکه رتبه نخست صادرات هم به این پارک اختصاص دارد تصریح کرد: در کنار این موفقیت راهاندازی دبیرخانه دائمی زنجیره ارزش دارو، توسعه دبیرخانه کوانتوم برای حمایت از شرکتها، توسعه و تکمیل پروژه دبیرخانه مالکیت فکری از طریق کارگزاریهای بخش خصوصی و حمایت از ایدهپردازان و ارائه تسهیلات از قبل سفر رییس جمهور شهید از دیگر برنامههای مهم این پارک بوده است.
وی در بحث واگذاری اراضی به شرکتهای فناور عنوان کرد : واحدهای فناوری و شرکتهای فناور میتوانند از 25 سال تا 99 سال با گرفتن زمین از این زمینها استفاده و در آن مستقر شوند.
جهاد دانشگاهی یکی از نهاد ای مهم پژوهش و فناوری در کشور است
همچنین دکتر ابراهیمی معاون جهاد دانشگاهی و رییس سازمان تجاریسازی و فناوری اقتصادی دانشبنیان جهاد دانشگاهی نیز با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی یکی از نهادهای مهم پژوهش و فناوری در کشور است گفت: این نهاد در طول بیش از چهار دهه در حوزه پژوهش، فناوری و نوآوری و در یککلام چرخه پژوهش تا تجاریسازی فعالیتهای بسیاری انجام داده است. یکی از دستاوردهای شاخص این نهاد تأسیس پژوهشگاه رویان با تأثیرگذاری ملی، منطقهای و باید بگوییم بینالمللی است.
دکتر ابراهیمی اظهار کرد: در دو دهه گذشته جهاد دانشگاهی تلاش کرده است که سرریز تحقیقات را وارد فناوری کند و این فعالیتها هماکنون در سازمانی با نام تجاریسازی و فناوری اقتصادی دانشبنیان دنبال میشود.
رییس سازمان تجاریسازی و فناوری اقتصادی دانشبنیان جهاد دانشگاهی کشور خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی در حال حاضر سه پارک علم و فناوری بزرگ و ملی، ۲۵ مرکز رشد، ۵۰ مرکز نوآوری و شتابدهی و هشت پردیس پارک علم و فناوری دارد. بیش از 600 فناوری احصاء شده و جهاد دانشگاهی دانش فنی این 600 فناوری را کسب کرده است.
وی با اشاره به اینکه چرخه پژوهش تا تجاریسازی در جهاد دانشگاهی تکمیلشده است، گفت: مصمم هستیم در یک بازده زمانی کوتاه به یکنهاد مؤثر در حوزه زیستبوم و فناوری کشور تبدیل شویم و این موضوع در همه استانها بهویژه در پارک علم و فناوری البرز دنبال میشود.
استان البرز پایتخت فناوری خاورمیانه در تولید توربین است
دکتر محمدرضا رحیمی پور مشاور استاندار در امور علمی و پژوهشی” نیز در این کنفرانس گفت: استان البرز پتانسیل بسیار فراوانی در حوزه علم و فناوری دارد و امیدواریم با همکاری همه دستگاهها بتوانیم رویداد پیش رو را بهخوبی و با تأثیرگذاری بسیار بالا برگزار کنیم.
وی افزود: استان البرز درزمینه تولید و ساخت توربینها پایتخت خاورمیانه است. این استان در حوزههای مختلف دارو، مواد و انرژی، قطعات خودرو و بسیاری از فناوریها قطب مهم فناوری است.
وی اظهار کرد: هدف ما این است که همه بخشهای علمی و اجرایی بهویژه استانداری به زیستبوم نوآوری و فناوری استان البرز و کشور کمک کنیم و تلاش میکنیم چهارمین کنفرانس ملی انجمن علمی پارکهای فناوری و سازمانهای نوآوری ایران در پارک علم و فناوری البرز با موفقیت و تأثیرگذاری هر چه بیشتر برگزار شود.
هدف از برگزاری این کنفرانس توسعه شبکهسازی است
رییس هیئت مدیره انجمن علمی پارکهای فناوری و سازمانهای نوآوری ایران نیز در ارتباط مجازی با نشست خبری گفت: هدف از برگزاری این کنفرانس توسعه شبکهسازی است؛ در حال حاضر شبکه فعالین زیستبوم نوآوری ایران بسیار گسترده بوده و بازیگران مختلفی در آن حضور دارند، این زیستبوم نسبت به دهههای گذشته تفاوت زیادی داشته که میتوانند برکنار یکدیگر همافزا باشند.
دکتر علی معتمدزادگان اظهار کرد: در این شرایط، نیاز به فرصتهایی است که بخشهای مختلف زیستبوم نوآوری ازجمله پارکهای علم و فناوری، نواحی نوآوری، شتابدهندهها، صندوقهای پژوهش و فناوری، نهادهای مالی خطرپذیر مستقل دولتی و خصوصی و نیز شرکتهای فناور و دانشبنیان کنار یکدیگر قرارگرفته و شبکه بزرگتری را تشکیل دهند و برگزاری کنفرانس به این موضوع کمک میکند.
علی معتمدزادگان رییس هیئت مدیره انجمن علمی پارکهای فناوری و سازمانهای نوآوری ایران ادامه داد: بهاینترتیب در یک شبکه تعاملی موضوعات مختلفی موردبحث قرار میگیرد و مشارکت، انتقال تجربیات و ارتباط بین بخشهای مختلف تقویت میشود و نیز شبکهسازی و انتقال تجربه از مهمترین موضوعاتی است که در کنفرانس دنبال میشود.
دکتر محمدصادق بیجندی دبیر علمی چهارمین کنفرانس پارکهای فناوری و سازمانهای فناور نیز در ارتباط تصویری با این نشست خبری اظهار داشت: داوری مقالات رسیده به کنفرانس با حضور داوران در حال انجام است و بهمحض نهایی شدن داوریها تعداد مقالات پذیرششده و قابلارائه اعلام خواهد شد.
گفتنی است : چهارمین دوره ملی این کنفرانس در تاریخ 16و 17 آبان با موضوع ” فناوریهای نوظهور، سازمانهای نوآور و توسعه پایدار” در پارک علم و فناوری البرز برگزار خواهد شد