این واکنش شیمیایی با بهرهگیری از نور خورشید، امکان کاهش میزان دی اکسید کربن اتمسفر را فراهم کرده و زمینه را برای تولید موتورهای درون سوز جایگزین برای وسایل نقلیه امروزی آماده می سازد.
در آزمایشی که پیش از این محققان در دمای 300 درجه سانتیگراد و بدون استفاده از نور فرابنفش انجام دادند، حاصل این واکنش شیمیایی ترکیبی از متان و گاز سمی مونوکسید کربن بود.
در این واکنش شیمیایی جدید محققان دانشگاه دوک در امریکا از نور فرابنفش برای ایجاد فرآیند شیمیایی یک طرفه بین نانوذرات رودیوم و دی اکسید کربن استفاده کردند و بدین ترتیب توانستند روند واکنش را کنترل کنند.
محققان در تلاشند تا واکنشهای شیمیایی دیگری را بیابند که در آن رودیوم گرم شده نقش کاتالیزور را داشته باشد. همچنین امیدوارند بتوانند فرآیند را طوری تغییر دهند که امکان ایجاد آن تنها با نور خورشید امکانپذیر باشد تا به عنوان بخشی از یک سیستم تامین انرژی تجدید پذیر مورد استفاده قرار گیرد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.