به گزارش سینا از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان پیش از ظهر امروز سهشنبه در چهاردهمین همایش ملی نخبگان با اشاره به دوران جوانی و تحصیل خود، تصریح کرد: پس از دوران دبیرستان وقتی برای گذراندن خدمت سربازی به زابل رفتم، با بسیاری واقعیتهای تلخ اجتماع آشنا شدم و دریافتم که باید جور دیگری زندگی و برای رفع مشکلات مردم و کشورم تلاش کنم.
رئیس جمهور با بیان اینکه برای کمک به حل بخشی از مشکلات مردم تصمیم گرفته در رشته پزشکی تحصیل و کسب تخصص کند، افزود: تلاش برای حل مشکلات مردم و کشور را از همان دوران دانشجویی دنبال کردم و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ابتدا برای خدمت به مردم به روستاها رفتیم و با آغاز جنگ، به جبههها رفتیم و به عنوان پزشک همواره همراه لشکر عاشورا بودم.
پزشکیان با اشاره به اینکه بنده در تمام دوران تحصیل و کار، فقط به دنبال خدمت به مردم و رفع مشکلات کشور بود، اظهار داشت: بنده هیچگاه به دنبال تاسیس مطب یا داشتن سهام در بیمارستانهای خصوصی نبودم و درد و دغدغه بنده همیشه این بود که نباید در مملکتی زندگی کنیم که خودمان نتوانیم مشکلات مردم آن را حل کنیم و همین دغدغه پای بنده را به عرصه سیاست باز کرد.
رئیس جمهور گفت: بنده دیدم که اگر چه به عنوان یک پزشک میتوانم مشکلات برخی از مردم را حل کنم، اما به عنوان یک نماینده و مسئول میتوانم مشکلات عموم مردم را حل کنم و لذا پا به عرصه سیاست گذاشتم. در برنامه توسعه سوم و چهارم بنا بر این گذاشته شده بود که سلامت مردم به بازار واگذار شود که در نتیجه آن هر کس پول نداشت از خدمات بهداشت و سلامت بیبهره میشد.
پزشکیان با تاکید بر اینکه سلامت از نظر علمی غیرقابل واگذاری به بازار است و جان مردم قابل معامله نیست، خاطرنشان کرد: مگر میشود به کسی که پول ندارد بگوییم نمیشود تو را عمل کرد، لذا از همان جایگاه نمایندگی مجلس به دنبال اصلاح قوانین رفتم که البته در برخی زمینهها موفق شدیم و در برخی زمینهها موفق نشدیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه غرض وی از بیان این سخنان این است که بگوید قرار نیست کسی دیگر برای مشکلات مملکت ما راه چاره بیابد و خودمان باید این کار را بکنیم، گفت: اگر کسی به این نکته واقف باشد و آن را بفهمد، اراده میکند و راه چاره مییابد و اگر هم راه نیابد، راهی میسازد تا مردم را از وضعیتی که در آن گرفتار هستند، نجات دهد.
پزشکیان افزود: انجام این کار مهم از عهده کسانی بر میآید که ذهنی خلاق، پویا و ناآرام داشته باشند، اگر نه کسانی که در یک قالب خاص میروند و نمیتوانند از آن دربیایند، نمیتوانند در این عرصه نیز کاری کنند؛ آدمهایی میتوانند ما را از این وضعیت نجات دهند که وضعیت موجود را نمیپذیرند و دنبال راه برای خروج از آن میروند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه هنر آن نیست که کشور را رها کنیم و برویم، بلکه هنر آن است که بمانیم و به رغم مشکلاتی که ممکن است برای ما ایجاد کنند، به مردم و کشورمان خدمت کنیم، تصریح کرد: باید بمانیم و ادامه دهیم و بجنگیم تا مشکلات مملکت را حل کنیم.
پزشکیان بر ضرورت تغییر و اصلاح روشها در نظام آموزشی کشور تاکید کرد و گفت: تنها با علم مشکل حل نمیشود، بلکه باید مهارت و انگیزه برای حل مشکل هم داشته باشیم.
رئیس جمهور در ادامه کار تیمی، حل مسئله، برقراری ارتباط، نگاه ساختارمند به مسئله و مدیریت را پنج مهارت ضروری برای آموزش به دانشآموزان برشمرد و افزود: برای اینکه فرزندان ما بتوانند با هم و به صورت تیمی کار کنند، با هر اختلاف نظر و سلیقه ای قهر نکنند و به صورت انفرادی عمل نکنند، نیازمند تغییر رفتار با ابزار فرهنگ در دوره نوجوانی هستیم.
پزشکیان اظهار داشت: امروز کشور برای برونرفت از چالشها به توانمندی شما نخبگان نیاز دارد و اگر واقعا خود را نخبه میدانید، باید بمانید و برای مشکلات کشور چارهاندیشی کنید.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ما باید با رفتار خود، چگونه بودن و چگونه زیستن را به دیگران یاد دهیم، نه با زور و خارج کردن و اقدامات سلبی، افزود: قطعا اگر ما الگویی از انسان خلاق، عالم و توانمند را به جامعه معرفی کنیم، دیگران هم دوست دارند همانند او شوند، اما با زور و دستور نمیشود در جامعه تحول ایجاد کرد.
پزشکیان با اشاره به گفتوگوی خدای متعال با ملائکه در هنگام خلقت انسان در قرآن کریم، تصریح کرد: فرشتگان و ملائکه به خدا گفتند، آیا میخواهی موجوداتی خلق کنی که بر روی زمین فساد و خونریزی کنند؟ همانند آنچه که امروز رژیم سفاک و خونریز صهیونیستی در غزه و لبنان در حال ارتکاب آن است، یا آمریکایی که با ابزارهای مختلف در حال جنایت علیه بشریت هستند، اما خداوند متعال در پاسخ فرمود که من چیزی میدانم که شما نمیدانید و آن بهرهمنده ساختن انسان از علم و دانایی است.
رئیس جمهور با بیان اینکه علم و دانایی نجات دهنده بشر است، اظهار داشت: همه ملائکه نیز به علم و دانایی انسان سجده کردند جز ابلیس و کسانی که در مقابل علم سر خم نکنند همانند شیطاناند.
پزشکیان با اشاره به حدیثی مبنی بر اینکه حیات زمین به انسان، حیات انسان به علم، حیات علم به عمل و حیات عمل به اخلاص است، تصریح کرد: اگر امروز جوانان یک جامعه چنین نگرش و باوری داشته باشند، آن جامعه ممکن نیست به فقر و گرفتاری مبتلا شود.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه برای حل مشکلات کشور باید به دنبال کسانی برویم که میدانند، میتوانند و میخواهند، چرا که هرجا اراده باشد، راه وجود دارد، گفت: این کشور برای شماست و باید برای حل مسائل آن چارهاندیشی کنید، برای ایرانمان بمانید و تلاش کنید و سربلندی آن را به رخ دنیا بکشید.