نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

پاکسازی محیط زیست و صرفه جویی در انرژی با بازیافت نخاله های کارخانه ای

یک شرکت دانش بنیان ایرانی با تغییر ساختار مواد مصرفی کارخانه ها و قابل بازیافت شدن تولیدات آنها ضمن پاکسازی محیط زیست، توانسته از هدررفت مقادیر بسیاری از مواد قابل مصرف و پرت هزینه ها جلوگیری کند.

به گزارش سینا از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، شرکت دانش بنیان محاب صنعت ساختمان دارای رتبه یک شرکت های دانش بنیان کشور در رشته عمران در سال 1394 است.  طراحی و ساخت ماشین آلات خط تولید بازیافت گل کارخانه های سنگبری، طراحی و تولید خط تولید سنگ مصنوعی از راه بازیافت گل دور ریز کارخانه های سنگبری، طراحی و ساخت ماشین آلات خط تولید صنعت ساختمان، راه سازی از نخاله های ساختمانی و پسماند کارخانه های سنگبری، طراحی خط تولید بتن از پسماند کارخانه های سنگبری، تولید سنگ لاشه نمره از سنگ های پرت سنگبری و … از اقدامات و خدمات این شرکت است.

نباتی، مدیرعامل شرکت دانش بنیان محاب صنعت ساختمان در خصوص زمینه کاری این شرکت گفت: این شرکت از راه تحقیقات در زمینه شناخت و مصرف مواد اولیه با استفاده از ضایعات کارخانه های سنگبری توانسته است قدمی مثبت در پاکسازی محیط زیست بردارد و همچنین از هدررفت مقادیر بسیاری از مواد قابل مصرف با کیفیت بالا و پرت هزینه ها جلوگیری کند.

 وی ادامه داد: در شرکت محاب با تغییر ساختار مواد مصرفی کارخانه ها و قابل بازیافت شدن تولیدات آنها صرفه جوئی قابل توجهی را در بحث انرژی کلید زده ایم و این مهم را اغلب مواد بازیافتی کارخانه‌های سنگبری  و کارخانه های تولید آجر و سفال عملیاتی کرده ایم.

به گفته نباتی با استفاده مناسب و تولید سنگ مصنوعی (البته بدون استفاده از رزین به دلیل جذب آب مناسب) و اتصال ملات به سنگ مصنوعی می توان ضمن کاهش هزینه ها، تنوع بالائی از طرح و رنگ را ایجاد کرد. به علاوه با ترکیب نخاله های مصالح بنائی پالایش شده و خرد کردن اجسام بزرگتر موجود در آن به اندازه یک تا چهار اینچ به جای شن و ماسه و گل دور ریز کارخانه های سنگبری به همراه سیمان و سیلیس بتن سازه ای با مقاومت مناسب برای راه سازی ساخت و به جای بیس و ساب بیس استفاده کرد.

نباتی همچنین روکش کردن بلوک‌های تولید شده پرسی از ترکیب گل دور ریز و سیمان و سیلیس مناسب برای هر جاده  و اقلیم را از دیگر اقدامات این شرکت عنوان و تصریح کرد: با استفاده از این شیوه می‌توان به صورت تخصصی روکش‌های بسیار مقاوم را در رنگ‌های مختلف و متناسب با راه مورد نظر جایگزین آسفالت کرد.

به گفته او، به کار گیری این شیوه، علاوه مزایای محیط زیستی، صرفه اقتصادی بالایی هم دارد.

خروج از نسخه موبایل