پس از اینترنت اشیا، اکنون نوبت به اینترنت حیوانات رسیده است. این فناوری با کمک ماهواره های کوچک برچسب های کوچکی را به حیوانات و حیات وحش وصل می کند تا از این طریق این محیط بهتر رصد شود.
به گزارش سیناپرس به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، زیست شناسان میدانی و علاقمندان به حیات وحش مشتاقانه منتظر راه اندازی یک سیستم نوآورانه مبتنی بر فضا به نام ICARUS هستند که در ۲۰۲۵ میلادی ارائه میشود.
هدف این سیستم ایجاد اینترنت حیوانات یا شبکه ای از حیات وحش مجهز به حسگر است که چشم اندازی خارق العاده به رویدادهای طبیعی پنهان در جهان فراهم میکند. این فناوری میتواند برای رویدادهای مرموزی مانند آنکه چگونه نهنگهای کوهان دار در اقیانوس سفر میکنند، بچه لاک پشتها در آبهای خطرناک با چه چالشهایی روبرو میشوند و دلیل رفتار عجیب پلنگهای برفی در کوهستانهای دورافتاده هیمالیا چیست، توضیحی فراهم کند.
در وب سایت ICARUS آمده است: برای نخستین بار میتوان مکان و حرکات یک حیوان و همچنین در مقیاس بزرگتر هزاران جانور را رصد کرد.
طی این طرح محققان دستگاههای ردیاب کوچک و خورشیدی به حیوانات و حتی اشیای بی حرکت مانند یخچالهای برقی و رسوب اقیانوسها متصل میکنند. حسگرهای سبک مذکور کمتر از یک گیره کاغذ وزن دارند و بخشی از شبکه جهانی هستند که هدف آن رصد تحرکات حیات وحش و حیوانات از فضا است.
پژوهشگران امیدوارند با ردیابی هزاران حیوان مجهز به ردیاب به درک بهتری از عوامل تأثیرگذار بر جمعیت حیوانات و اکوسیستمهای سراسر جهان دست یابند. این طرح از سال آینده آغاز میشود و طی آن رسیورهایی در ۵ ماهواره ارزان قیمت و مینیاتوری به نام کیوب ست به مدار زمین ارسال میشوند.
دستگاههای فرستنده دادهها را ثبت و به طور واقعی به ماهوارهها منتقل میکنند اما در موارد خاصی محققان هزاران کیلومتر دورتر در آزمایشگاه تحقیقاتی خود مینشیند و میتواند بلافاصله شروع به تجزیه و تحلیل نتایج اندازهگیری کند.
البته مزیت اینترنت حیوانات محدود به حیات وحش نیست و برچسبهای کوچک میتوانند عوامل محیطی مانند دما و فشار هوا و همچنین سرعت باد را ثبت کنند.
انتهای پیام