دانشگاه خلیفه ابوظبی و دانشگاه منچستر که پیش از این برنامههای همکاری مشترکی را تعریف کرده بودند، کار روی استفاده از مواد دو بعدی در بخشهایی نظیر جذب دیاکسیدکربن را آغاز کردند.
تحقیقات پیشگامانه توسط دانشمندان در ابوظبی روی گرافن میتواند به روشهای جدیدی برای از بین بردن دیاکسید کربن از جو منجر شود. از بین بردن CO۲ به جای کاهش انتشار گازهای گلخانهای یکی از راهبردهایی است که دانشمندان روی آن کار میکنند تا با این روش بتوانند تغییرات آب و هوایی را محدود کنند.
این فناوری میتواند برای حذف CO۲ از جو استفاده شود و بدون استفاده از کاتالیزورهای گرانقیمت آن را به ترکیبات مفیدی تبدیل کند. این پروژه با همکاری دانشگاه خلیفه ابوظبی و دانشگاه منچستر در انگلستان به همراه چند مرکز دیگر در بلژیک و برزیل انجام میشود.
دکتر مارسلو لوزادا-هیدالگو، از گروه فیزیک و نجوم دانشگاه منچستر میگوید: «ایده این است که شما از میدان های الکتریکی برای هدایت این فرآیندها به صورت انتخابی استفاده کنید. این کار میتواند پیامدهای بزرگی داشته باشد.»
مایکل ایوانز، مدیر اجرایی شرکت بریتانیایی کمبریج کربن کپچر (Cambridge Carbon Capture) که در حوزه حذف دیاکسیدکربن از هوا کار میکند، معتقد است که گرافن میتواند نقش مهمی در حذف دیاکسیدکربن داشته باشد. وی گفت: «گرافن سطح فعالی دارد که میتواند ترکیبات را جذب کند و بعد این ترکیبات را از آن جدا کرد. چنین ویژگی برای جذب دیاکسیدکربن مفید است.»
این مطالعه جدید از توافق نامه ۲۰۲۲ بین دانشگاه خلیفه و دانشگاه منچستر برای تحقیقات در حوزه گرافن نشات گرفته است. در آن توافقنامه موضوعات همکاری در زمینه هایی مانند تصفیه آب و آب شیرین کن، ذخیره انرژی و ساخت و ساز مطرح شده است.
دکتر مارسلو همکاری با دانشگاه خلیفه را عالی توصیف کرد و افزود که این مشارکت به لطف امارات متحده عربی مجموعه ای از اهداف بسیار جاهطلبانه در انرژی و محاسبات را هدف قرار داده است.
وی گفت: «آنها چند حوزه را انتخاب کردهاند که میخواهند در این حوزهها برتری داشته باشند و میخواهند با برخی از رهبران جهان نیز در این حوزهها همکاری کنند و دانشگاه منچستر یک مرکز پیشرو در مواد ۲D است و به همین دلیل این همکاری آغاز شده است.»