به گزارش سینا از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، شرکت پویا پلیمر تهران(PPT) با هدف توسعه پیشرفت استفاده از مواد پلیمری در تولید انواع مستربچ و کامپاند در سال 1378 با سرمایه گذاری مشترک بخش خصوصی ایران و کره جنوبی تاسیس شده است.
محسن هنریان، مدیرعامل شرکت پویا پلیمر تهران در خصوص تولیدات این شرکت گفت: شرکت پویا پلیمر تهران در عرصههای صنایع مختلف تولید محصول دارد و نیاز صنایع متنوعی را پوشش میدهد. البته این نوع از فعالیت غالبا با توجه به نیازهای کلی کشور بوده است که از جمله می توان به کم آبی و تنوع شدید اقلیمهای آب و هوایی و محیط های کشت در کشور اشاره کرد که باعث شد تحقیقات گسترده ای بر اساس نیازهای کاربردی در کشور انجام دهیم و در طول 20 سال اخیر با موفقیت توانستهایم انواع کامپاند و مستربچ مرتبط با آن را تولید و در اختیار صنایع قرار دهیم. تولیدات شرکت شامل کامپاند پوشش لوله های فلزی و کامپاندها و مستربچ های لوله ها و نوارهای آبیاری و ورق های ژئوممبران و محصولات مرتبط با صنایع کشاورزی نوین بوده است .وی ادامه داد: یکی از صنایع بزرگ تاثیرگذار در پیشبرد اقتصاد کشور، صنعت خودرو است و همکاری با شرکت های خودروسازی و قطعه ساز و برطرف سازی نیاز این صنعت همواره یکی از برنامه های شرکت پویا پلیمر تهران بوده است. صنعت مهم و کاربردی دیگر برای کشور صنعت بسته بندی است که بیش از 50 درصد از محصولات شرکت پویا پلیمر تهران در حوزه صنعت بسته بندی کاربرد دارد. این محصولات در فیلم های پلی اتیلنی، استرچ، فیلم شرینک، فیلمهایBOPP، CPP،رافیا و… کاربرد دارند که به خصوص در تولید افزودنی مات کننده در تولید فیلمهای BOPP یا افزودنی چسب در فیلمهای استرچ به خودکفایی رسیده ایم. تا قبل از تولید داخل میزان واردات این افزودنیها بسیار چشمگیر بود که قطعا باعث خروج ارز و وابستگی کشور بوده است.
به گفته او، ظرفیت اسمی سالیانه این شرکت و شرکت های تابعه، بالغ بر 120هزار تن در زمینه تولید انواع آمیزه های پلیمری و کامپاندهای مهندسی است.
وی همچنین تصریح کرد: متخصصان شرکت پویا پلیمر تهران، تلاش های فراوانی را در تولید کامپاند صنایع الکترونیک و لوازم برقی انجام داده اند و بالاخره با پشتکار توانستیم بخشی از نیازهای این صنایع را پوشش دهیم. در ساخت کامپاند ملزومات برقی خانگی و صنایع الکترونیک نظیر کابل تلاشهای فراوانی انجام شده است و با تکیه به علم و پشتکار محققین و متخصصین شرکت توانسته ایم جایگاه خوبی را در این حوزه کسب کنیم.
هنریان با بیان اینکه یک دسته از محصولات اصلی شرکت پویا پلیمر که حجم بالای از فروش داخلی و خارجی را به خودشان اختصاص دادهاند، کامپاندهای کربنات کلسیم است، افزود: کامپاندهای کربنات کلسیم در گریدهای متنوعی برای صنایع مختلف به ویژه صنعت بسته بندی کاربرد دارد . یکی از نکاتی که پویا پلیمر به آن اهمیت می دهد، بحث های زیست محیطی است و استفاده از کربنات کلسیم در ترکیب با مواد پلیمری باعث کاهش مصرف مواد پتروشیمی و انرژی طی فرآیند تولید می شود و حضور کربن و تأثیر گازهای گلخانه ای در تولید محصولات پلاستیکی نهایی را به حداقل می رسد.
وی در خصوص صادرات این شرکت تصریح کرد: میزان صادرات ما در سال گذشته نزدیک به 9 میلیون دلار بوده است و توانستیم عنوان صادر کننده برتر سال را کسب کنیم.
هنریان با اشاره به اینکه بومی سازی محصولاتی که واردات آن به کشور انجام می شود از اولویت های این شرکت است، اظهار کرد: این محصولات، غالبا محصولاتی حیاتی هستند و برای صنایع پایین دستی ایجاد چالش میکنند. ما با تحقیق در صنایع کاربردی کشور سعی میکنیم محصولات وارداتی آنها را پوشش دهیم و با مشارکت با بخش فنی و تحقیق و توسعه آنها در تولید نمونه با کیفیت و قابل رقابت با محصولات خارجی گام برداریم واقعیت این است که حرکت در این مسیر ما را به تولید کننده برگزیده در صنعت پلاستیک در سال 1401 تبدیل کرد .
هنریان در بخش دیگری از صحبت های خود به تاریخچه ای از فعالیت های شرکت پویا پلیمر تهران هم اشاره کرد و گفت: شروع مشارکت کاری شرکت پویا پلیمر تهران با شرکت Cisco از سال 1998 و شروع تولید صنعتی از سال بعد با ظرفیت سالانه پنج هزار تن بوده است . از سال 1999 تا سال 2023 با تلاش مداوم توانسته بعد از پنج دوره بروز رسانی به ظرفیت سالانه حدود 90 هزار تن در سال فعالیت خود را ادامه دهد و با توجه ارائه مداوم محصولات و خدمات با کیفیت بالا که الزامات نظارتی و مشتری مداری است.
اخذ گواهینامه ایزو 9001 از سال 2004 و تمدید آن به ورژن های جدید تر در سال های بعد را در دستور برنامه کاری کیفی خود قرار داده است. با توجه به ارائه محصولات مرتبط با صنایع غذایی و بسته بندی کسب تاییدیه سازمان غذا و دارو در سال 2006 و گرفتن تاییدیه بهداشت برای سایر گرید های مرتبط با این دسته از صنعت را دربرنامه کاری سالانه قرار داده است .
وی ادامه داد: با توجه به روند پیشرفت علم که در تمامی صنایع روز دنیا مشهود است و باعث تداوم رشد صنعتی و حضور در بازار کسب و کار می شود، پویا پلیمر تهران در سال 2014 واحد مستقل تحقیق و توسعه را در شرکت تاسیس کرد که این تصمیم تاثیر مستقیمی بر نوآوری، بهرهوری، کیفیت، سطح استاندارد محصولات و حتی سهم بازار و دیگر عواملی که در افزایش توان رقابتی شرکت ما دخیل بود را به همراه داشت.
به گفته او، در ادامه رشد علمی و استمرار تولید محصولاتی با کیفیت برتر نیاز به ایجاد محیط آزمایشگاهی با توان تخصصی بالا و افراد کار آزموده است که شرکت پویا پویا پلیمر پیوسته در این مسیر حرکت میکند و این پافشاری و تلاش در نهایت اخذ ISO 17025 و تاییدیه آزمایشگاه همکار در سال 2015 و تمدید سالانه آن بوده است .
وی با بیان اینکه حرکت بر لبه تکنولوژی و توسعه مستمر یکی از اهدافی اصلی شرکت پویا پلیمر تهران بوده است، افزود: برای دانش بنیان شدن نیاز بود در لبه تکنولوژی حرکت کنیم که در نهایت توانستیم در سال 2016 تاییدیه دانش بنیان را اخذ کنیم و این روند در سال های بعد ادامه دار بوده است که این جایگاه باعث رشد روز افزون شرکت و همچنین پویایی و توسعه مستمر در شرکت پویا پلیمر شده است و در نهایت دستاورد این مسیر برای ما این بود که در سال جاری شرکت ما یکی از 12 شرکت دانش بنیانی بود که موفق به کسب جایگاه غزال دانش بنیان شد.
هنریان در ادامه به فعالیت های شرکت پویا پلیمر در زمینه تولیدات محصولات نانو مقیاس هم اشاره کرد و گفت: ما موفق به کسب تاییدیه نانو مقیاس در سال 2018 و تمدید آن در سال های بعد شدیم.
وی ادامه داد: با توجه به حضور شرکت پویا پلیمر تهران در صنایع کاربردی مختلف نیاز به افزایش ظرفیت تولید بود که البته محدودیت هایی را نظیر ساخت و ساز و تامین انرژی در سایت اصلی داشتیم بنابراین شرکت پویا پلیمر شازند (PPS) را در سال 2019 در شازند اراک راهاندازی کردیم که ابتدا با ظرفیت 300تن در سال تولید خود را شروع کرد و تا پایان سال جاری به ظرفیت 2000 تن در سال خواهد رسید .
هنریان با اشاره به اینکه به منظور بهرهمندی از ظرفیتهای بالای موجود در عرصه تجارت خارجی، ضروری بود توسعه تعاملات تجاری و اقتصادی خارجی با کشورهای هدف، متناسب با توانمندی شرکت در دستور برنامه کاریمان قرار داده شود، تصریح کرد: از این طریق امکان بهره مندی از مزیت های توسعه تجارت برای شرکت پویا پلیمر تهران فراهم شد. کشورهای منطقه CIS شامل پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا و کشورهایی همچون آذربایجان، ازبکستان، تاجیکستان و مولداوی هستند که یکی از مقاصد اصلی ایران در زمینه تجارت خارجی، در بین همسایگان محسوب می شوند.بنابراین تصمیم گرفته شد در راستای حضور بیشتر در این منطقه و افزایش بهره وری در زمینه صادرات در سال 2019 شرکت پویا پلیمر گذار(PPG) در ازبکستان تاسیس شود که فعالیت آن به طور پیوسته ادامه دارد.
مدیر عامل شرکت پویا پلیمر تهران، همچنین به فعالیت شرکت در دوره اپیدمی بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: چون تولیدات صنایع پایین دستی وابسته به تولیدات شرکت پویا پلیمر تهران بود با تمام سختی ها و موارد بازدارنده این دوره با همت و غیرت تمامی پرسنل توانستیم بر مشکلات غلبه کنیم و در آن شرایط با افزایش ظرفیت تولید، ایجاد اشتغال جدید و بالابردن لیست بیمه را در کارنامه خودمان ثبت کنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در سال جاری براساس شاخص های معاونت علمی از قبیل افزایش پنج ساله اخیر اظهارنامه های مالیاتی، افزایش مستمر تولیدات، تنوع گریدهای تولیدی در صنایع مختلف، افزایش مستمر صادرات مخصوصا محصولات دانش بنیان و ایجاد اشتغال به عنوان هفتمین شرکت دانش بنیان غزال کشور برگزیده شدیم.