شهردار شیراز در آیین گشایش دبیرخانه «شهر شعر شیراز» گفت: این کلانشهر باید در شعر و ادب در تراز اول کشور و حتی در دنیا مطرح باشد که در این راستا با کمک یکدیگر تلاش خواهیم کرد تا یک تحول در زمینه شعر، ادب و اندیشه شهر رقم بخورد.
محمدحسن اسدی امروز، 28 مردادماه در آیین گشایش دبیرخانه شهر شعر شیراز اظهار کرد: خرسندیم از اینکه طرح و پروژهای که بیش از یک سال پیش شروع آن را شاهد بودیم، امروز به ثمر نشسته است.
وی افزود: کاری که امروز شاهد آن هستیم سرمایهگذاری بزرگی بر روی کسانی که آینده شیراز و استان و حتی کشور در دستان آنهاست.
شهردار شیراز تصریح کرد: شیراز شهر کهن، تاریخی، شهر گذرها و محلات، سومین حرم اهلبیت(ع)، شهر حافظ و سعدی، شهری با مردمانی نجیب، باصفا و شهر ادیبان است و نگاه ما به این شهر شیراز تنها نگاه به مقابل نیست بلکه یک نگاه بلندمدت است و اگر ما علاقهمند به شیراز هستیم باید ایثار و فداکاری داشته باشیم و برای این شهر وقت بگذاریم.
اسدی با اشاره به اینکه در شهر شیراز اتفاقات خوبی در حال رقم خوردن است به تشریح برخی از پروژههای اجرایی در این کلانشهر پرداخت و خاطرنشان کرد: در شهر شیراز یک مسیر دوچرخهسواری ۲۵ کیلومتری در دست احداث است که در سال جاری به بهرهبرداری میرسد.همچنین در بوستان کوهستانی دراک آغاز عملیات احداث بزرگترین تلهکابین در کشور آغازشده است.
وی ادامه داد: برای مردم شیراز، استان فارس و حتی گردشگران دو پروژه پارک آبی بزرگ شیراز و آکواریوم آغازشده است. همچنین در این کلانشهر به جهت توسعه حملونقل عمومی بهصورت همزمان ۴ خط مترو در حال اجراست و در این کلانشهر یک شهر زیرزمینی وجود دارد که طی دو مرحله توانستهایم خط ۲ مترو را از میانرود به میدان امام حسین(ع) به بهرهبرداری برسانیم و این قول را دادهایم که این خط در تابستان سال ۱۴۰۴ به کلبه سعدی برسانیم.
شهردار کلانشهر شیراز همچنین در خصوص وضعیت خط ۳ مترو، اظهار کرد: این خط از ابتدای شهرک گلستان تا و بلوار دکتر شریعتی و ایستگاه شاهد در حال اجراست و خط ۴ نیز از بلوار رازی، فلکه خاتون تا سیبویه و خیابان انقلاب اسلامی تا میدان احسان در حال اجراست.
اسدی اضافه کرد: در سال گذشته توانستیم در چهار جهت شهر شیراز در مدت یک سال بزرگراه شهید استوار را به طول ۶ کیلومتر به بهرهبرداری برسانیم و در بولوار کوهسار مهدی(عج) نیز محور جنوبی شهید سلیمانی و آیتالله حائری را به بهرهبرداری برسانیم و تقاطع شهید امیر عبداللهیان و بزرگراه شهید رئیسی را در بولوار آفرینش و شهرک حافظ افتتاح کنیم.
وی ادامه داد: در صدسال گذشته تعداد ۷۵ پل و تقاطع ساختهشده است اما طی ۲ سال گذشته عملیات احداث ۳۸ پل و تقاطع در شیراز آغازشده است.
شهردار شیراز افزود: در دهه فجر مسیر پیادهروی کوه دراک به بهرهبرداری میرسد و این پروژه شاخص اجرا خواهد شد.
بازدید از پروژههای اجرایی مدیریت شهری هر هفته در روزهای شنبه با حمایت و همراهی اعضای شورای اسلامی شهر شیراز از دیگر موضوعات مورداشاره اسدی بود و وی تصریح کرد: مردم شیراز لایق بهترینها و اولینها هستند و هر اقدامی که از سوی مجموعه مدیریت شهری انجام میشود وظیفه تکتک کارکنان این مجموعه است.
وی خاطرنشان کرد: شهرداریها ۳۵۰ وظیفه بر عهدهدارند اما تنها ساخت تقاطعات و پل وظیفه شهرداری نیست، بلکه تلاش ما این است در حوزه شعر و ادب از هیچ تلاشی دریغ نکنیم، چراکه افرادی که با زبان شعر خو میگیرند افرادی فرهیخته و مسئولیتپذیر خواهند بود.
شهردار شیراز تأکید کرد: برای حوزه شعر و ادب هر سرمایهگذاری خواهیم کرد و شهر شیراز باید در این بخش تراز اول کشور و حتی در دنیا مطرح باشد.
اسدی اظهار کرد: باید با کمک یکدیگر تلاش کنیم تا یک تحول درزمینهٔ شعر و ادب و اندیشه در شهر شیراز رقم بخورد. چراکه در این شهر علما و اندیشمندان بزرگی همچون ملاصدرا، حافظ و سعدی راداریم که باید نام آنها جاودان باشد و ما بتوانیم فرزندانمان را همچون حافظ، سعدی و مولانا تربیت کنیم، از سوی دیگر وظیفه شهرداری، فرهنگ شهروندی و توسعه و ارتقا این فرهنگ است.
معاون فرهنگی، هنری و ورزشی سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری شیراز نیز در آئین گشایش دبیرخانه شهر شعر اظهار کرد: یکی از مهمترین برنامههایی که شورای ششم و شهردار شیراز بر آن تأکیددارند و به جد توسط سازمان فرهنگی شهرداری پیگیری میشود، موضوع ترویج شعر و ادبیات فارسی و آشنایی نسل نو بهویژه کودکان و نوجوان با مفاخر، مشاهیر و بزرگان شعر و ادب در شهر شیراز بهویژه مشاهیر کمتر شناختهشده و بزرگانی همچون حافظ و سعدی است.
روحالله مظفری افزود: شهری چون شیراز که سابقه تاریخی و مفاخر بزرگی دارد با اعلام شهردار طرحی با عنوان” شیراز شهر شعر و اندیشه” در دستور کار قرار گرفت که در این مراسم بخش شیراز شهر شعر رونمایی شد و این بخش در فضای حقیقی، اجرایی و رویدادی و صحنهای بهصورت برنامههای مشاعره و شعرخوانی و برگزاری دورههای مختلف که در فرهنگسراهای سطح شهر در حال شکلگیری است، انجام میشود. همچنین در حوزه فضای مجازی و سامانه ادیبان این برنامهها برگزار میشود.
وی در ادامه به فعالیت سایت ادیبان اشاره و تصریح کرد: این درگاه اینترنتی تبادل اطلاعات میان امیراسماعیل آذر استاد ادبیات فارسی و تعدادی از اساتید ادبیات بزرگ شیراز است تا در آن افرادی که علاقهمند به شعر و ادبیات هستند و نسل جوان امروز بتوانند از برنامهها، محتوای تصویری و صوتی که توسط وی تهیه و در سایت منتشر میشود بهرهمند شوند.
معاون فرهنگی، هنری و ورزشی سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری شیراز همچنین از انجمنهای شعرخوانی و گویشهای شعرخوانی متفاوت درخواست کرد تا در این سامانه اعلام حضور و فعالیت داشته باشند تا این درگاه، یک پایگاه مهم در حوزه ادبیات و بهعنوان یک مرجع در کشور باشد و بهعنوان فرصتی برای توسعه و ترویج ادبیات کشور باشد.
امیراسماعیل آذر استاد و پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این محفل ادبی نیز اظهار کرد: سپاسدار معاونت فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز و تمام افرادی هستم که جهت ارتقای فرهنگ تلاش دارند تا جامعه سلامت بر تن فرهنگ باشد. چراکه فرهنگ نباید بیمار باشد و معالجه فرهنگ تنها با نگاه پدر و مادر و خانوادهها درست میشود و این تفکر در شهر شیراز در حال شکلگیری است.
وی با اشاره به اقدامات و برنامهریزی شهردار شیراز برای توسعه این کلانشهر، افزود: فردی که فکر آن تمامعیار برای فرهنگ هزینه میشود باید قدردان آن بود.
استاد و پژوهشگر ادبیات و زبان فارسی با اشاره به فعالیت سایت ادیبان، تصریح کرد: بیش از ۵ ماه زمان برد تا فعالیت و برنامههای این سایت تدوین و نوشته شود و این سایت میتواند روزی دنیا را فرابگیرد که ارزش و حکمت را ارائه و ما را از این طریق به جهانیان معرفی کند پ این در حالی است که هر فردی بخواهد در حوزه فرهنگی کاری انجام بدهد، با فعالیت در این سایت این بستر فراهم است.
آذر همچنین در این مراسم نوید داد؛ با برنامهریزی که با شبکه نسیم صورت گرفته است، در آیندهای نهچندان دور، کودکان این کلانشهر در برنامههای فرهنگی و ادبی حضور یافته تا داشتههای خود را به نمایش بگذارند و این شهر بیشازپیش دیده شود.
به گزارش سینا پرس فارس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شهرداری شیراز، وی در پایان ابراز امیدواری کرد: گشایش این سایت و دبیرخانه شهر شعر برای کلیه دوستداران فرهنگ، شعر و ادب فرخنده باشد.
No tags for this post.