حرف معاونت علمی، حرف رئیس جمهور و دولت در حوزه علم و فناوری است

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری را نباید یک دستگاه دانست که می تواند وارد رقابت با سایر دستگاه ها شود گفت: این معاونت، مرجع حل اختلافات سایر دستگاه ها است، ضمن آنکه حرف آن، حرف علمی رئیس جمهور و دولت است و همه مسئولیت های رئیس جمهور در بخش علم و فناوری و اقتصاد دانش بنیان در اینجا باید جمع شود.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری را نباید یک دستگاه دانست که می تواند وارد رقابت با سایر دستگاه ها شود گفت: این معاونت، مرجع حل اختلافات سایر دستگاه ها است، ضمن آنکه حرف آن، حرف علمی رئیس جمهور و دولت است و همه مسئولیت های رئیس جمهور در بخش علم و فناوری و اقتصاد دانش بنیان در اینجا باید جمع شود.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، محمدرضا عارف در آیین تکریم و معارفه روح الله دهقانی و حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان سابق و جدید رئیس جمهور که صبح امروز(سه شنبه 23 مردادماه) در محل این معاونت برگزار شد، با بیان اینکه افزایش ثروت ملی بر مبنای اقتصاد دانش بنیان از مهمترین وظایف این معاونت است، حوزه «هوش مصنوعی» و «رباتیک» را از مهمترین عرصه های فعالیت این معاونت برشمرد و گفت: ما در این حوزه ها، نیروهای خوش فکر و با استعدادی داریم و برای شکوفا شدنشان باید به خوبی مدیریت شوند.

وی  با تشکر از تمامی مسئولان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در دوره های گذشته گفت:  باعث افتخار است که در حوزه فناوری‌های پیشرفته با تلاش جوانان پرشور کشور در چهار دهه گذشته، اکنون جزو مدعیان بزرگ دنیا در این حوزه هستیم و از دکتر افشین می خواهم که راه درست و روشن پیشینیان را ادامه دهند.

عارف در ادامه با بیان اینکه در این حوزه، باید برنامه دقیقی داشت گفت: به نمایندگی از دولتی صحبت می کنم که رئیس جمهورش وقتی مسئولان گزارش می‌دهند، می پرسد هدف گذاری چهارساله‌تان چگونه خواهد بود و در هر بخش بعد از چهار سال چه اتفاقی می افتد. در معاونت علمی، ‌فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری باید این سئوال را بپرسیم و ببینیم «مزیت نسبی» کشور ما چیست و از این مزیت‌ها استفاده کنیم، بر اساس شاخص های کمی و کیفی، اولین مزیت نسبی ما، نیروی انسانی تحصیلکرده و دانشگاهی و بعد از آن منابع زیرزمینی ماست.

عارف در ادامه افزود: سؤال بعدی ای که باید به آن جواب داد این است که ما چه تعهد ملی‌ای داریم، باید گفت که میثاق و تعهد ملی ما، سند چشم انداز است که بر طبق آن، باید به جایگاه اول در همه زمینه ها در منطقه می رسیدیم، اما متاسفانه حتی در برخی زمینه‌ها که جایگاه اول را داشتیم از دست داده ایم اما ‌از این به بعد، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، محور تحقق سند برنامه هفتم توسعه خواهد بود. ما باید به جایگاه اول که در چند دهه قبل در بسیاری از حوزه ها در اختیارمان بود، دوباره بازگردیم ولی این نکته را باید بدانیم که ما در منطقه‌ای پویا زندگی می کنیم که بسیاری از شاخص ها در ۲۰ سال گذشته تغییر کرده است.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری را نباید یک دستگاه دانست که می تواند وارد رقابت با سایر دستگاه ها شود گفت: این معاونت مرجع حل اختلافات سایر دستگاه ها است، ضمن آنکه حرف آن، حرف علمی رئیس جمهور و دولت است و همه مسئولیت های رئیس جمهور در بخش علم و فناوری و اقتصاد دانش بنیان در اینجا باید جمع شود.

وی ادامه داد: موضوع مهمی که در این معاونت باید مد نظرباشد مشارکت در افزایش ثروت ملی است، بررسی کنید که چه سهمی در تولید ثروت ملی دارید، در چهار دهه گذشته به دلیل عدم حاکمیت علمی برنهادها و دستگاه های کشور، مدیران تنها باعث افزایش هزینه شده اند ولی تولید ثروت نکرده اند و حالا زمان آن است که ببینیم چگونه می توانیم به ثروت ملی کشور اضافه کنیم؟ این معاونت باید در تولید ثروت ملی پیشتاز باشد و مسیر آن هم از اقتصاد دانش بنیان می گذرد، وارد این حوزه بشوید و مطمئن باشید که تمامی کارهای شما در این حوزه تحت حمایت کامل دولت خواهد بود.

عارف در ادامه درباره راهکارهای ارتقاء جایگاه و منزلت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور نیز گفت: تقویت ارتباط مراکز علمی با بخش های «صنعت» و «خدمات» از وظایف مهمی است که بر دوش این معاونت است، این ارتباط باید با سازوکارهای مختلف و از جمله ساز و کارهای تشویقی نهادینه شود.

وی افزود: نکته مهم دیگری که باید به آن  توجه شود این است که ما در زمینه احداث شهرک‌های صنعتی، جواب نسبتاً مناسبی گرفتیم و حالا باید ببینیم آیا شهرک‌های فناوری و دانش بنیان نیز موفق خواهند بود و آیا ما به «سیلیکون ولی» ایرانی نیاز داریم؟

معاون اول رئیس جمهور در ادامه سخنان خود در جلسه معارفه معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور خطاب به حسین افشین گفت:‌ دیپلماسی علمی از دیگر وظایف مهم این معاونت است، در بسیاری از موارد، دیپلماسی علمی بر دیپلماسی سیاسی ارجع است و باید برای توسعه حضور در مجامع علمی بین المللی و توسعه ارتباط با جهان از طریق علمی تلاش کنیم و با حضور در بازارهای منطقه در حوزه فناوری های پیشرفته، حتی بر تلطیف روابط سیاسی تاثیرگذار باشید.

عارف در ادامه، پیشتازی در حوزه فناوری های نوین را از دیگر وظایف این معاونت برشمرد و گفت: تب هوش مصنوعی و ربات ها در دهه های اخیر جهان را فرا گرفته است که در این حوزه نیز باید با جدیت وارد شویم و ماموریتم به معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور این است که ظرف دو یا سه هفته آینده، گزارش کاملی از اقدامات صورت گرفته و سازوکارهای مورد نیاز برای پیشتازی در این حوزه فراهم شود.

معاون اول رئیس جمهور خطاب به افشین افزود: به ما برنامه چهار ساله بدهید‌ و روشن کنید که خروجی هر ستاد و زیرمجموعه این معاونت چه نفعی برای کشور دارد و در زمینه تولید ثروت چه کار می خواهد بکند، مهمترین مسئله امروز کشور ما، مسئله تولید ثروت است.

وی در ادامه با تقدیر از تلاش های صورت گرفته در بنیاد حمایت از نخبگان گفت: ماموریت دیگر شما این است که در فعالیت های بنیاد نخبگان بازنگری کنید، فلسفه تشکیل بنیاد نخبگان تنها این نیست که از چند نفر از رتبه های برتر کنکور حمایت کند بلکه کار این بنیاد، کشف استعدادها و پرورش آنهاست و این نه فقط در شهرهای بزرگ بلکه در دورترین مناطق سیستان و بلوچستان هم باید صورت گیرد، البته این بحث کشف استعدادها، تنها  به کشف استعدادهای علمی و دانشگاهی با سواد محدود نمی شود، برجسته ترین معماران سنتی کشور که جهانی شده اند و حتی برجسته ترین مقنی های کشور، اگر چه ممکن است، لزوما افراد باسوادی نباشند اما آنها نخبگان ایران هستند که باید مورد حمایت قرار گیرند.

عارف در ادامه درباره صندوق حمایت از پژوهشگران (بنیاد ملی علم ایران) نیز گفت: این بنیاد، باید محققان و پژوهشگران برجسته را حتی در دورترین نقاط کشور شناسایی کند و محققان و پژوهشگران جوان را حتی در شهرستان های دور افتاده مورد حمایت قرار دهد.

وی همچنین با تقدیر از تلاش های صندوق نوآوری و شکوفایی خواستار ارتقاء سطح فعالیت آن شد.

عارف خطاب به افشین، معاون جدید علمی،‌ فناوری و اقتصاد دانش بنیاد رئیس جمهور گفت: به شما ماموریت می‌دهم که هر شش ماه یکبار درباره فعالیت‌های معاونت در زمینه تولید ثروت ملی گزارش بدهید.

وی در ادامه افزود: در دولت جدید، دو مطالبه مهم داریم که اولی افزایش مشارکت بانوان در مدیریت کلان و دیگری حضور جوانان در حکمرانی است و اگر می خواهیم حکمرانی عالمانه و منطقی داشته باشیم باید در این حوزه‌ها تلاش کرده و افراد توانمندی را پرورش دهیم.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه‌ تلاش خواهیم کرد در پایان دوره این دولت، به نقطه ای برسیم که چند صد جوان با تجربه و توانمند را به دولت های بعدی معرفی کنیم گفت: از معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور می‌خواهم که در عمل جوان گرایی و مشارکت بانوان را جدی بگیرند و معاونان،‌ مدیران کل و مدیران میانی را از نخبه های دانشگاهی و اساتید جوان دانشگاه انتخاب کنند تا آنها برای مسئولیت های بالاتر تربیت شوند.

عارف در پایان سخنان خود از زحمات و تلاش های دهقان فیروزآبادی و گزارش اخلاق مدارانه وی تشکر کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا