تنفس امن در ریزگرد

ریزگرد این روزها به مشکل عمده ایران و برخی از کشورهای منطقه خاورمیانه تبدیل شده است. جنگ، سدسازی، انتقال آب، خشکاندن تالاب‌ها برای استخراج نفت و کشاورزی و رها کردن زمین‌ها کشاورزی و خشکیدن سفره‌های آب زیرزمینی از جمله مهم‌ترین دلایل بروز ریزگردها هستند. فراتر رفتن این مسئله باعث شده است تا حل یا کنترل کردن آن نیازمند تلاش زیاد و زمان‌بری باشد. بنابراین حفاظت از سلامت مردم در زمان بروز این پدیده می‌تواند یک راه‌حل کوتاه مدت برای این رخداد باشد. ماسک‌های تنفسی یکی از راه‌حل‌های رایج این پدیده هستند. خبر مهمی این روزها طراحی موفقیت‌ آمیز ماسکی برای تنفس سالم در زمان بروز این پدیده در کشور است.

به گزارش سینا پرس و به نقل از خبرگزاری مهر؛ دکتر محمدمهدی شیرمحمدی، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ما در این شرکت موفق شدیم با فناوری نانو و استفاده از کربن اکتیو و نانو نقره، فیلترهای جذب آلاینده هوا از محیط را به تولید انبوه برسانیم.

 

وی با اشاره به کاربرد این فیلترها خاطر نشان کرد: «از این محصول تولیدی، می توان در فیلتر کابین خودرو، کولرهای خانگی در صنعت و ماسک های تنفسی استفاده کرد».

 

شیرمحمدی با تاکید بر اینکه امروزه یکی از مشکلات و معضلات شهرهای بزرگ آلودگی هوا است، عنوان کرد: «همچنین استفاده از این فیلتر ها می تواند در صنایع سیمان، فولاد و پتروشیمی استفاده کرد».

 

به گفته این محقق، امروزه ماسک هایی که در ایران موجود است با قیمت بالایی توزیع می شوند و از سوی دیگر تقلبی هستند و راندمان خیلی خیلی پایینی دارند.

 

وی با اشاره به ماسک تولیدی در این شرکت دانش بنیان گفت: «ما ۶ لایه ماسک را با هم استفاده کردیم که ترکیبی از کربن اکتیو، لایه جذب غبار و نانومواد است؛ اینها کمک می کند که ریزگردها را با راندمان بالای ۹۹ درصدی جذب کند».

 

شیرمحمدی با بیان اینکه این ماسک نانویی می تواند ۹۹ درصد گازهای شیمیایی مختلف از جمله Co و Co۲ را جذب کند، عنوان کرد: در حال حاضر ما در این شرکت، روزانه ۷ هزار قطعه فیلتر جذب آلاینده را تولید می کنیم.

 

وی افزود: «بنا داریم تولید خود را به روزانه ۱۰ هزار قطعه و در برنامه های آینده ۲۰ هزار و سالیانه ۷ میلیون قطعه برسانیم و آن را با قیمت پایین در سراسر کشور عرضه کنیم».

 

این محقق اظهار داشت: «همچنین تاکنون موفق شدیم از این فیلترها به کشورهای حاشیه خلیج فارس و عراق صادر کنیم».

 

به گفته این مدیرعامل شرکت دانش بنیان، قیمت این فیلترهای نانویی، یک سوم و در برخی نمونه ها یک چهارم نمونه های اروپایی و خارجی است و اکنون در داروخانه های تهران توزیع می شود.

 

وی با اشاره به تفاوت این ماسک نانویی با سایر ماسک های نانویی خاطر نشان کرد: «نانوفناوری دو شکل است که در یکی استفاده از نانو الیاف و در دیگری استفاده از نانو مواد است؛ وقتی در تولید ماسک و انواع فیلتر ها از نانو الیاف استفاده می شود خواه ناخواه با توجه به اینکه ماسک بسته می شود، فشار بالا می رود و در این صورت تنفس تا حدودی سخت تر خواهد شد».

 

شیر محمدی ادامه داد: «اما در تولید این ماسک ها از نانو مواد استفاده کرده ایم که مشکلی در تنفس فرد به وجود نمی آید و در عین حال راندمان کار نیز بالا ست». به گفته وی، نانو مواد روی بستر ماسک فیکس شده و آن را روی پارچه آورده اند تا افراد در تنفس، دچار مشکل نشوند.

این محقق گفت: «در تولید این فیلترها از نانو ذرات نقره بیشتر استفاده شده، کربن اکیتو هم نانو متخلخل دارد و کربن اکیتو موجود در این فیلتر منجر به جذب گاز شده است».

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا