مدیر جهاد کشاورزی همدان گفت: ۴۱۰ باب استخر ذخیره آب با حجم ۶۵ هزار مترمکعب در این شهرستان ساخته شده است.
رحمان ایرانپور با اشاره به اینکه ساخت استخر نیاز به مجوز دارد که این مجوز از سوی جهاد کشاورزی صادر میشود افزود: ۱۵ باب استخر ذخیره آب در همدان سال گذشته با حجم یکهزار و ۷۰۰ مترمکعب ساخته شده است.
وی در ادامه با اشاره به ضرورت فنسکشی و نصب تابلوهای هشدار دهنده در اطراف استخرهای کشاورزی یادآور شد: برای هر استخر باید فنسکشی به ارتفاع ۲ متر و نصب تابلوهای هشدار دهنده در هر چهار سمت رعایت شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان همدان با بیان اینکه برخی استخرهای ذخیره آب کشاورزی غیر مجاز ساخته میشوند، تصریح کرد: برخی افراد بدون رعایت هیچ گونه استانداردی اقدام به ساخت استخر ذخیره آب کشاورزی میکنند که در چنین وضعیتی مالکان استخرها در صورت غرق شدن افراد مقصر محسوب شده و مورد پیگرد قانونی قرار میگیرند.
وی با تاکید بر اینکه ساخت استخرهای ذخیره آب در ابتدای مسیر خروج آب قنوات، چشمهها و چاهها، اقدام موثری در جمع آوری آب است افزود: این مهم کاهش مدت زمان و مدیریت آبیاری و میزان هدر رفت آب را به حداقل میرساند.
ایرانپور اضافه کرد: خشکسالیها و تغییرات آب و هوایی دسترسی به آب را محدود کرده از همین رو استخرهای ذخیره آب کشاورزی، به کشاورزان کمک میکند تا در برابر این چالشها مقاوم باشند.
وی افزود: اگرچه استخرهای ذخیره آب با توجه به بحران کم آبی در همدان، مدیریت توزیع و مصرف آب در سطح باغ ها و مزارع و جلوگیری از هدر رفت در مسیرهای انتقال از اهمیت ویژهای برخوردار است
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان همدان استفاده بهینه منابع آبی و مدیریت مصرف آن، امکان اجرای سامانههای آبیاری تحت فشار برای بهرهبرداران با حقابههای مختلف، توسعه پایدار کشاورزی، ارتقای ضریب امنیت غذایی و افزایش عملکرد محصولات با تامین حجم آب مورد نیاز گیاه در شرایط بحرانی را از مهمترین اهداف ساخت استخرهای ذخیره آب عنوان کرد.
گزارش: فاطمه عزیزی هرمز