نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

سینما، مصداق اصلی اقتصاد خلاق است

دبیر اجرایی رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی پارک ملی علم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی با اشاره به اینکه از میان هنرهای های مختلف، سینما، هنری کلیدی، مهم و تاثیرگذار و یکی از مصادیقِ اصلی اقتصاد خلاق است گفت: ایده، طرح و فیلمنامه خوب است که سینما را می سازند و رشد می دهد.

بهزاد رشیدی در گفت و گوی اختصاصی با سیناپرس اظهار کرد: پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی در راستای اهداف خود در زمینه رشدِ اقتصاد خلاق و برای کمک به سینمای ایران، اولین دوره استارت آپی فیلمنامه نویسی را با همکاری خانه سینما، کانون فیلمنامه نویسان سینما، سازمان سینمایی، دانشگاه علم‌وفرهنگ، سینماتیکت، شرکت صوتی و تصویری سروش برگزار می‌کند.

وی از اهداف این رویداد کمک به ارتقای دانش فیلمنامه نویسی و شناسایی استعدادها و ایده‌های خلاقانه در این حوزه اشاره کرد و ادامه داد: ما به دنبال معرفی استعدادهای فیلمنامه‌نویسی در سطح کشور هستیم.

دبیر اجرایی رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی پارک ملی علم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی با اشاره به این موضوع که فراخوان رویداد استارت آپی فیلمنامه نویسی در زمستان سال گذشته منتشر شد اظهار کرد: قالب‌های مد نظر رویداد «ایده» و «خلاصه طرح» در گونه‌های سینماییِ بلند، کوتاهِ داستانی و سریال بود که خوشبختانه با استقبال خوبی مواجه شدیم و نزدیک به 1000 اثر که توسط 332 نفر تهیه شده بود، برای دبیرخانه ارسال شد.

حضور پررنگ شهرستان ها در رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی

رشیدی در خصوص آمار و تعداد شرکت کنندگان تصریح کرد: 40 درصد شرکت کنندگان از تهران و 60 درصد دیگر از سایر استان ها بوده اند که در این میان از 4 استان کرمانشاه، بوشهر، خراسان جنوبی و کهکیلویه و بویراحمد شرکت کننده ای نداشته ایم؛ در میان شرکت کنندگان 58 درصد آقا و 42 درصد خانم بودند.

وی با اشاره به اینکه اعضای هیئت انتخاب رویداد از میان آثار ارسالی، 98 اثر را در دو بخش کوتاه و بلند انتخاب کرده اند گفت: 44 درصد از آثار ارائه شده فیلم کوتاه و56 درصد فیلم بلند بوده است.

دبیر اجرایی رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی پارک ملی علم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی ادامه داد: در آستانه 16 مرداد و چهل و چهارمین سالگرد تشکیل جهاد دانشگاهی، و در تاریخ هفتم تا نهم مرداد ماه و طی سه روز، در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه علم و فرهنگ، میزبان این 98 نفر منتخبِ رویداد و سایر علاقمندان فیلمنامه نویسی هستیم.

رشیدی تصریح کرد: در صبح روز اول، هر یک از این 98 نفر در یک فضای رقابتی، طی 90 ثانیه طرح و ایده خود را ارائه داده و با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت که در همان روز آثار برتر در انتخاب می شود. از این رو با تشکیل 10 گروه که به سرپرستی صاحب هر اثرِ برتر تشکیل خواهد شد بر روی دیگر اثار کار می شود و طی 4 برنامه نیم روزه (یک نیم روز در روز اول، کل روز دوم و صبح روز سوم) و در قالب کارگاه‌های آموزشی تخصصی، در فضایِ کارگروهی، ایده خود را به طرح و سیناپس تبدیل می کنند.

وی خاطر نشان کرد: در عصر روز سوم و در مراسم پایانی رویداد، آثار برتر و ارتقا یافته، ارائه شده و با یکدیگر رقابت می‌کنند و داوران رویداد در هر بخش 3 اثر برتر را معرفی و تقدیر خواهد کرد.

داوران و منتورهای رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی

دبیر اجرایی رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی پارک ملی علم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی اعضای هیئت انتخاب رویداد را اعلام کرد: بزرگان و پیشکسوتانی همچون خانم پوران درخشنده،  آقایان مهدی سجاده چی، دکتر محمود اربابی، مهدی احمدی، هومان فاضل، علی موذنی، دکتر مصطفی رستگاری، دکتر محمد باقر قهرمانی، رضا حیدرنژاد و حجت الاسلام حسین رحیم زاده در این راه ما را همراهی کرده اند.

رشیدی با اشاره به اینکه اعضای هیئت داوران رویداد را افرادی همچون خانم پوران درخشنده، آقایان مهدی سجاده‌چی، دکتر مصطفی رستگاری، علی موذنی و حجت الاسلام حسین رحیم زاده تشکیل داده اند ادامه داد: منتورها و یا استادان راهنما این رویداد آقایان دکتر محمود اربابی، مهدی احمدی، هومان فاضل، فریدون فرهودی و رضا حیدرنژاد خواهند بود.

وی افزود: در هر یک از بخش‌های سینمایی بلند و کوتاه داستانی ، جوایزی به برگزیدگان اهدا می‌شود؛ از این رو نفر یا گروه اول تندیس و لوح تقدیر رویداد و مبلغ 30 میلیون تومان جایزه نقدی، نفر یا گروه دوم لوح تقدیر رویداد مبلغ 20 میلیون تومان جایزه نقدی و نفر یا گروه سوم  لوح تقدیر رویداد و مبلغ 15 میلیون تومان جایزه نقدی را دریافت خواهند کرد.

تبدیل ایده خام به فیلمنامه ای پخته 

دبیر اجرایی رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی پارک ملی علم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی با اشاره به مزایای شرکت در این گونه رویدادها تصریح کرد: شرکت کنندگان این دوره ها با حضور در این رویداد باآموزش و ارتقای دانش و تجربه کار گروهی به شناخت بازار خواهند رسید و از تجربه بزرگان و پیشکسوتان این حوزه استفاده خواهند کرد. از این رو با کمک منتورهای تخصصی حاضر در رویداد، به این افراد ساختارمند نمودن ایده اولیه و تبدیل ایده خام به یک ایده پخته و قابل ارائه به سرمایه گذار کمک خواهد شد.

رشیدی ادامه داد: کمک به شناسایی و معرفی سرمایه گذار حقیقی و حقوقی برای طرح های منتخب و برگزیده،  صدور گواهی حضور در برنامه برای کلیه شرکت کنندگان، معرفی افراد و گروه‌های منتخب، برای استقرار در مراکز رشد و پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، ایجاد امکان گفت و گو و تعامل با نویسندگان، تهیه کننده‌گان، مدیران سینمایی و سرمایه گذاران در مورد تولید و ساخت اثر و ثبت ایده‌ها و طرح‌های ارایه شده، به نام خود صاحبان آثار در دبیرخانه رویداد از دیگر مزایای حضور در این رویداد برای شرکت کنندگان خواهد بود.

خروج از نسخه موبایل