به گزارش سینا از روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی استان آذربایجان شرقی، در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است:« در حال حاضر، با رشد جمعیت جهان و افزایش نیازهای غذایی، مسائل مربوط به امنیت غذایی و تولید پایدار به چالش کشیده شده است. امروزه، جوامع جهانی با تحقق اهداف مانند توزیع عادلانه و دسترسی برابر به غذا و تغذیه مواجه هستند… برای مقابله با این چالشها، طراحی سیاستها و برنامههای کارآمد در حوزه غذا و تغذیه ضروری است. آگاهی عمومی درباره این مسأله میتواند به فرهنگ سازی در مورد بهره وری مصرف غذا کمک کند. در این راستا برنامه ریزان و تصمیم گیران بهتر است به توسعه سیاست هایی تمرکز کنند که تامین غذای کافی و سالم را برای همه افراد فراهم کنند تا با توزیع عادلانه تر منابع غذایی، تبعات نامتناسب فقر و گرسنگی کاهش پیدا کند».
همچنین در بخشی دیگری از مقدمه این کتاب آمده است: «…تحقق تولید پایدار با رعایت محدودیت های محیط زیستی و حفظ منابع طبیعی برای نسل های آینده اهمیت دارد.علاوه بر آن، فهم جایگاه غذا در جامعه شناسی و نگاهی فرا فردی به آن، به خواننده کتاب کمک میکند تا فرهنگ غذایی را در جوامع مختلف بشناسد. درک ارتباطات عمیقی که غذا با سلامت، فرهنگ، اقتصاد و هویت انسان دارد، ما را به سوی روش های بهتری از تأمین غذا و مدیریت منابع غذایی هدایت می کند. این کار بیانگر این است که غذا تنها یک عمل تغذیه ای ساده نیست، بلکه جنبه های گسترده تری از زندگی اجتماعی انسان را شامل می شود و بر تعاملات متقابل بین فرد و جامعه تأثیر می گذارد؛ پس برای سازماندهی بهتر سبک زندگی، فرهنگ مصرف، توسعه اقتصادی پایدار و حفظ منابع طبیعی، نیاز است که به طور جامع و هماهنگ به مسائل اجتماعی و فرهنگی غذا و تغذیه نگریسته شود و راهکار های مناسبی اتخاذ شود.»
گفتنی است، این کتاب در 8 فصل، 124 صفحه، در قطع رقعی، به قیمت 1600000 ریال توسط سازمان انتشارات جهاددانشگاهی و به تهیه کنندگی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی در تیرماه 1403 منتشر و روانه بازارنشر شده است.