به گزارش علمی ایرنا، سیدعلی جواد موسوی روز دوشنبه در سومین همایش و جشن روز پژوهش، افزود: سه سال از تصویب این موضوع در هیات امنای دانشگاه های علوم پزشکی می گذارد و برخی دانشگاه ها توانستند از این مصوبه برای توسعه فعالیت های پژوهشی خود بهره گیرند.
وی با اشاره به اینکه یک درصد از درآمدهای دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال جاری صرف فعالیتهای پژوهشی شده است، اظهار کرد: تلاش می کنیم که سهم فعالیت های پژوهشی از درآمدهای این دانشگاه را در سال آینده به 3 درصد برسانیم.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت که فکر می کنم سال آینده، سال خوبی برای فعالیت های تحقیقاتی، هم در دانشگاه ها و هم در مراکز پژوهشی باشد.
وی ادامه داد: سازمان برنامه وبودجه به امر پژوهش وتحقیق توجه جدی دارد و بودجه پژوهشی در سال آینده افزایش خوبی می یابد که این موضوع نشان دهنده توجه ویژه به این موضوع است.
موسوی با اشاره به اینکه پژوهش در رشد کیفیت زندگی افراد نقش مهمی دارد، تاکید کرد: پرداختن به امر پژوهش و تحقیق نه تنها در دانشگاه ها، وزارت بهداشت، حتی در سازمان برنامه و بودجه دارد تحقق یافته که این موضوع بارقه امیدی در دل محققان و پژوهشگران ایجاد کرده است.
وی بیان کرد: هرچند کمبودهایی در بودجه های پژوهشی داشتیم اما توانستیم تا حد توان کارهای پژوهشی و تحقیقاتی را این دانشگاه به پیش ببریم و به موفقیت هایی هم دست یابیم.
** پژوهش جایگاه اصلی خود را در کشور پیدا نکرده است
موسوی ادامه داد که پژوهش جایگاه اصلی خود را در کشور پیدا نکرده است و امیدواریم این اتفاق مهم رخ دهد. مسئولان باید به این باور برسند که پژوهش یک ابزار لوکس و تشریفاتی نیست.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: پژوهش راهکاری بسیار مناسب برای ارایه خدمت بهتر به مردم است و باید تلاش های بیشتری در این زمینه انجام گیرد.
وی بر لزوم اختصاص یک تا سه درصد تولید ناخالص ملی به پژوهش تاکید کرد و گفت: علیرغم همه تاکیدات مسئولان تاکنون حدود نیم درصد تولیدناخالص ملی صرف این کار مهم شده است.
وی ادامه داد: رشد فعالیت های پژوهشی در کشور از سال 2هزار میلادی آغازشده و در حال حاضر به دستاوردهای خوبی رسیدیم اما این روند باید با شتاب بیشتری ادامه یابد.
موسوی به رتبه های کشور در تولید مقالات در دنیا اشاره کرد و گفت: کشور ما از لحاظ تعداد کمی مقالات رتبه 15 دنیا و از لحاظ کیفی رتبه 20 دنیا را بدست آورده است.
وی به سهم پژوهش های پزشکی در کشور اشاره کرد و گفت: حدود 35 درصد مقالات تولید شده در کشور در حوزه پزشکی است که علیرغم یک سوم اعتبارات و یک پنجم دانشجو، موفقیت بزرگی است.
موسوی، ایجاد آزمایشگاه جامع، پارک علم و فناوری را از جمله کارهای ارزشمند اعلام کرد و گفت: محققان جوان می توانند از اینگونه مراکز برای کارهای پژوهشی خود بهره گیرند.
سومین همایش و جشن روز پژوهش با حضور جمعی از مسئولان، استادان و دانشجویان در سالن همایش رازی برگزار شد و از دانشجویان برتر تقدیر و تجلیل به عمل آمد.