به گزارش ایرنا، این نمایشگاه پنج روزه از روز پنجشنبه هفته گذشته با عرضه 14 اختراع از جوانان مبتکر ایرانی در کنار اختراعات جوانان 20 کشور دیگر از جمله تایلند، لهستان، چین، ژاپن، کره جنوبی، مالزی، اندونزی، سریلانکا، لبنان، امارات متحده عربی، مصر و سوئیس برپا شد.
در آیین پایانی این نمایشگاه که روز دوشنبه در بانکوک برگزار شد و 'محمدرضا زینلی' رایزن فرهنگی کشورمان در تایلند نیز در آن حضور داشت، تمامی 14 اختراع جوانان ایرانی که در نمایشگا تایلند عرضه شده بود موفق به دریافت جوایزی شدند.
در مجموع اختراعات جوانان ایرانی یک مدال طلا، 11 مدال نقره و 2 مدال برنز کسب کردند.
گروه 'فرسای' شامل 'سعید زارع زاده' و 'رامین عاقبتی' در این نمایشگاه موفق به دریافت سه مدال نقره و یک مدال برنز شد.
چسب زخم گیاهی بی حس و ترمیم کننده و آنتی باکتریال را که یک نوع آن برای بیماران دیابتی هم مورد استفاده قرار می گیرد، رامین عاقبتی در نمایشگاه عرضه کرده بود.
بتن خود ساخته که نیازمند عملیات برای فشردگی و پرشدن فضای خالی بین سیمان نیست از دیگر اختراعات عرضه شده این گروه در نمایشگاه تایلند بود که موفق به دریافت مدال شد.
دستگاه تولید برق از طریق نیروی گرانش زمین را نیز رامین عاقبتی و گروه فرسای در نمایشگاه عرضه کرده بود که موفق به دریافت مدال نقره شد.
این دستگاه با استفاده از گرانش زمین و نیروی شناوری و تضاد این 2 می تواند برق تولید کند. این دستگاه شامل سه ستون است که یک ستون آن آب، یک ستون هوا و یک ستون هیدروکربن با چگالی بیشتر از آب و یک متغیر مخروطی شکل است که هوا را شکافته وآن را با کمک لوله هایی به ژنراتور مغناطیسی وارد می کند و درنهایت از چرخش ژنراتور سه مگاوات برق در ساعت تولید می شود.
'مسعود تاج بخش' نیز از سوی فدراسیون مخترعین ایران نمونه اختراعات علمی گروهی از جوانان ایرانی را در نمایشگاه تایلند عرضه کرد که موفق به دریافت یک مدال طلا، هشت مدال نقره و یک مدال برنز شدند.
دست و بازوهای مصنوعی در حوزه پزشکی ساخته شده توسط جوانان ایرانی توانست مدال طلای این نمایشگاه را به خود اختصاص دهد و چند اختراع دیگر نیز در حوزه های پزشکی، محیط زیست، ترافیک جاده ای، تصفیه آب، پارچ هوشمند برای تشخیص میزان شکر نوشیدنی ها و … مدال نقره کسب کردند.
کوتاه کننده مو به صورت اتوماتیک نیز دیگر اختراع جوانان ایرانی بود که توسط فدراسیون مخترعین ایران در نمایشگاه تایلند عرضه شد و توانست مدال برنز کسب کند.
این نمایشگاه هرساله به مناسبت روز مخترعان با هدف معرفی آخرین اختراعات در جهان در تایلند برگزار می شود و سال جاری نمایشگاه بین المللی بانکوک 2017 به معرفی نوآوری و فناوری، اختراع و بحث مالکیت معنوی اختصاص یافت.
دولت تایلند هدف از برگزاری این نمایشگاه را انتقال تجربه و اطلاعات مخترعین کشورهای مختلف با یکدیگر، ایجاد فرصت همکاری بین مخترعان تایلندی و همتایان بین المللی آنها و همچنین توسعه زیربنای علمی این کشور جنوب شرق آسیا اعلام کرده است.
نمایشگاه بین المللی و تخصصی اختراعات کشور تایلند زیر نظر مستقیم دولت و توسط شورای ملی تحقیقات این کشور و با حمایت فدراسیون جهانی مخترعین ، سازمان های علمی و تحقیقاتی و مراکز مرتبط با مخترعین و وزارتخانه های علوم ، آموزش و تحقیقات بیش از 30 کشور برگزار می شود.
این نمایشگاه از سال 1995 تاکنون برگزار شده است.
اختراعات در این نمایشگاه در دو بخش 'اختراعات برای جامعه و کیفیت زندگی' و 'اختراعات برای صنعت' ارائه شده بود.
دارو، سلامت عمومی، انرژی، حفاظت از محیط زیست، تجهیزات خانه و دفتر کار، غذا، لوازم آرایشی، کشاورزی و فناوری زیستی از زیر بخش های اصلی این نمایشگاه بود.