سه عنوان کتاب در حوزه علوم پزشکی و پایه منتشر شد
به گزارش سینا از روابط عمومی جهاددانشگاهی استان اردبیل؛ کتاب« مکانیسمهای مولکولی مقاومت چند دارویی: در باکتریهای بیماریزا » توسط فاطمه عطائی مسجدلو و مهسا منشاری دانش آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل و دکتر محمد ضعیفیزاده عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل به رشته تالیف درآمده است.
در عصری تلاشها برای شناسایی آنتیبیوتیکهای جدید، اولویت اصلی تحقیق و توسعه در میان شرکتهای داروسازی بود. داروهای طیف گستردهای که از این تلاشها پدید آمدند، اثربخشی بالینی فوقالعادهای را ارائه کردند. با این حال، ما اکنون با فهرست بلندبالایی از باکتریها روبهرو هستیم که راههای مختلفی جهت دور زدن داروها اکتساب کردهاند و دیگر به اکثر رژیمهای درمانی پاسخ نمیدهند. ابزاری که میکروبها برای فرار از آنتیبیوتیکها استفاده میکنند، مطمئناً از خود مداخلات درمانی پیشی گرفته است. مقاومت به آنتیبیوتیکهای منفرد در ارگانیسمهایی که با اولین آنتیبیوتیکهای تولید شده تجاری مواجه شدند، برجسته شد. در طول سالها، ادامه فشار انتخابی توسط داروهای مختلف منجر به ارگانیسمهایی شده است که دارای مکانیسمهای مقاومتی دیگری هستند که منجر به مقاومت چند دارویی میشود. درک مکانیسمهای مقاومت به آنتیبیوتیک، منجر به طراحی راهکارهایی برای کاهش انتشار مقاومت در برابر آنتیبیوتیک میگردد و همچنین، میتواند به توسعه داروهای جدید کمک کند که میتوانند با مکانیسمهای مقاومت باکتریها مقابله کنند.
به گمان مولفان، هدف از نگارش این کتاب، بررسی مکانیسمهای مقاومت به آنتیبیوتیک در باکتریها بوده است. این کتاب با استفاده از مقالات به روز دنیا تالیف گردیده و در انتهای هر فصل فهرستی از منابع مورد استفاده، جهت مطالعه بیشتر علاقهمندان ذکر شده که به دلیل گستردگی مطالب، در فصل ۲ و ۳ تنها به ذکر مکانیسمهای مقاومت در باکتریها و آنتیبیوتیکهای مهم بسنده شده است. به طور کلی این اثر با توجه به خلاءهای موجود در زمینه مقاومت به آنتیبیوتیک پدید آمده و اطلاعات پایه و جدیدی را در اختیار محققان و علاقهمندان قرار میدهد.
کتاب« مکانیسمهای مولکولی مقاومت چند دارویی»، 284 صفحه ای، در 4 فصل گردآوری شده است و به قیمت 1500000 ریال در دسترس علاقمندان قرار دارد.
کتاب« مسیرهای سلولی نئوپلازی » توسط رویا خوش روش دانشجوی دکترای فیزیولوژی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، فرید فیضی باقل آباد کارشناس ارشد بیوسیستماتیک جانوری، دانشگاه شهید بهشتی تهران و راحله باقری بالکانلو کارشناس ارشد فیزیولوژی جانوری، دانشگاه ارومیه تالیف گردیده که زیر نظر دکتر ناهید ابوطالب استاد فیزیولوژی پزشکی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران سیر و پیوستگی مطالب آن پیش رفته است.
سرطان یک بیماری خطرناک است که بر اساس نوع و مرحله آن، ممکن است تعدادی از سلول های بدن را به شکل غیرطبیعی تغییر دهد. در سرطان، سلول های بدن به شکلی غیرطبیعی رشد می کنند و این رشد نامنظم، ناپایدار و بیش از حد است. علاوه بر این، سلول های سرطانی می توانند بدون هیچ محدودیتی به سایر مناطق بدن منتقل شوند و باعث تشکیل تومورها در نقاط دیگری از بدن شوند.
یکی از جنبه های مهم سلولی سرطان، توانایی سلول های سرطانی برای تقسیم و رشد بیشتر است. سلول های سلولی سرطان با افزایش تقسیم سلولی، به سرعت به تعداد بیشتری از سلول های سرطانی تبدیل می شوند و باعث تشکیل تومورهای بزرگتر و بیشتری می شوند.سلول های سرطانی توانایی فرار از محدودیت های رشد و تقسیم را دارند.
در شرایطی که سلول های سالم توانایی رشد و تقسیم خود را کنترل کرده و به محدودیت هایی تحت نظارت مشخصی تنبلی می کنند، سلول های سرطانی می توانند از این محدودیت ها خارج شوند و به شکل نامرئی و بیشتری رشد کنند.سلول های سرطانی می توانند توانایی حیات و انباشت ماده را به شکل نامنظم و ناپایدار داشته باشند.
در برخی از موارد، سلول های سرطانی می توانند ماده را به سمت خود جذب کرده و در مقابل، می توانند ماده را به سمت مناطق دیگر از بدن منتقل کنند، که این می تواند باعث نفوذ سرطان به مناطق دیگری از بدن شود.در کل، جنبه های سلولی سرطان بسیار پیچیده و متنوع هستند و برای درک بهتر این بیماری، نیاز است که از طریق تحقیقات و مطالعات علمی بیشتر درباره آنها آگاهی پیدا کنیم.
این کتاب در مورد جنبه های سلوای سرطان صحبت می کند و ممکن است به عنوان یک راهنمایی برای افراد مبتلا به سرطان یا علاقه مندان به شناخت بیشتر از این بیماری مفید باشد. برخی از موضوعاتی که در آن مورد بحث قرار گرفته اند، عبارتند از شناخت علائم و نشانه های سرطان، تشخیص سرطان و مراحل آن و درمان سرطان و روش های پشتیبانی.
کتاب« مسیرهای سلولی نئوپلازی »، 152 صفحه ای، در 4 فصل گردآوری شده است و به قیمت 1500000 ریال در دسترس علاقمندان قرار دارد.
کتاب« شیمی لیگنین و کاربردها»توسط جین هوانگ، شیائو فو و لین گان در سال 2019 تالیف گردیده و توسط دکتر کیوان شایسته عضو هیأت علمی دانشگاه محقق اردبیلی، قاسم محمدزاده و نیایش شایسته ترجمه گردیده است.
مطالعه شیمی لیگنین و مواد اصلاحشده آن، بهعنوان یکی از چالش برانگیزترین پروژها در زمینه تحقیقات وکاربرد پلیمرهای طبیعی شناخته شده است. برای توسعه و استفاده موثر از منابع لیگنین، ابتدا باید از نظریه مدرن پلیمر و روشهای پیشرفته آزمایش، بهطور کامل استفاده کنیم. به این ترتیب، ما میتوانیم ویژگی واکنش لیگنین و مکانیزمی را برای بهبود تعامل بین لیگنین و ماتریسها در کامپوزیتها پیدا کنیم. سپس میتوان روشهای شیمیایی برای اصلاح لیگنین، همراه با تکامل طراحی ساختاری مواد لیگنیناصلاحشده و توسعه طرحهای بهینهکارایی آن ایجاد کرد. بنابراینتوسعه فناوری و صنعتیشدن در مواد شیمیایی لیگنین و لیگنین اصلاحشده،میتواند ترویج شود.
تکنگاریهای زیادی در مورد شیمی لیگنین یا مواد شیمیایی آن و لیگنین اصلاحشده، منتشر گردیده با این حال، بحث در مورد طراحی، استقرار و اندازهگیری مواد لیگنین اصلاحشده بهطور عمیق انجام نشده است. علاوه بر این، تعداد کمی از این نشریات نقش راهنمای نظریه شیمی لیگنین را در توسعه مواد شیمیایی و مواد اصلاح شده آن پوشش میدهند.
برای برآورده کردن نیازاساسی صنعت مواد جدید زیستتوده، این کتاب بر مسائل اساسی شیمیایی و فیزیکی در تبدیل لیگنین به مواد باارزش، متمرکز شده است. این کتاب بهطور جامع و نظاممند، به معرفی نظریهها و روشهای اساسی در مورد ایدهها، فناوریهای آمادهسازی، اصلاح و مشخصه ساختاری و همچنین اندازهگیری کارایی لیگنین پرداخته است. تحقیقات اخیر در مورد مواد لیگنین نیز در این کتاب پوشش داده شده است که ایدهها و آزمایشهای جدید زیادی را ارائه میدهد.
همچنین این کتاب میتواند برای دانشمندان، معلمان، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و مهندسان شیمی لیگنین و مواد پلیمری مرتبط و بهعنوان مطالب تدریس حرفهای برای دانشجویان کارشناسیارشد و دانشگاهی مناسب باشد که در هشت فصل ترجمه شده است.
کتاب« شیمی لیگنین و کاربردها»، 352 صفحه ای، در 8 فصل گردآوری شده است و به قیمت 1500000 ریال در دسترس علاقمندان قرار دارد.