به گزارش سینا از روابط عمومی وزارت علوم، روحالله رازینی درباره برنامه این وزارتخانه برای استادان دانشگاههایی که در طرح آمایش آموزش عالی ادغام میشوند، اظهار کرد: دانشگاههای ساماندهی شده در طرح آمایش آموزش عالی تنوع حوزه دارند. به همین دلیل، نمیتوان بخشنامه واحدی برای همه این دانشگاهها تدوین کرد. سیاست وزارت علوم این است که هر مورد به صورت جداگانه بررسی و تصمیمگیری شود.
معاون آموزشی وزیر علوم در گفتوگو با خبرگزاری ایسکانیوز افزود: تلاش میکنیم به صورت موردی و اقتضایی مسائل استادانی که موسسات محل خدمتشان ادغام شده است را بررسی کنیم. یعنی اگر واحدی با واحد دیگری ادغام یا محدود میشود، به گونهای که منافع استادان تامین شود، اقدام کنیم. در این راستا، برای جابهجایی یا انتقال استادان سیاستهای تشویقی اتخاذ شده است. بر اساس این سیاستها، دانشگاههایی که در طرح آمایش، ساماندهی خواهند شد، اعمال خواهد شد. این سیاستها شامل اعطای پایههای تشویقی برای استادان است. به طوری که استادان بتوانند بر اساس مطلوبیت خودشان جایابی کنند.
رازینی خاطرنشان کرد: دانشگاههایی که این استادان را جذب کنند هم تسهیلات دریافت میکنند. برای مثال ظرفیت جذب این دانشگاهها افزایش پیدا میکند. این موضوع با بخشنامه واحد قابل مدیریت نیست و نمیتوان استادان را مجبور به جابهجایی کرد. باید اقتضائات استادی که سالها در یک شهر و دانشگاه برنامهریزی شغلی و زندگی داشته است، در نظر گرفته شود. به همین دلیل، جلسات به صورت موردی برگزار میشود و برای جابهجایی اعضای هیئت علمی برنامهریزی میکنیم.
معاون آموزشی وزیر علوم گفت: در برخی واحدها که در دستور کار برای آمایش آموزش عالی قرار دارند، جلسات برگزار شده است. البته تاکنون ادغام هیچ واحدی به صورت عملیاتی انجام نشده است. در برخی حوزهها مذاکراتی انجام شده که بر اساس تعداد اعضای هئیت علمی، رتبه اعضای هیئت علمی، میزان فاصله استادان تا بازنشستگی و فاصله دانشگاهها با هم تعیین تکلیف انجام شود. البته پیشنهادات مسئولان زیرنظامها در اولویت قرار دارد.
وی تصریح کرد: در تلاش هستیم این ساماندهی با کار کارشناسی انجام شود که منجر به نارضایتی و آسیب دیدن اعضای هیئت علمی نشود.