مرکز همکاریهای دانشگاههای ایران و پاکستان ایجاد شود
شرکت کنندگان کنفرانس بینالمللی گفتوگوی علمی فرهنگی ایران و پاکستان پیشنهاد کردند که مرکز همکاریهای دانشگاههای دو کشور برای تسهیل اجرای برنامهها و پروژههای تحقیقاتی مشترک ایجاد شود.
به گزارش سینا از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، کنفرانس بینالمللی دو روزه گفتوگوی علمی فرهنگی ایران و پاکستان با حضور رؤسای دانشگاههای دو کشور به منظور افزایش همکاری در حوزههای مختلف و استفاده از پیوندهای دانشگاهی و فرهنگی به عنوان ابزاری برای تقویت روابط ملتها در شهر اسلام آباد پاکتان آغاز به کار کرد.
این کنفرانس که با هدف ارتقای پیوندهای دانشگاهی و فرهنگی برای روابط پایدار ایران و پاکستان به طور مشترک توسط کمیسیون آموزش عالی (HEC) و دانشگاه آزاد علامه اقبال (AIOU) برپا شده بود با استقبال از هیأتی متشکل از رؤسای دانشگاه بوعلی همدان، دانشگاه قم، دانشگاه حکیم سبزواری، قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی و معاون پژوهش دانشگاه المصطفی به سرپرستی سید ابوالحسن نواب، مؤسس و رئیس هیأت امنای دانشگاه ادیان و مذاهب قم همراه ببود.
سناتور مشاهد حسین سید، مهمان این کنفرانس بر روابط عمیق مذهبی، زبانی و فرهنگی پاکستان و ایران تأکید کرد و گفت: پاکستان اولین کشوری بود که ایران را به رسمیت شناخت.
وی با ادای احترام به ایستادگی ایران در دوران انقلاب اسلامی، مردم ایران را به خاطر علم آموزی، خودکفایی و مهمان نوازی از ملت پاکستان تجلیل کرد.
مشاهد حسین سید پایان موفقیت آمیز این کنفرانس را به HEC، AIOU و هیأت ایرانی تبریک گفت و برای تقویت بیشتر روابط دوجانبه از طریق تعاملات دانشگاهی ابراز امیدواری کرد.
مختار احمد، رئیس HECضمن تأکید بر اهمیت نتایج عملی، بر ضرورت گفتوگوی فرهنگی ـ دانشگاهی، اقدامات عملی و ابداع مکانیزمی برای نظارت بر پیشرفت به منظور تحقق نتایج کنفرانس را پیشنهاد کرد.
سید ابوالحسن نواب، سرپرست هیأت ایرانی با قدردانی از میهمان نوازی کمیسیون آموزش عالی و دانشگاه آزاد علامه اقبال، ابراز امیدواری کرد که پیوندهای علمی و فرهنگی زمینه را برای ارتقای روابط سیاسی و اقتصادی فراهم کند.
نصیر محمود از کمیسیون آموزش عالی و معاون دانشگاه آزاد علامه اقبال در سخنان خود، بیان کرد: امید است که بحثهای مفصل در این دو روز نتایج مثبتی را در جنبههای مختلف آموزش عالی به همراه داشته باشد.
دومین روز نشست با موضوع همکاری دانشگاهی پاکستان و ایران «ظرفیت و فرصتها» و همکاری فرهنگی پاکستان و ایران برگزار شد. در اولین بحث گروهی، پیشنهاد شد که مرکز همکاریهای دانشگاههای ایران و پاکستان ایجاد شود و برای تسهیل همکاریهای اعضای هیأت علمی، دانشگاههای هر دو کشور گامهای عملی مانند بازدید، تبادل نظر و پروژههای تحقیقاتی مشترک داشته باشند و دانشگاههای طرفین نقاط قوت خود را در برنامههای تخصصی ارزیابی کنند.
در این نشست، فرصتهای فرهنگی نیز ارزیابی شد و طرفین زمینههای همکاری متقابل از جمله آموزش، هنر ، فیلم، نمایش و گردشگری مذهبی را شناسایی کردند. دو طرف از تلاشهای راهبردی برای ترجمه ادبیات اردو به فارسی و بالعکس، جشنهای مشترک فرهنگی همراه با جشنواره های فیلم و هنر تأکید بر حمایت داشتند.
بازدید از دانشگاه پنجاب از دیگر برنامههای حضور این هیأت فرهنگی در پاکستان بود. سید ابوالحسن نواب در این نشست ابرازکرد: علاقهمندیم روابط ایران و پاکستان در سطح فرهنگی ارتقا یابد.
شرکت کنندگان در این هیأت اظهار داشتند: هزاران دانشجوی خارجی در ایران تحصیل میکنند و ما مشتاقیم که تعداد دانشجویان پاکستانی در دانشگاههای ایران افزایش یابد.