دکتر منصور کبگانیان در نودمین جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور که به ریاست دکتر محمدرضا مخبردزفولی برگزار شد، در تشریح مصوبات و دستور این جلسه، گفت: در ابتدای جلسه 90 ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، اعضای این ستاد مجدداً نگرانی خود را در خصوص سند 2030 اعلام کردند و اعضاء ضمن تاکید بر این موضوع که ما این متن را بدون طی مراحل قانونی و انطباق با اسناد بالادستی نظام به عنوان سند به رسمیت نمیشناسیم، بر لزوم توجه همه مسؤولان به این موضوع نیز تاکید کردند.
وی افزود: متأسفانه هنوز اصلاحات لازم و مورد نظر در سند 2030 اعمال نشده و همین موضوع موجب نگرانی اعضای ستاد از آینده بخش تعلیم و تربیت و علم و فناوری در کشور شده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در این جلسه مقرر شد مستندات مربوطه به وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین تحلیل و بررسی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد نقشه جامع علمی کشور در جلسه آینده ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور بررسی و تحلیل شود.
دکتر کبگانیان با اشاره به گزارش ارائه شده درباره وضعیت علم و فناوری کشور گفت: در این جلسه گزارش جامعی از شاخصهای علم و فناوری در کشورمان و همچنین وضعیت رقبای منطقهای و بین المللی کشور ارائه شد.
وی با اشاره به همکاری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و جهاد دانشگاهی در بخش فناوریهای جدید، افزود: خوشبختانه تاکنون همکاری مفید و موثری بین این نهادها شکل گرفته و باید این روند تداوم یافته و رو به رشد باشد.
قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور همچنین با اشاره به ارائه سند فناوریهای نرم و فرهنگی، ادامه داد: بخشهایی از این سند در جلسات گذشته به تصویب رسیده بود و در جلسه اخیر شاخصهای کمی این سند مورد بررسی قرار گرفت که برخی از این شاخصها شامل تخصیص 0.2 درصد از بازار سینما در جهان توسط کشورمان در سال 1404، اختصاص 30 درصد از بازار بازیهای رایانهای به بازیهای بومی، کسب رتبه چهارم در گردشگری در منطقه و تاکید بر جذب 20 میلیون گردشگر تا سال 1404 با توجه بیشتر به گردشگری مذهبی و گردشگری سلامت است.
دکتر کبگانیان با اشاره به برخی دیگر از مصوبات جلسه 90 ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: حمایت از ایجاد نمانام «برند» در صنایع و محصولات فرهنگی، تقویت کارآفرینی و اشتغال در این حوزه، جامعنگری و همافزایی میان اجزای مختلف صنایع فرهنگی و سایر صنایع، ایجاد و کارآمدسازی و تقویت ساز و کارهای حمایت مالی از این صنایع، بهره گیری از ظرفیت همکاریهای بینالمللی و دیپلماسی فرهنگی با تأکید بر کشورهای اسلامی و ارتقای کمی و کیفی سرمایههای انسانی هم از سایر مصوبات جلسه 90 ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور بود.
منبع: مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی،
No tags for this post.