حمایتهای ستاد اقتصاد دانشبنیان انرژی از دانش بنیانها
به گزارش سینا از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، دبیر ستاد اقتصاد دانشبنیان انرژی به منظور بازدید از محصولات تولیدی یک شرکت دانشبنیان و شناسایی توانمندی شرکت در بهبود کارایی بهینهسازی انرژی دیگهای بخار و مشعلها به استان اصفهان سفر کرد.
شرکت پاکمن در سال 1354 با همکاری پنج تن از فارغ التحصیلان رشته مکانیک دانشکده فنی دانشگاه تهران با هدف فعالیت در زمینه طراحی، تامین و ساخت پروژه های تاسیساتی آغاز به کار کرد؛ در ابتدا کار خود را در زمینه ابنیه و تاسیسات پروژه های مختلف شروع کرد و پس از مدتی تصمیم به ساخت تجهیزات گرمایشی مرکزی گرفت.
این شرکت در زمینه تولید تجهیزات گرمایشی مرکزی ازجمله بویلرهای چگالشی، چیلرها، مشعلهای مادولار، پیریمیکس و پستمیکس و … فعالیت میکند. همچنین فناوریهای خاص افزایش میزان راندمان انتقال حرارت، شامل اسپیرال کردن لوله های آتشخوار و پانچ کردن لوله ها از جمله محصولات فناورانه این شرکت است.
از ویژگیهای قابل توجه این شرکت میتوان به حداکثر میزان راندمان با تولید آلایندگی بسیار کم و ناچیز در اثر احتراق از جمله CO خروجی صفر، هوشمندسازی سیستم جهت کنترل از راه دور، کم حجم بودن و کاهش ایجاد سر و صدا اشاره کرد.
کارخانه های شرکت پاکمن در پنج سایت واقع در استان اصفهان، شهرک صنعتی ویلاشهر اصفهان و شهرک صنعتی پرند استان تهران، در مجموع بیش از 100 هزار متر مربع مفید قابل استفاده، بنا شده است؛ این شرکت دانشبنیان با بکارگیری از دانش فنی و تجربه کاری حدود 800 نفر پرسنل، تنها دپارتمان پژوهش ثبت شده بویلرسازی در ایران است همچنین ثبت بیش از 10 اختراع رسمی، اعم از بویلرهای چگالشی، مشعلهای مادولار و پریمیکس صنعتی، مبدلهای حرارتی نوین، لوله اسپیرال و … از جمله ابداعات و اختراعات شرکت پاکمن است.
از نقاط قوت این گروه میتوان به صادرات محصولات احتراقی تولیدی به کشورهای مختلف اشاره کرد که تاکنون همکاریهای گسترده ای در قالب فروش و تامین تجهیزات برای کشورهایی نظیر عراق، ازبکستان، ترکمنستان، قطر، روسیه و … داشته است.
بهرهگیری از اعتبار مالیاتی به منظور تامین بودجه های تحقیقاتی شرکت های دانشبنیان
اکبر زمانیان، دبیر ستاد اقتصاد دانشبنیان انرژی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری در این بازدید یکی از مسیرهای حمایت ستاد از شرکت پاکمن را معرفی این شرکت در قالب طرحهای بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست عنوان و اظهار کرد: معیار پذیرش طرحهای مدنظر در این بررسی ها، شامل تعداد و ظرفیت تولیدی دیگهای چگالشی در حالت عادی و در حالت جهش تولید، انتخاب محصول معیار جهت بیان ظرفیت، مقدار کاهش هزینه های تمام شده محصول با سفارش گذاری در تعداد مشخص مانند 500 تا هزار عدد، میزان گاز صرفه جویی در صورت اجرای طرح به همراه محاسبه میزان هزینه ها با تعرفه های کنونی بخشهای مختلف و تعرفه گاز صادراتی و در نهایت میزان دقیق سرمایه گذاریهای ثابت، سرمایه در گردش و … است.
وی، بهره گیری از اعتبار مالیاتی به منظور تامین بودجه های تحقیقاتی شرکت را یکی دیگر از حمایت ستاد انرژی از شرکت پاکمن برشمرد و عنوان کرد: مقرر شد در صورتی که امکان تولید محصولی با قابلیت رقابت کیفی و اقتصادی با نمونه های خارجی وجود دارد و در مناقصه های دولتی مسیر تامین خارجی ترجیح داده می شود، به ستاد انرژی اعلام شود تا جلوگیری از واردات این نوع محصولات و حمایتهای لازم در این زمینه صورت گیرد.
زمانیان، مسیر دیگر حمایتی ستاد از شرکت های دانشبنیان را “طرحهای پیشران” خواند و افزود: شرکت های دانش بنیان حوزه انرژی در صورت داشتن طرحی با ابعاد اقتصادی بزرگ و دارای اهمیت ملی می توانند آن را به عنوان طرح پیشران به ستاد معرفی و حمایت دریافت کنند. برای نمونه شرکت پاکمن می تواند به ستاد اعلام کند که در صورت جایگزینی بویلرهای چگالشی تولیدی در سازمانهای دولتی و صنایع بزرگ چه میزان صرفه جویی در انرژی و اقتصاد ملی صورت میگیرد که درصورت سودمند واقع بودن، طرح پیشنهادی توسط معاونت به سازمانهای دولتی معرفی شود.
زمانیان در پایان یکی دیگر از مسیرهای قابل حمایت ستاد را موضوع تبصره 18عنوان و خاطرنشان کرد: درصورت پاسخگویی مناسب به موارد مطرح شده و ارائه جزئیات تکمیلی، درخواست مربوطه در کارگروه ارزیابی ستاد مورد بررسی قرارخواهد گرفت که امیدواریم حمایتهای لازم صورت گیرد.