به گزارش سینا از روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی علومپزشکی تهران، دکتر حسین یاری مدیر کلینیک طب پیشگیری و ارتقاء سلامت سازمان جهاددانشگاهی علومپزشکی تهران با با بیان اینکه بیماریهای غیرواگیر از چالشهای مهم زندگی بشر به حساب میآید، اظهار کرد: سکتههای قلبی و مغزی، فشار خون، دیابت، سرطانها، بیماریهای تنفسی، بیماریهای عضلانی_اسکلتی، اختلالات اعصاب و روان جزو بیماریهای غیرواگیر به حساب میآیند. بشر در دنیای امروز با بیماریهای غیرواگیر مواجه است؛ به نحوی که بیماریهای غیرواگیر، بیشترین علت مرگ و میر، ناخوشی و ناتوانی هستند.
وی ادامه داد: برآوردها بیانگر این است که ۴۱ میلیون نفر به دلیل ابتلا به بیماریهای غیرواگیر جان خود را از دست میدهند. همچننی ۷۱ درصد از هزینههایی که به انسانها تحمیل میشود به دلیل بیماریهای غیرواگیر است. با توجه به آمار و ارقام مربوط به بیماریهای غیرواگیر میتوان گفت مهمترین معضل بشر از منظر سلامتی، بیماریهای غیرواگیر است. اگر نسبت به موضوع سلامت مردم و جامعه احساس نگرانی میکنیم، باید بیماریهای غیرواگیر را در کانون توجه قرار دهیم. تمام کشورهای جهان، چه کشورهای توسعهیافته و چه کشورهای در حال توسعه باید به بیماریهای غیرواگیر توجه کنند.
مدیر کلینیک طب پیشگیری و ارتقاء سلامت سازمان جهاددانشگاهی علومپزشکی تهران درباره ضرورت پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر گفت: پرسشهای «چگونه از بیماریهای غیرواگیر پیشگیری کنیم؟ سلاح انسانها در مقابل این بیماریها چیست؟» را مطرح میکنم. در پاسخ به این پرسشها باید گفت وراثت و عوامل محیطی در ابتلاء به بیماریهای غیرواگیر نقش دارند. وراثت از کنترل انسانها خارج است و عوامل محیطی تا حدودی قابل کنترل هستند.
وی با اشاره به ضرورت اصلاح سبک زندگی زندگی گفت: اصلاح سبک زندگی در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر نقش دارد. تغییر و اصلاح سبک زندگی، مهمترین سلاح انسانها در مقابله با بیماریهای غیرواگیر به حساب میآید.