به گزارش سینا از روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران، جلسه توجیهی «طرح پایش و ارتقاء سلامت اعضای جهاد دانشگاهی» روز دوشنبه، ۴ تیر ماه در خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) برگزار شد.
سیدرضی آقاسیدی، معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی در این نشست گفت: وضعیت سلامت پرسنل جهاددانشگاهی به ویژه زنان نگرانکننده است؛ فشار کاری و استرس محیط کار سبب بروز مشکلاتی برای کارکنان به ویژه زنان میشود. طرح پایش و ارتقاء سلامت اعضای جهاددانشگاهی با هدف توجه به وضعیت سلامت نیروی انسانی اجرا میشود.
وی درباره اقدامات جهاد دانشگاهی گفت: جهاددانشگاهی در دوران حیات خود به انقلاب اسلامی بسیار خدمت کرده، اما به نیازهای خود چندان توجه نکرده است. در نظر داریم در راستای توجه به نیازها و خواستههای جهاددانشگاهی به ویژه در حوزه نیروی انسانی اقداماتی داشته باشیم. طرح پایش و ارتقاء سلامت اعضای جهاددانشگاهی با هدف بررسی سلامت جسمی پرسنل جهاد دانشگاهی اجرا میشود.
معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاد دانشگاهی درباره اجرای طرح پایش و ارتقاء سلامت اعضای جهاددانشگاهی اظهار کرد: سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران، مسئولیت اجرای طرح پایش و ارتقاء سلامت پرسنل جهاددانشگاهی را بر عهده دارد. سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران از منظر پتانسیل اجرای طرح بسیار قوی است و کارنامه درخشانی در این زمینه دارد. تمام افراد و مجموعهها میتوانند برای اجرای هرچه بهتر طرح پایش و ارتقاء سلامت پرسنل این نهاد پای کار بیایند و این طرح با بهره گرفتن از تمام ظرفیتها اجرا شود.
وی درباره ضرورت اطلاع رسانی درست درباره اجرای طرح پایش و ارتقاء سلامت پرسنل جهاددانشگاهی گفت: اطلاع رسانی درباره چگونگی اجرای این طرح باید به درستی انجام شود تا از هرگونه ممانعت و اصطکاک جلوگیری کرد. طرح پایش و ارتقاء سلامت پرسنل جهاددانشگاهی، یک مسئولیت اجتماعی به حساب میآید و مسئولیت اجرای آن بر عهده سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران است؛ من از تمام واحدهای جهاددانشگاهی میخواهم که به منظور همافزایی برای اجرای طرح با سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران همکاری کنند.
اجرای «طرح پایش و ارتقاء سلامت اعضای جهاددانشگاهی»؛ یک کار بزرگ
دکتر تیمور مرجانی، مدیرکل تعالی سرمایه انسانی و توسعه رفاه جهاددانشگاهی نیز در این نشست اظهار کرد: برنامههای متعددی را اجرا کردهایم؛ به طور مثال، مسابقات ورزشی را طی سال گذشته برگزار کرده و بازخوردهای خوبی به دست آوردیم. مسابقات ورزشی کارکنان جهاددانشگاهی در سال جاری نیز برگزار میشود. همچنین طرح تعالی نظام ایدهها را در جهاددانشگاهی اجرا میکنیم و هدف از اجرای این طرح، دریافت ایدههای کارکنان است.
وی با بیان اینکه هر طرح دارای سه مرحله است، خاطرنشان کرد: آمادگی برای پذیرش طرح، مرحله نخست اجرای یک طرح به حساب میآید. سازمان جهاددانشگاهی در مرحله نخست اجرای طرح پایش و ارتقاء سلامت کارکنان خود قرار دارد. من از تمام کارکنان جهاددانشگاهی درخواست میکنم که هرگونه نقص طرح پایش و ارتقاء سلامت کارکنان را اعلام کنند. اجرای طرح پایش و ارتقاء سلامت اعضای جهاددانشگاهی یک کار بزرگ به حساب میآید. قدردان زحمات دکتر حبیبی، رئیس سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران برای اجرای این طرح هستم.
گستردگی شبکه جهاددانشگاهی؛ یک ویژگی ارزشمند
دکتر مسعود حبیبی، رئیس سازمان جهاددانشگاهی علومپزشکی تهران، در این جلسه اظهار کرد: پایش سلامت، یک کار ارزشمند در زمینه تعالی نیروی انسانی به حساب میآید. خوشبختانه مدیران جهاددانشگاهی و به ویژه آقای دکتر مسلمی نائینی، رئیس جهاددانشگاهی و معاون محترم پشتیبانی و منابع انسانی به موضوع سلامت توجه ویژه کردهاند.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران بیان کرد: عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت ۱۰ مولفه دارد همچون شرایط فیزیکی زندگی، رفاه، تغذیه، آموزش و آگاهی و سبک زندگی که بسیار بر سلامت تاثیرگذار است. اگر به مولفههای اجتماعی سلامت توجه کافی نکنیم باعث بروز ۱۰۰ ریسکفاکتور میشود؛ همچون چاقی، کم تحرکی، فشار خون،مصرف سیگار و الی آخر، که در این مرحله باید با ارزیابی و مدیریت این ریسکفاکتورها، در جهت کاهش آنها گام برداریم و اگر در این مرحله موفق عمل نکنیم باعث ایجاد ۱۰۰ هزار نوع بیماری میشود و همیشه مداخله در بیماری دیر است.
دکتر حبیبی ادامه داد: پس اگر مولفههای اجتماعی سلامت مورد توجه قرار نگیرد باعث افزایش ریسکفاکتورها و بیماریها میشود و توجه به مولفههای اجتماعی سلامت که خیلی هم سخت نیست مثل برنامههای رفاهی، گل گشتها، برنامههای ورزشی نه تنها باعث ارتقا بهرهوری میشود بلکه به سلامت همکاران و اعضای جهاددانشگاهی کمک شایانی میکند.
وی افزود، با پایش سلامت کارکنان پرونده سلامت اعضا تشکیل میشود و ضمن شناسایی ریسکفاکتورها مداخله برای کاهش ریسک و پیگیری از بیماری انجام میشود و همچنین با تشخیص زودرس بیماریهایی مثل سرطان پستان مانع از پیشرفت بیماری و عوارض جبرانناپذیر آن خواهیم شد.
دکتر حبیبی ضمن تاکید بر استفاده از تمامی ظرفیتهای واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی در این کار گفت: یکی از مهمترین ویژگیهای جهاددانشگاهی شبکه گسترده و ملی این نهاد انقلابی است که بستری برای کارهای بزرگ همچون “خبرگزاری ایسنا” و مرکز افکارسنجی «ایسپا» بوده و ایسپا که در زمینه نظرسنجیهای مختلف فعالیت میکند و همواره نتایج دقیق و نزدیک به واقعیت داشته است. رئیس جهاددانشگاهی نیز برای انجام شایسته این طرح تاکید بر استفاده از تمامی ظرفیتهای واحدهای استانی و استفاده از ظرفیتهای این شبکه ارزشمند را داشته است که امیدوارم به مدد الهی و حضور شما رابطان محترم این مهم به نحو احسن انجام شود.
وی افزود طرح پایش سلامت در جهاددانشگاهی به عنوان پایلوت است که میتواند برای طرح نظام ارتقا سلامت کشور بعنوان الگو قرار گیرد و پایهای برای همکاری و انجام در دیگر سازمانها و نهادها باشد.
دکتر حبیبی گفت: سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران از تمام ظرفیتهایش برای انجام شایسته طرح پایش سلامت استفاده میکند. من از تمام همکاران اجرایی طرح تشکر میکنم.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی علومپزشکی تهران، جلسه توجیهی «طرح پایش و ارتقاء سلامت اعضای جهاد دانشگاهی» با حضور دکتر سیدرضی آقاسیدی، معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی؛ دکتر تیمور مرجانی، مدیرکل تعالی سرمایه انسانی و توسعه رفاه جهاددانشگاهی و دکتر مسعود حبیبی، رئیس سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران به میزبانی خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) برگزار شد.