به گزارش ایسنا، سورنا ستاری در سفر استانی به خراسان شمالی ضمن بازدید از دستاوردهای علمی و فناوری این استان با حضور در جمع دانشگاهیان بجنورد با اشاره به ضرورت توجه به رویکردهای جدید در دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی این استان و کشور عنوان کرد: تاکنون طبیعت علم در کشور به دانشگاه ها جز در مواردی چون تربیت تکنسین نیازی نداشته است.
وی افزود: اقتصاد دانشبنیان نیازمند زیرساخت محکم فرهنگی است که بزرگ ترین معضل موجود در ترویج این اقتصاد طی یک سال گذشته بوده است.
ستاری با بیان این که در فضایی که دانشگاهها عملا به نفت متکی هستند و بعضا تا 99 درصد درآمد خود را از محل شهریه و بودجه های دولتی تامین میکنند حتی بانک های کشور نیز تناسبی با اقتصاد دانشبنیان ندارند، افزود: فرهنگ صدساله نفتی به جزئی جداییناپذیر از فرهنگمان تبدیل شده است که باید با تلاش همه بخش ها از جمله دانشگاههای کشور اصلاح شود و از این فرهنگ نفتی جدا شده و به سمت اقتصاد متکی به دانش حرکت کنیم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اشاره به اینکه اقتصاد نفتی و پژوهش نفتی به مثابه کار دولتی و ایجاد ساختمانهای جدید برای استخدام پژوهشگر دولتی است عنوان کرد: در چنین اقتصادی است که دولت بخش قابل توجهی از درامد خود را صرف هزینههای جاری می کند و از توسعه و آبادانی و تولید علم و ثروت باز میماند.
وی با تأکید بر ضرورت اصلاح شیوهها و نوع نگرش های نادرست آموزشی پژوهشی، اقتصاد دانشبنیان را محل نقشآفرینی جوانان دانست و افزود: عمده شرکت های موفق در آغاز یا اوج فعالیتهای خود مدیرانی با سن کمتر از سی سال داشتهاند که نشاندهنده اهمیت توجه به خلاقیت، نواوری و تفکر جوانان در حرکت چرخ های اقتصاد دانش بنیان است.
ستاری، دانشگاه را محل ایجاد تحولات عظیم جامعه پیرامونی دانست و گفت: برای توسعه اقتصاد دانشبنیان نیازمند مدل های بومی هستیم و دانشگاه ها ضمن تحول در محیط خود از در همه زمینه ها، میباید جامعه پیرامونی را از حیث اقتصادی و فرهنگی متحول کند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور با تأکید بر ضرورت ایجاد مراکز رشد و نواوری در دانشگاهها از ارائه تسهیلات یارانه تا سقف 50 درصد به سازندگان تجهیزات آزمایشگاهی ساخت داخل خبر داد و عنوان کرد: این تسهیلات در راستای حمایت از اقتصاد و تولید ساخت داخل صورت گرفته است و بسیاری از شرکت های دانشبنیان تولیدکننده داخلی همپای برندهای جهانی توانستهاند استاندادهای بینالمللی را کسب کنند.
نایب رییس هیئت امنای صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به ظرفیتهای بالای اشتغالزایی از طریق حل مشکلات استانی، حل مشکل هر استان را زمینه ساز اشتغالزایی و رونق اقتصاد دانشبنیان عنوان کرد و افزود: استان خراسان شمالی دارای ظرفیتهای بسیار خوبی برای رونقبخشی به اقتصاد دانشبنیان است و هر مشکل موجود در این استان میتواند نطفههای ایجاد اشتغال و فراهم شدن فرصتهای ایجاد ارزش افزوده را شکل دهد.
ستاری از پیگیری معاونت علمی و فناوری برای تأسیس بنیاد علم ایران در راستای تعریف پژوهشهای پروژه محور خبر داد و عنوان کرد: مهمترین و اساسیترین مشکل پژوهش کشور عدم وجود مخاطب و مشتری مشخص برای این پژوهش هاست؛ در حقیقت باید برای پژوهش مشتری وجود داشته باشد تا هدف مشخص را دنبال کند و بتواند مسیر خود را بیابد.
رییس هیات امنای صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران با بیان اینکه نمیتوانیم همزمان تعریفکننده پژوهش و در عین حال مشتری آن باشیم یا برای آن مشتری فرضی تعریف کنیم افزود: پژوهشی که به حل مشکلی از مشکلات کشور منجر شود ارزشآفرینی و اشتغالزایی را به دنبال خواهد داشت.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور در پایان با تاکید بر نقش محوری دانشگاه ها ابراز امیدواری کرد: تلاش میکنیم بتوانیم دانشگاههایی داشته باشیم که پایهگذار رونق و تحول اقتصادی در کشورمان باشند.
ستاری که امروز برای دیدار با دانشگاهیان و بازدید از مراکز علمی، تحقیقاتی و دانشگاهی به استان خراسان شمالی سفر کرده است، بازدید از پارک علم و فناوری استان، دانشگاه بجنورد، دانشگاه علوم پزشکی، حضور در استانداری و نشست با روسای دانشگاه ها، مسوولان پارک علم و فناوری، مراکز آموزش عالی و نخبگان، فعالان اقتصادی، مدیران صنایع و شرکت های دانش بنیان و دیدار با امام جمعه بجنورد و نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی را در دستور کار داشته است.
No tags for this post.