ابداع روشی امیدوارکننده و ارزان برای غربالگری دارویی درمان سرطان
به گزارش سینا از روابط عمومی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاددانشگاهی، در مطالعه ای با همکاری دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه داندی اسکاتلند، انستیتوپاستور ایران، و مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاددانشگاهی، استفاده از داربست حاصل از برگ سلول زدایی شده گیاه بادمجان، جهت بررسی پاسخ دارویی و مدلسازی سرطان کبد مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
این مطالعه که با الهام گیری و تقلید از ریزمحیطهای بافت سرطانی در سیستمهای کشت سلولی سه بعدی انجام شد، به عنوان یک مدل مطالعاتی برای ارزیابی و غربالگری دارویی و با هدف پر کردن شکاف دانش بین تحقیقات آزمایشگاهی و کاربردهای کلینیکی و in vivo انجام شد.
از طریق این استراتژی نوآورانه، محققان می توانند تعاملات سلولها با یکدیگر، مسیرهای سیگنال دهی سلولی، و پاسخ آنها به محرک های خارجی و دارو را در یک محیط فیزیولوژیکی مشابه تر با بدن مطالعه کنند.
نتایج این پژوهش نشان داد داربست سه بعدی تولیدی از جنس سلولز طبیعی با تریکوم های سطحی و ویژگی های توپوگرافی الهام گرفته از طبیعت می تواند به عنوان یک ریزمحیط کشت بافت سرطانی کبد برای بررسی و غربالگری داروهای شیمی درمانی مورد استفاده قرار گیرد.
گفتنی است، نتایج این مطالعه در مجله بین المللی Material today communication به چاپ رسیده است.
لینک مقاله:
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352492824012996?dgcid=author