رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس مطرح کرد:
تحقق برنامه توسعه هزار هکتاری گلخانهها با مشارکت مردم
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس با تاکید بر نقش موثر بهره برداران و سرمایه گذاران در توسعه گلخانه ها، گفت: تحقق برنامه توسعه هزار هکتاری گلخانه ها در سال جاری با مشارکت مردم امکان پذیر است.
به گزارش سینا پرس فارس به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس مجتبی دهقانپور، با اشاره به ضرورت حمایت از متقاضیان احداث گلخانه، افزود: باید متقاضیانی که با سرمایه شخصی اقدام به ایجاد و توسعه گلخانه میکنند حمایت بیشتری شوند و واحدهای دارای پیشرفت فیزیکی بالاتر در اولویت دریافت بستههای حمایتی و تشویقی قرار گیرند.
این مقام مسئول به تدوین برنامه توسعه هزار هکتاری گلخانههای استان فارس در سالجاری اشاره کرد و گفت: امیدواریم در راستای مصرف بهینه آب، افزایش عملکرد در واحد سطح، کاهش خسارت عوامل قهری و اشتغال پایدار بتوانیم با مشارکت مردم در تحقق این طرح گام برداریم.
دهقان پور تصریح کرد: علاوه بر توسعه تولید در محیط های کنترل شده، هوشمندسازی گلخانه های موجود و صدور کد شناسه سلامت برای تولیدات گلخانه ای با هدف ارتقای سلامت محصولات کشاورزی از اولویت های این طرح به شمار می رود.
وی با بیان اینکه سطح گلخانه های احداث شده در استان فارس در حال حاضر ۹۶۸ هکتار است، افزود: این سطح شامل ۷۲۸ هکتار گلخانه و ۲۴۰ هکتار سایبان است.
این مقام مسئول با اشاره به تولید محصولات متنوع در گلخانه ها، اظهار کرد: علاوه بر انواع سبزی و صیفی جات، میوههای مناطق گرمسیری، قارچ خوراکی، نشاء و نهال، گیاهان دارویی و گل و گیاهان زینتی، یک واحد تولید کمپوست قارچ خوراکی نیز در سال گذشته به بهره برداری رسید.
او تصریح کرد: با قرار گرفتن این واحد در خط تولید، میزان تولید سالانه کمپوست استان فارس از ۲۰ هزار تن به ۴۰ هزار تن افزایش یافته است و از واردات کمپوست از استان های دیگر کشور بی نیاز شده ایم.
دهقان پور، راه اندازی پایانه گل استان فارس در شهرستان شیراز را از دیگر اقدامات خوب سال گذشته عنوان کرد و گفت: با راه اندازی این مجموعه و واگذاری غرفه به گلخانه داران گل و گیاهان زینتی، انواع گل های تولیدی استان فارس در این پایانه عرضه می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، خاطر نشان کرد: احداث گلخانه تابع اقلیم در مناطق معتدل بهترین کارایی را دارد با این مزیت که هزینه احداث آن کمتر از یک سوم گلخانه های با پوشش پلاستیک است و با حداقل سرمایهگذاری، بیشترین بهرهوری و حجم تولید را در پی دارد.