کیخا در دومین نمایشگاه تخصصی کار و اشتغال
ارتقای ظرفیت شرکت‌‌های حوزه فناوری اطلاعات با حضور نخبگان

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان گفت: دغدغه بنیاد و معاونت علمی ریاست‌جمهوری و همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان این است که ظرفیت شرکت‌‌های حوزه فناوری اطلاعات با حضور نخبگان ارتقاء یابد.

به گزارش سینا از پایگاه اطلاع‎رسانی بنیاد ملی نخبگان، آیین افتتاحیه دومین نمایشگاه تخصصی کار و اشتغال با حضور یاسین کیخا معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان، سیاوش ملکی‌فر معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، حیدر مفتاحی‌زاده رئیس بنیاد نخبگان استان تهران، عسل آغاز عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت دانشگاه صنعتی امیرکبیر، مجید حسین نژاد کارآفرین و جمعی دیگر از مدیران شرکت‌های دانش بنیان و جمعی از فارغ‌التحصیلان و نخبگان کشور برگزار شد.

در این مراسم یاسین کیخا معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان، طی سخنانی بیان کرد: بزرگترین سرمایه یک کشور نه معادن آن است و نه منابع اقتصادی آن، بلکه منابع انسانی است. تشخیص، شناسایی و نخبه‌گزینی از جمله اهداف بنیاد ملی نخبگان است و خوشحالم که امروز اتفاقی در حال رخ دادن است که چیزی جز بهم رساندن نیروی کیفی کشور و شرکت‌های دانش بنیان و به کارگیری آنها در عرصه فناوری و اطلاعات نیست.

او همچنین با بیان این که 50 درصد افرادی که در این طرح مشارکت کردند، مخاطب بنیاد ملی نخبگان نبوده‌اند، گفت: نخبه به تعریف بنیاد ملی نخبگان کسی است که اثرگذاری بارزی داشته باشد. استعدادهایی که خارج از بنیاد، در این طرح حضور یافته‌اند، از این پس رصد می‌شوند و افرادی که در بستر جدی شغلی و در شرکت‌های دانش بنیان، اثرگذاری بارزی در حوزه تخصصی خود دارند و مسیر نوآوری و خلاقیت را هموار می‌کنند، شناسایی و به عنوان نخبه در بنیاد پذیرش و تحت حمایت قرار خواهیم داد.

کیخا خاطر نشان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان کنشگرانی در اقتصاد هستند که با موانع جنگیدند و مجموعه‌ای به نام شرکت‌های دانش بنیان را ایجاد کردند و ما به این موضوع معتقدیم که نخبه‌ها می‌توانند نخبه‌پروری کنند و شرکت‌های دانش بنیان فضای بیشتری برای نخبه‌پروری دارند.

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان در پایان سخنان خود با اشاره به این که بحث نگهداشت نیروی انسانی باید با جدیت پیگیری شود، بیان کرد: در حوزه فناوری اطلاعات نگهداشت نیروی انسانی اهمیت فراوانی دارد و لازم است تعهد دو طرف از سوی کارفرما و کارجویان ایجاد شود. باید این قرار گذاشته شود تا در مجموعه‌ای که در بستر آن رشد می‌کنند، زمینه رشد شرکت را نیز مهیا کنند که این امر منجر به تکثیر هرچه بیشتر شرکت‌های دانش بنیان باشد. دغدغه بنیاد و معاونت علمی ریاست‌جمهوری و همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان این است که ظرفیت شرکت‌‌های حوزه فناوری اطلاعات را با حضور نخبگان ارتقاء دهیم.

افزایش سرمایه صندوق به 10 هزار میلیارد تومان

سیاوش ملکی‌فر معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این مراسم با بیان این که هدف از برگزاری این نمایشگاه بهم رسانی کارجویان و کارفرمایان دانش بنیان است، گفت: 16 اسفندماه سال گذشته، اولین دوره این رویداد تخصصی برگزار شد و 32 شرکت دانش بنیان از خانواده فناوری اطلاعات و ارتباطات در کنار ما بودند که صرفا اعضای بنیاد نخبگان استان تهران به آن دعوت شدند. در مجموع 638 نفر ثبت نام کردند و 500 فرصت شغلی در 200 عنوان شغلی به اشتراک گذاشته شد و بیش از هزار و 100 درخواست نیز ثبت شد.

وی افزود: در پی این استقبال تصمیم گرفتیم، دومین رویداد را نیز برگزار کنیم و متوجه شدیم لزوما آنچه شرکت‌های دانش بنیان بدنبالش هستند براساس تعریف نخبگانی ما نیست و تعریف ما با آن چیزی که شرکت‌های دانش بنیان نیاز دارند متفاوت است. بنابراین تصمیم گرفتیم کمی وضعیت را تغییر دهیم و دامنه را از بنیاد ملی نخبگان به بیرون و به دانشگاه‌هایی چون دانشگاه تهران، امیرکبیر، علم و صنعت، شریف، خواجه نصیر و … گسترش دادیم. در همین راستا خود شرکت‌های دانش بنیان نیز انرژی گذاشتند و در این مسیر همراه ما شدند تا این نمایشگاه دیده شود و در نهایت به دومین دوره آن رسیدیم که امروز در حال برگزاری است.

ملکی‌فر همچنین اظهار کرد: در این دوره 45 شرکت دانش بنیان حضور دارند. بیش از هزار و 500 کارجو ثبت‌نام کرده‌اند و برآورد ما بازدید 2 هزار نفر، طی دو روز با ایجاد هزار عنوان فرصت شغلی است. لازم به ذکر است که بیش از 50 درصد از ثبت‌نام کنندگان دانشجو و الباقی فارغ التحصیلانی هستند که در رشته‌های برق و الکترونیک، مهندسی صنایع و مدیریت و مدیریت اجرایی، کامپیوتر و فناوری اطلاعات و سایر رشته‌ها در این دوره حضور دارند.

 

پیوند دانشگاه و صنعت یک حرکت روبه رشد است

عسل آغاز عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دیگر سخنران این مراسم بود که درباره نگه داشت نیروی کارآمد در شرکت‌های دانش بنیان صحبت کرد.

او گفت: خوشحالم که نمایشگاه‌هایی از این دست در کشور در حال رونق گرفتن هستند، در راستای پیوند دانشگاه و صنعت اقدام بسیار رو به رشدی است. اما دغدغه اکثر شرکت‌های دانش بنیان در حال حاضر حفظ و نگهداشت نیروی انسانی است.

آغاز اظهار کرد: بخشی از این دغدغه به بحث مهاجرت نیروی انسانی بر می‌گردد که شرکت‌ها را از این حیث نگران کرده است. با توجه به خصوصیات نسل (زد) جابه جایی بسیار است و این جابه جایی نیروی انسانی، هزینه‌های بسیاری از باب استخدام به شرکت‌ها تحمیل می‌کند. در همین راستا مدل« MFA» مطرح شده است که در این مدل درباره بحث ایجاد انگیزه در شرکت‌های دانش بنیان صحبت می‌شود.

این استاد دانشگاه ادامه داد: این مدل تمام عواملی را که می‌توانند برای نگه داشت نیروی انسانی به کار گرفته شود، بررسی کرده است. اولین نکته در این مدل بحث ارتباطات است و این که بتوان با مقام مافوق و هم تیمی‌ها ارتباط داشت. به نسل جوان بسیار به کار تیمی علاقمند هستند و وقتی مدیری چنین امکانی را فراهم نکند، نیروی کار را از دست خواهد داد.

آغاز با بیان این که بحث ارتباطات کلان در شرکت‌ها و همچنین امنیت روانی از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: در فضای سازمان نباید حاشیه وجود داشته باشد. نیروی کار باید امنیت روانی داشته باشد تا بتواند در این حوزه مشغول به کار باشد. همچنین در کنار بحث روانی، بحث امنیت شغلی یکی دیگر از مسائلی است که دغدغه نیروی کار شده است. اینجا منظور صرفا بحث قراردادی نیست. چرا که قرارداد وجود دارد، اما امنیت روانی اگر وجود نداشته باشد، نیروی کار قبل از این که به او بگویند برو خودش محیط کار را ترک می‌کند. این تنها درباره نیروی انسانی جوان صدق نمی‌کند، بلکه درباره مدیران نیز صادق است.

عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت دانشگاه صنعتی امیرکبیر توضیح داد: مبنای انتخاب نیروی انسانی فرآیند است. در کشورهای پیشرفته جزیزه‌ای کار کردن مطرح است و نظم و ترتیب خاصی برای نیروی انسانی در نظر گرفته شده است. طراحی بصری زیبا در مجموعه‌ها حائز اهمیت است و به انرژی نیروی کار کمک می‌کند، اما این باید در راستای اهداف مدیر قرار گیرد چرا که اگر شما طراحی زیبا داشته باشید اما مدیر همسو و همفکر با نیروی خود نباشید، سودی به همراه نخواهد داشت.

آغاز در پایان سخنان خود اظهار کرد: فعالیت داشتن در شبکه‌های اجتماعی، برندینگ سازی از عوامل مهم در راستای معرفی یک شرکت هستند، اما تصویری که ارائه می‌دهید باید با باطن سازگاری داشته باشد، درغیر این‌صورت نیروی انسانی کار را پس می‌زند و بی اعتماد می‌شود. یادگیری برای نسل جدید بسیار اهمیت دارد و حضور یک فردی که به عنوان مربی و مدیر در کنار تیم جوان قرار گیرد، از نکات قابل توجه در این امر است. باید نیروی انسانی را آموزش داد و به او تفویض اختیار کرد نه در کلام بلکه در عمل. در نهایت آخرین دلیل بسیار مهم خروج نیروی انسانی از کشور، بحث پرداخت مالی است، باید به نحوی دستمزدها تعریف شوند که نیروی کار به فکر خروج از کشور به این دلیل نباشد.

 

به امکان‌ها فکر کنید

مجید حسین نژاد کارآفرین نیز در این مراسم گفت: ما دو نوع می‌توانیم به زندگی و محیط اطرافمان نگاه کنیم. یک ظرفیت خالی محیط اطراف و دیگری نیمه پر آن است.

او ادامه داد: این که ما چطور با خودمان و ایران، خودمان و همکارانمان تعامل می‌کنیم؟ سوال اساسی است، باید دید چه امکانی برای ما در این فضا وجود دارد، این انتخاب شماست و جایگاهی که خلق می‌کنید و در آن می‌ایستید، لطف به خودتان است. وقتی امکان را بردارید همراه با آن مسئولیت نیز برداشته می‌شود.

این کارآفرین گفت: باید از جایگاه منشاء بودن به مسئله نگاه کرد. خوب و بد وجود ندارد، ببینید در محیط کار، کشور، اطرافیان و … چه امکانی برایتان وجود دارد. اگر در هر موقعیتی به جای دیدن فقدان، به دنبال امکان‌ها بگردید، قدرت برای تعامل در اختیار شما قرار می‌گیرد.

دومین نمایشگاه تخصصی کار و اشتغال صبح امروز سه شنبه 8 خرداد 1403 طی دو روز در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری به همت بنیاد نخبگان استان تهران برگزار می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا