توصیه های بهداشتی و پیشگیرانه به امدادگران پلاسکو
دکتر خسرو صادق نیت ضمن عرض تسلیت این حادثه به ملت ایران به خصوص خانواده های آتش نشانان فداکار، گفت: با توجه به این که عملیات نجات و جستجو در ساختمان پلاسکو همچنان ادامه دارد کار در این محیط مخاطره آمیز می تواند منجر به بروز عوارضی بر سلامتی این عزیزان در حین عملیات شود که باید اقدامات پیشگیرانه به منظور جلوگیری از بروز خطرات جدی بر سلامت انجام شود.
وی با تاکید بر رعایت نکات ایمنی و بهداشتی به فرماندهان و اعضای تیم، خاطر نشان کرد: به علت امکان مواجهه زیاد با گرد و خاک حاصل از تخریب و همچنین امکان مواجهه با گازهای سمی، علائم "سرفه، خشونت صدا، خس خس سینه، تنگی نفس" می تواند نشانه اختلال آسیب حاد تنفسی باشد که نیازمند مراجعه فوری به اورژانس می باشد. در صورت ابتلای فرد به این آسیب قطعا باید از مواجهه مجدد با آلاینده های تنفسی اجتناب کرد.
دکتر صادق نیت ادامه داد: وجود علائم "گیجی، افزایش ضربان قلب، سرفه، تنفس سریع و بریده بریده و همچنین شنیدن صدای وز وز هنگام تنفس" می تواند نشانه های هایپوکسی (کاهش اکسیژن خون) باشد که نیازمند مراجعه فوری به اورژانس است.
وی افزود: وجود علائمی مانند "سردرد، تهوع، احساس ناخوشی" از نشانه های مسمومیت با گاز مونوکسید کربن است که نیازمند مراجعه فوری به اورژانس می باشد.
وی اضافه کرد: وجود علائمی مانند "ضعف و سرگیجه، سردرد، تهوع، درد شکم، ولع برای هوا، اختلال در نفس کشیدن و تشنج" از علائم مسمومیت با ترکیبات سیانید ناشی از سوختن پارچه است که نیازمند مراجعه فوری به اورژانس هستند.
رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: باید به علائم گرما زدگی توجه داشت و در صورت بروز علائم گرمازدگی متوسط و شدید قطعاً از مواجهه مجدد جلوگیری کرد. از علائم گرمازدگی متوسط: ضعف، احساس خستگی شدید، سردرد، تهوع، استفراغ، گیجی و از علائم گرمازدگی شدید: تهوع، تشنج، کاهش سطح هوشیاری، کما است.
وی در عین حال یادآورشد: محرومیت از خواب در افراد امدادگر احتمال اختلال در قضاوت و تصمیم گیری درست در حین عملیات را افزایش می دهد و در نتیجه باعث افزایش احتمال حوادث می شود، بنابراین توجه به مسئله شیفت کاری ضروری است.
وی افزود: آتش نشانان باید در حین انجام عملیات آواربرداری جهت جلوگیری از صدمات فیزیکی و عوارض ناشی از عدم رعایت اصول ارگونومی در استفاده از وسایل، تجهیزات و ماشین آلات به کلیه نکات ایمنی توجه کنند.
دکتر صادق نیت خاطرنشان کرد: این افراد به دلیل انجام کارهایی مثل بالا رفتن، کار با دستگاه برش و سایر فعالیت های لازم در اطفا حریق و فعالیت های جانبی، متابولیسم و مصرف انرژی بسیار بالایی دارند که لزوم توجه به استراحت کافی و رژیم غذایی مناسب را دوچندان می کند.
وی با اشاره به جنبه های سلامت روانی آتش نشانان به دلیل ابعاد حادثه و از دست دادن همکاران و دوستانشان انجام مشاوره روانشناسی برای آنها را ضروری دانست و تصریح کرد: در صورت اختلال جدی از حضور آنها در عملیات نجات تا برطرف شدن اختلال جلوگیری شود.
رییس مرکز سلامت محیط وکار وزارت بهداشت گفت: از آنجایی که مهمترین مواجهه آتش نشانان در هنگام حوادث آتش سوزی مواجهه با گرد و غبار و گازها و فیوم های آسیب رسان تنفسی است، توصیه می شود که آتش نشانان در هنگام عملیات امداد و نجات از رسپیراتورهای پوشاننده کامل صورت SCBA که دارای مخزن هوا می باشند، استفاده کنند.
وی با اشاره به این که برخی افراد نباید از ماسک های پوشاننده کامل صورت استفاده کنند، گفت: افراد با بیماری های شدید ریوی، افراد با بیماری های شدید قلبی و فشار خون کنترل نشده نباید از ماسک استفاده کنند. همچنین ابنورمالیتی های صورت که مانع فیت شدن کامل ماسک بر روی صورت می شود.
دکتر صادق نیت در پایان گفت: توصیه می شود تمام افراد درگیر در عملیات جهت ارزیابی جنبه های مختلف سلامت، پس از حادثه به مراکز تخصصی مراجعه کنند.
No tags for this post.