عماد احمدوند در گفتوگو با خبرنگار مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، مصوبه “سند ملی توسعه علوم و فناوری نانو” را یادگاری از دولت آیت الله رییسی در صنعت نانو خواند و گفت: تاثیر بلندمدت دیگری که آیت الله رئیسی برای اقتصاد ایران بر جای گذاشت، برجسته کردن نقش و اهمیت شرکتهای دانش بنیان در تقویت پایه های اقتصاد کشور است.
وی ادامه داد: دستگاه هایی که ظرفیت شرکتهای داخلی را نادیده انگاشته و اعتقادی به توان تولید داخلی نداشتند، در دولت آیت الله رئیسی ناگزیر به اعتراف به توان تولید داخلی و بستن قرارداد با شرکت های دانشبنیان داخلی شدند. این مهم جز با تاکید و پافشاری شخص رئیس جمهور میسر نمیشد و در آینده نیز میبایست این مسیر به طور برجسته تری دنبال شود.
احمدوند، عروج شهادت گونۀ دکتر رئیسی را مزد یک عمر تلاش خالصانه وی با هدف کسب رضایت الهی دانست و عنوان کرد: ایشان توانست رضایت الهی را به حد اعلای خودش در خدمت به مردم ترجمه کند و مردم برای شهید رئیسی، به معنی محل هزینه و زحمت نبودند، بلکه نمایندۀ خداوند روی زمین بودند. به همین دلیل ایشان در خدمت به نمایندگان الهی خستگی نمیشناخت؛ اما ایشان در این مسیر، نگاه انفرادی نداشت، بلکه چه در مرحلۀ انتخاب مدیران ارشد و چه در نحوۀ تعامل با آنها طی این چند سال، تلاش کردند تا اجزای حاکمیت همگی آرایش خدمت به مردم بگیرند.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو، یکی از مولفههای متمایز شهید رییسی را تلاش برای حاکمیت توأمان دین و دانش برشمرد و اظهار داشت: ایشان تا آخرین لحظه تلاش داشتند که افرادی که مسئولیت اجرا در سطوح مختلف دارند، علاوهبر اینکه خدمت به مردم را به عنوان عبادت ببینند، خودشان از جامعۀ علمی باشند و از بدنۀ نخبگانی کشور حداکثر استفاده را کنند و با تقویت بهرهگیری از ظرفیتهای فکری و طراحی افراد متخصص در حوزههای مختلف، مسیر حرکت کشور به سمت حاکمیت دانش بنیان را تقویت کردند.
به گفته او، علاوه بر تلاش گسترده و ساختارمند برای تقویت مجموعههای فناور و دانش بنیان، نگاه متعالی شهید رییسی این بود که جامعۀ دانشی کشور، بیش از آنکه نیازمند حمایت حاکمیت باشد، باید بتواند به کمک حاکمیت بیاید و سازوکارهای حکمرانی کشور به سمت دانشبنیان شدن پیش برود.
احمدوند در پایان با اشاره به اینکه در مسیر تقویت شرکتهای دانش بنیان، پیشرفتهای زیرساختی و بزرگی در دوران ریاست جمهوری آیتالله رییسی صورت گرفته است؛ تاکید کرد: در این مسیر تلاش شهید رییسی برای تصویب قانون جهش دانش بنیان، یکی از مهمترین ها است: شروع اجرای این قانون، خصوصا در بخش اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه، آیندهای بسیار بزرگتر و موثرتر، برای جامعۀ دانش بنیان کشور را نوید میدهد.