نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

قطاری با سرعت صوت

جابجایی زمینی با سرعت زیاد از جمله آرزوهای دیرینه بشر است. در این زمینه تلاش‌های زیادی در گذشته صورت گرفته است. عمده این تلاش‌ها بر ساخت قطارهایی با سرعت بسیار زیاد استوار بوده است که می‌تواند تعداد زیادی مسافر را با سرعت بسیار بالا جابجا کند. گذشته ازتعداد مسافران، قطار در مسیری مشخص حرکت می‌کند که می‌تواند حرکت روی زمین با چنین سرعتی را بسیار آسان‌تر کند. البته تلاش‌های موفقیت آمیزی‌ هم برای ساخت ماشین‌هایی با سرعت صورت و بیشتر انجام شده است اما هیچ‌کدام کارایی عملی برای جابجای انسان را نداشته‌اند. اما در مورد قطار ساخت قطارهای مغناطیسی که روی هوا حرکت می‌کنند تا حد زیادی موفقیت آمیز بوده است. حالا بسیاری از کشورها از جمله چین و آمریکا تلاش می‌کنند تا پا را یک گام فراتر نهاده و قطارهایی بسازند که با سرعت صوت حرکت می‌کنند. در آمرریکا مفهوم هایپرلوپ که توسط ایلان ماسک پیگیری می‌شود سال آینده یک آزمایش عملی را اغاز می‌کند. حالا خبر رسیده است که کره‌جنوبی هم می‌خواهد به صف کشورهایی بپیوندد که به دنبال ساخت قطارهایی با سرعت صوت هستند.

به گزارش سیناپرس وبه نقل از خبرگزاری مهر؛ این قطار می تواند با سرعت بیش از ۶۲۰ مایل برساعت حرکت کند.  این درحالی است که سرعت صوت حدود ۷۶۷ مایل برساعت است. به این ترتیب مدت زمان سفر به شدت کاسته خواهد شد. اگر این پروژه  مقامات شهری در سئول پایتخت کره جنوبی به خوبی پیش رود، سرعت قطارهای ساخته شده دو برابر قطارهای مغناطیسی کنونی خواهد بود. قطارهای مغناطیسی که هم اکنون در جهان نام «سریعترین قطارها» را یدک می کشند با سرعت ۲۶۸ مایل بر ساعت حرکت می کنند. این در حالی است که بسیاری از کشورها از جمله آمریکا، کانادا و چین نیز پروژه های مشابهی را دنبال می کنند.

یده قطار کره‌ای‌ها هم شبیه ایده هایپرلوپ آقای ماسک است و در آن قطار درون یک لوله خلاء یا فشار پاییین حرکت خواهد کرد. موسسه تحقیقاتی صنعت ریلی این کشور که مجری این طرح است می‌گوید که این قطارها را برای آینده‌ای نه چندان دور مد نظر دارد.

در حال حاضر سریع‌ترین قطار موجود در جهان 430 کیلوتر بر ساعت سرعت دارد اما اگر پروژه کره‌ای‌ها یا سایر پروژه‌ها مشابه موفق شود، آن‌وقت سرعت حرکت قطارها به حدود 1000 کیلومتر بر ساعت خواهد رسید. برای تصور بهتر این سرعت فرض کنید چنین قطاری در خط تهران مشهد وجود داشته باشد. در این صورت چنین سفری در کمتر از یک ساعت انجام خواهد شد. 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل