صرفه جویی 3 میلیون دلاری با اسکنر ایرانی

هنرمندان قزوینی شرکت دانش بنیان «پویاگران هنر مینودری» از واحدهای فناور مستقر در پارک علم و فناوری قزوین با طراحی و ساخت اسکنر سه بعدی سایز انسان از خروج سه میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری کردند.

به گزارش سینا، ایران اسلامی مملو از جوانان مستعدی است که در صورت بسترسازی لازم و حمایت از آنها می توانند کارهای بزرگی را عملیاتی کرده و به کشور خود خدمت کنند.

در استان قزوین نیز جوانان نخبه و توانمندی داریم که در عرصه های مختلف توانسته اند با ایده ها و خلاقیت های خود دست به کارهای بزرگی بزنند و ضمن خلق رویدادهایی مهم به اقتصاد خود و دیگران نیز کمک کنند.

محمد برادران از هنرمندان خوب قزوینی است که پله های ترقی را به واسطه هوش و ذکاوت خود و تیمی همراه، به سرعت طی کرده و توانسته در سال های اخیر موفقیت های چشمگیری را در عرصه هنر سینما نصیب خود کند.

این هنرمند قزوینی با بهره گیری از یک تیم جوان و نخبه توانسته با تاسیس یک شرکت دانش بنیان درعرصه تولید جلوه های ویژه حرف زیادی برای گفتن داشته باشد و با طراحی و ساخت محصولاتی جدید در عرصه سینما بدرخشد.

محمد برادران بنیانگذار «شرکت دانش بنیان پویاگران هنر مینودری» از واحدهای فناور مستقر در پارک علم و فناوری قزوین به همراه حسام ساروخانی و امیر صفت کیا « هم بنیانگذار»توانسته اند با طراحی و ساخت « اسکنر سه بعدی سایز انسان» راهکار مهمی برای حل مشکل ساخت جمعیت و طراحی صحنه های پرخطر در سینما، پیدا کنند.

سیستم اسکنر سه بعدی آنقدر مهم و جذاب بود که در سفر معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در ردیف محصولاتی قرار گرفت که توسط دکتر روح الله دهقانی فیروزآبادی رونمایی شود.

در نمایشگاه دستاوردهای پارک علم و فناوری قزوین از این سیستم رونمایی و فرصتی مهیا شد تا از سازندگان آن بخواهیم توضیحات بیشتری در مورد این محصول نوین ارائه کنند.

حسام ساروخانی که خود نیز از جوانان خلاق و ایده پرداز و هنرمندان خوب استان قزوین است و سال هاست در عرصه هنر فعالیت می کند در مورد ویژگی های این محصول اظهارداشت : متخصصان شرکت پویاگران هنر مینودری در پارک علم و فناوری قزوین توانستند اسکنر سه بعدی سایز انسان را برای نخستین بار در کشور با امکان اسکن افراد و اجسام در اندازه حداکثر 2 در 2 در 2 متر طراحی و تولید کرده اند.

وی بیان کرد: اسکنر سه بعدی سایز انسان راهکار مهمی برای حل مشکل ساخت جمعیت و طراحی صحنه های پرخطر در سینما، بازی و انیمیشن، معماری، نمونه سازی صنعتی، پزشکی و ساخت اکشن فیگورهای شخصی است که می تواند افق های جدیدی را در زمینه فناوری های نرم و هویت ساز در کشور فراهم کرده و از خروج ارز نیز جلوگیری کند.

ساروخانی تصریح کرد: این اسکنر با مدیریت بیش از 60 دوربین DSLR با سایز سنسور APS سه بعدی در خاورمیانه نمونه ندارد و برای اسکن افراد، اشخاص و اجسامی در ابعاد 2 متر در 2 متر با ارتفاع 2 متر با دقت یک سانتیمتر تا یک میلیمتر و عمق و حجم دقیق طراحی شده و در صنایع مهمی چون انیمیشن، گیم و نماهای بصری، سینمایی، صنعت، پزشکی و امور شخصی کاربرد دارد.

وی بیان کرد: این دستگاه برای ارائه خدمات سینمایی طراحی شده و جلوه های ویژه را با آن طراحی می کنیم و انواع خدمات در عرصه های مختلف داده می شود.

ساروخانی در خصوص مدت زمان طراحی و ساخت این سیستم تصریح کرد: این سیستم از اوایل سال قبل در واحد تحقیق و توسعه شرکت پویاگران هنر مینودری که اولین شرکت دانش بنیان در صنعت سینماست طراحی شده و تولید جلوه های ویژه و طراحی دستگاه را آغاز کردیم.

این جوان خلاق هنرمند افزود: قرار بود یک فیلم سینمایی از زندگی شهید «احمد کاظمی» ساخته شود که به 10 هزار نفر نیروی آسیب دیده در فیلم نیاز بود که روی باند فرودگاه باید مستقر می شدند که امکان گردآوری این همه نیرو از سوی کارگردان بسیار سنگین و پر هزینه و غیر ممکن بود لذا باید از جلوه های ویژه استفاده می شد.

ساروخانی یادآورشد: با این دستگاه روی تکنیک های مختلفی تمرکز کردیم و سیستم فتوگرامتری را برای فیلم«احمد» انتخاب کردیم و بعد از مطالعه فراوان به 60 دوربین رسیدیم که تا 128 دوربین قابل افزایش است.

وی گفت: دستگاه یک برد تخصصی دارد که توسط همکاران شرکت طراحی شده و به صورت «وایرلس» بدون سیم، دستور عکسبرداری همزمان را به دوربین ها صادر و فایل ها را از دوربین ها جمع آوری می کند و توسط دانش فنی که اعضای تیم در خصوص هوش مصنوعی تهیه کرده اند، عکس ها تبدیل به مدل سه بعدی می شود و عکس به صورت واقعی صورت می گیرد و «انیمیت کردن» در موشن کپچر دقیقا مانند واقعیت در فیلم استفاده می شود و قابل تشخیص نیست که جلوه ویژه است یا انسان واقعی که کیفیت کار را بالا برده است.

«هم بنیانگذار» شرکت پویاگران هنر مینودری در خصوص هزینه طراحی سیستم نیز اظهارداشت: تاکنون 3 میلیارد تومان برای دستگاه و دانش فنی آن هزینه شده و برای فاز دوم هم 3 میلیارد تومان دیگر نیاز داریم تا کار تکمیل شود.

وی در مورد اعضای تیم فنی و طراحی نیز بیان کرد: تیم جلوه های بصری استودیوی شرکت 28 نفر است و 12 نفر هم خارج از شرکت فعالیت می کنند و در بخش تحقیق و توسعه نیز چهار جوان نخبه همکار ما هستند.

ساروخانی در خصوص وجود مشابه خارجی این سیستم تصریح کرد: بر اساس اطلاعات کسب شده فقط دو استودیو در خارج از ایران این دستگاه را ساخته اند که هر دو آنها آلمانی هستند و دستگاه را با محدودیت عرضه می کنند و هرچقدر جمیعت بیشتری برای جلوه های ویژه نیاز باشد به همان میزان هزینه های سنگینی دریافت می کنند.

جلوگیری از خروج سالانه یک میلیون دلار ارز از کشور

وی صرفه جویی ارزی را از دیگر ویژگی های این سیستم دانست و افزود: با طراحی و ساخت این سیستم جلوه های ویژه می توانیم سالانه از خروج حدود یک میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری و به اقتصاد هنرمندان کشور کمک کنیم.

ساروخانی افزود: در آبان ماه سال قبل نسخه صفر دستگاه در فیلم «احمد» استفاده شد و یک فهرست 167 موردی هم قبلا استفاده شده و امروز کار نهایی شده و تاکنون در فیلم «خروج» هم از دستگاه استفاده کرده ایم.

کسب دو سیمرغ بلورین

این فعال شرکت دانش بنیان اظهارداشت: شرکت پویاگران هنر مینودری نخستین شرکت دانش بنیان در صنعت جلوه های بصری نامزد بهترین جلوه های بصری در شش دوره جشنواره فیلم فجر بود که توانستیم دو سیمرغ بلورین برای بهترین جلوه های بصری را در سال 1398 و 1402 کسب کرده و جایزه جشن خانه سینما در سال 97 و جایزه جشن حافظ در سال 96 را دریافت کردیم.

 

این جوان هنرمند تصریح کرد: از آنجا که این دستگاه یک محصول دانش بنیان است به محصول اصلی شرکت تبدیل می شود و برای هشت نفر می توانیم اشتغال پایدار دانش بنیان مبتنی بر تخصص ایجاد کنیم.

ساروخانی در خصوص حمایت های انجام شده در استان اضافه کرد: پارک علم و فناوری قزوین حمایت های خوبی از ما داشته اند و با تامین مکان و سرمایه درگردش موجب شدند ایده خود را عملیاتی کنیم که امیدواریم سایر دستگاه ها نیز به ما کمک کنند تا فعالیت ها توسعه یابد.

وی گفت: از مدیران استان درخواست می کنیم جوانان نخبه و خلاق را جدی بگیرند و با حضور در پارک علم و فناوری از محصولات و دستگاه های تولید شده دیدن کنند و ببینند که در شرکت ما دو جوان دهه 80 حضور دارند که آینده درخشانی دارند و کمک کنند تا استعدادهای بیشتری را شناسایی کرده و اشتغال پایدار برای آنها ایجاد کنیم تا آینده کشور تضمین شود.

ساروخانی حذف مالیات بر ارزش افزوده از محصولات شرکت های دانش بنیان را از دیگر درخواست های خود اعلام کرد و همراهی مدیران را با جوانان با استعداد ضروری دانست.

کلام آخر:

فعالیت های پارک های علم و فناوری در استان ها موجب شده تا بستر حمایت و بروز استعدادهای جوانان و نخبگان شرکت های دانش بنیان مهیا شده و فرصت تبدیل ایده به محصولات دانش بنیان فراهم شود که تداوم این حمایت ها می تواند به شناسایی جوانان خلاق بیشتری منجر شده و حرکت کشور را در رسیدن به قله های علمی و پیشرفت بیش از گذشته تسریع کند.

امیدواریم با تداوم حمایت مسئولان از شرکت های دانش بنیان بتوان با شناسایی جوانان خلاق و ایده پرداز به شکوفایی استعداد آنها کمک کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا