راه اندازی 3ساختار فناوری جدید در پارک علم و فناوری البرز

در نشست اساتید دانشگاه ها، فعالان زیست بوم نوآوری ، شرکت های دانش‌بنیان، فناور و خلاق و نخبگان اقتصادی استان البرز که با حضور معاون حقوقی رییس جمهور ،استاندار البرز  و مدیران و مسولین علمی و اجرایی پ در پارک علم و فناوری البرز جهاددانشگاهی برگزار شد، راه اندازی سه ساختار فناوری جدید در این پارک مورد تاکید قرار گرفت.

به گزارش سینا از روابط عمومی  پارک علم و فناوری البرز جهاد دانشگاهی، نشست  اساتید دانشگاه ها، فعالان زیست بوم نوآوری ، شرکت های دانش‌بنیان، فناور و خلاق و نخبگان اقتصادی استان البرز با حضور معاون حقوقی رییس جمهور ،استاندار البرز  و مدیران و مسولین علمی و اجرایی پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در پارک علم و فناوری البرز جهاددانشگاهی برگزار شد.

معاون حقوقی رییس جمهور در این مراسم گفت: این روابط و نشست ها، بسترساز جهش تولید با مشارکت مردم خواهد بود.

وی ادامه داد: دانش بنیان ها ظرفیت بزرگی در تولید دارند که باید با رفع موانع و حمایت آنها، تسهیلات لازم را جهت شکوفایی و توسعه فراهم کنیم.

دکتردهقان گفت: در این نشست از بطن موضوعات و دغدغه‌های فعالان حوزه دانش بنیان آگاه شده و به طور قطع در تصمیم سازی ها مورد بهره برداری قرار می دهیم.

وی افزود: فعالیت شرکت های دانش بنیان غرور آفرین است چرا که برخلاف فشارها و تحریم های ظالمانه دشمنان چنین توفیقاتی را کسب کرده ایم.
معاون رییس جمهور گفت: ما با اعتماد به نفس ملی و اتکا به توان داخلی و دانش جوانان ایرانی از زیر آوار تحریم ها خارج شده ایم.

وی افزود: رابطه تنگاتنگی باید با واحدهای دانش بنیان برقرار کنیم تا مسیر پیشرفت و توسعه را هموار کنیم.

دهقان گفت: امروز سربازی کردن و خدمت به دانش بنیان ها، خدمت به کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: در خصوص مواردی که مطرح شد با اهتمام و جدیت پیگیری می کنیم و مسائل مربوط به حوزه حقوقی را رسیدگی کرده و سایر موانع را به مسئولان مربوطه ارجاع می دهیم.

افزایش تعداد شرکت‌های دانش بنیان البرز به حدود ۴۷۰ شرکت

دکتر عبداللهی استاندار البرز گفت: در حوزه شرکت‌های دانش بنیان وضعیت خوبی داریم و در شاخص‌های مختلف رتبه چهار را به خود اختصاص داده‌ایم و تعداد این شرکت‌ها از ۲۵۶ به حدود ۴۷۰ مورد رسیده است.

استاندار البرز گفت: در حوزه شرکت‌های دانش بنیان وضعیت خوبی داریم و در شاخص‌های مختلف رتبه چهار را به خود اختصاص داده‌ایم و تعداد این شرکت‌ها از ۲۵۶ به حدود ۴۷۰ مورد رسیده است. در خصوص شرکت‌های دانش بنیان و کارخانه‌های نوآور و موضوعات مرتبط نیز اتفاقات خوبی افتاده و درصدد هستیم رتبه سوم کشور را کسب کنیم.

صدور اولین سند حدنگاری و اعیانی کشور در پارک علم و فناوری البرز  جهاددانشگاهی

رییس پارک علم و فناوری استان البرز از صدور اولین سند اعیانی کشور در این مجموعه خبر داد و گفت: در سال گذشته بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات کم بهره از محل تبصره ماده ۱۶ و ۱۸ پرداخت شد.

مهدی عباسی ، گفت: مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاددانشگاهی در فضایی بالغ بر ۱۰۰ هکتار واقع شده که ۲۶.۲ هکتار از آن مستقیماً در اختیار پارک علم و فناوری البرز است.

وی با اشاره به اینکه مجوز فعالیت پارک علم و فناوری البرز در سال ۱۳۸۷ صادر شد اما این مجموعه فعالیت رسمی خود را در سال ۱۳۹۲ آغاز کرد، مطرح کرد: در حال حاضر ۱۳۳ شرکت فناور دانش بنیان و خلاق در این پارک مستقر هستند و برای حدود یک هزار و ۶۰۰ نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی شده است. در سال گذشته فروش شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری البرز به بیش از سه هزار میلیارد تومان رسید.

رئیس پارک علم و فناوری استان البرز با اشاره به اینکه سه برابر میانگین کشوری، شرکت‌های دانش بنیان در این مجموعه مستقر هستند، از راه اندازی سه ساختار فناوری جدید در استان البرز با همکاری بخش دولتی و خصوصی و ورود بخش خصوصی به پارک علم و فناوری با سرمایه گذاری بالغ بر ۲۵۰ میلیارد تومان به صورت مستقیم خبر داد و افزود: اکنون ۴۶۶ شرکت دانش بنیان در البرز مشغول فعالیت هستند.

عباسی با اشاره به ثبت این آمار در سایت معاونت علمی ریاست جمهوری و با بیان اینکه البرز در این حوزه حائز رتبه چهارم کشوری است، مطرح کرد: البرز در حوزه دارویی شرایط بسیار خوبی دارد و پس از استان تهران، رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده و در حوزه مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوری‌های شیمیایی با ۸۷ شرکت ثبت شده رتبه سوم کشور را از آن خود کرده است.

وی با اشاره به کسب رتبه چهارم کشور در حوزه ملزومات و تجهیزات پزشکی توسط البرز بیان کرد: البرز در حوزه برق و الکترونیک حائز رتبه پنجم، در حوزه کشاورزی و صنایع تبدیلی با ثبت ۴۳ شرکت دانش بنیان حائز رتبه دوم و در حوزه ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته نیز با ۱۳۷ شرکت حائز رتبه سوم کشور است. در حوزه خدمات تجاری سازی نیز در سه سال اخیر هفت شرکت دانش بنیان راه اندازی شده است.

راه اندازی سامانه جریان اقتصادی نوین با ثبت بیش از ۶۷۷ محصول

رییس پارک علم و فناوری استان البرز با بیان اینکه در حوزه دارو این استان با ۶۰ شرکت پس از تهران بیشترین تعداد شرکت‌های دانش بنیان را دارد، به روند رو به رشد شرکت‌های دانش بنیان در البرز اشاره و خاطرنشان کرد: فروردین سال ۱۴۰۰، تعداد شرکت‌های دانش بنیان در این مجموعه ۲۵۶ مورد بود که امروز به ۴۶۶ شرکت رسیده و امید است تا پایان سال جاری رشد ۱۰۰ درصدی را شاهد باشیم.

عباسی از راه اندازی سامانه جریان اقتصادی نوین تحت عنوان جان با ثبت بیش از ۶۷۷ محصول خبر داد و بیان کرد: یکی از مشکلات مبتلا به شرکت‌های دانش بنیان مالکیت فکری آنها بود که پس از سه سال پیگیری، دبیرخانه دائمی سیاستگذاری، ترویج و توسعه مالکیت فکری کشور به پارک علم و فناوری البرز واگذار شد. آبان امسال میزبان چهارمین کنفرانس ملی انجمن علمی پارک‌های فناوری و سازمان‌های نوآوری هستیم.

وی با اشاره به راه اندازی مرکز ملی مهارت و نخستین مرکز نوآوری و احیای واحدهای اقتصادی کشور در پارک علم و فناوری البرز جهاددانشگاهی و نیز استفاده از توان بخش خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان در جهت احیای واحدهای نیمه فعال یا غیرفعال عنوان کرد: برای نخستین بار مدل واگذاری اراضی را به صورت عملی آغاز کردیم و تاکنون هفت زمین در پارک علم و فناوری استان البرز به صورت قطعی به شرکت‌های دانش بنیان واگذار شده است.

رییس پارک علم و فناوری استان البرز خاطرنشان کرد: در سال گذشته بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات کم بهره از محل تبصره ماده ۱۶ و ۱۸ پرداخت و طی یک سال گذشته ۲۰ محصول جدید با حضور مقامات ملی و استانی رونمایی شد. همچنین البرز از نظر برگزاری رویدادها جزو پنج استان اول کشور هستیم.

پیگیری تخصیص اعتبار مصوبه سفر رئیس جمهور، واگذاری ساختمان‌های بلااستفاده دستگاه‌ها به شرکت‌های دانش بنیان، همکاری شهرستان‌ها در راه اندازی ساختارهای فناوری، افزایش بودجه پارک و استفاده از طرح کمک‌های فنی و اعتباری استان البرز از جمله درخواست‌های رئیس پارک علم و فناوری استان البرز از دولت بود که در این نشست مطرح شد.

گفتنی است، تعدادی از فعالان زیست بوم نوآوری ، مدیران شرکت های دانش بنیان و نخبگان اقتصادی استان  موضوعاتی در خصوص خرید نرم افزارهای خارجی توسط شرکت های پتروشیمی، تخصیص ارز ، عدم خرید تجهیزات فرودگاهی از  تولید کنندگان داخل کشور ، عدم ابلاغ  برخی آیین نامه های اجرایی قانون جهش دانش بنیان و ….  نیزمطرح  و مورد بحث و بررسی معاون حقوقی رییس جمهور و استاندار البرز قرار گرفت.

در حاشیه این نشست ، محصول فناورانه شرکت مرکز رشد جامع پارک علم و فناوری البرز ( فعال در زمینه طراحی و ساخت اسباب بازی های رباتیک) رباتی با نام “لگووال”   بعنوان اسباب بازی فناورانه ای که باعث خلاقیت و  آموزشی یادگیری هوش مصنوعی در کودکان  ونوجوانان می شود  توسط معاون حقوقی رییس جمهور و استاندار البرز رونمایی شد و مورد استقبال قرار گرفت .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا