نظام رتبهبندی «تایمز هایر اجوکیشن» برترین دانشگاههای جوان جهان در سال ۲۰۲۴ میلادی را رتبه بندی کرد.
گزارش سینا به نقل از وب سایت رسمی تایمز، طبق آخرین رتبهبندی دانشگاههای جوان جهان توسط نظام رتبه بندی تایمز که ساعاتی پیش منتشر شد، در حال حاضر آسیا تقریباً نیمی از دانشگاههای تحقیقاتی جوان جهان را در خود جای داده است.
تعداد دانشگاههای آسیایی در این فهرست طی پنج سال تقریباً دو برابر شده است و از ۱۶۵ دانشگاه در سال ۲۰۲۰ (که ۴۰ درصد از جدول را تشکیل میداد) به ۳۲۷ دانشگاه در سال جاری (۴۹ درصد) رسیده است.
ترکیه، هند و ایران باعث ارتقا این جایگاه شدهاند. ترکیه اکنون دارای ۵۸ دانشگاه در این رتبه بندی است که نسبت به سال گذشته ۴۷ دانشگاه و در سال ۲۰۲۰ تنها ۲۳ دانشگاه بوده است. در حالی که ایران اکنون دارای ۴۶ دانشگاه است که این رقم در سال گذشته ۳۹ و در سال ۲۰۲۰ میلادی ۲۰ دانشگاه بوده است.
رتبهبندی دانشگاههای جوان را میتوان منعکسکننده توسعه نسبی سیستمهای دانشگاهی دانست. این رتبه بندی ظهور و بروز موسسات آموزش عالی تاسیس شده در ۵۰ سال گذشته را بررسی میکند.
علاوه بر افزایش نماینده در این رتبهبندی، جایگاه بسیاری از موسسات در ترکیه، هند و ایران بهبود یافته است. با این حال، محدودیت سنی به این معنی است که این فهرست ذاتاً پویا است (زیرا مؤسساتی که به سن ۵۱ سالگی خود میرسند از دور رقابت خارج میشوند)، که مقایسه دقیق سال به سال را از نظر عملکرد محدود میکند.
شین ژو، استاد دانشگاه آکسفورد گفت که آموزش عالی جهانی در حال «توسعه به وضعیتی است که دارای قدرتهای مهم مختلف، از جمله افزایش قدرتهای میانی» است.
وی افزود: «آموزش عالی در آسیا به سرعت در حال توسعه است و قدرتهای متوسطی که باید به آن توجه شود شامل هند، ایران، اندونزی و ترکیه است.
بر این اساس نتایج رتبه بندی برترین دانشگاههای زیر ۵۰ سال دنیا برای ۱۰ دانشگاه برتر به شرح ذیل است:
۱- دانشگاه صنعتی نانیانگ( سنگاپور)
۲- – دانشگاه علوم و ادبیات پاریس( فرانسه )
۳-دانشگاه علم و صنعت هنگ کنگ ( هنگ کنگ)
۴- دانشگاه سیتی هنگ کنگ(هنگ کنگ)
۵- دانشگاه پاریس- ساکلی( فرانسه)
۶- موسسه پلی تکنیک پاریس(فرانسه
۷- دانشگاه پلی تکنیک هنگ کنگ(هنگ کنگ)
۸- دانشگاه سوربن( فرانسه)
۹- دانشگاه علم و صنعت پوهانگ( کره جنوبی)
۱۰- دانشگاه ماستریخت(هلند)