نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

پارک علم و فناوری دانشگاه تهران؛ قطب فعالیت‌های فناورانه ورزش(2)

اولین جلسه دبیرخانه توسعه فناوری و نوآوری‌های تجهیزات و علوم ورزشی در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد.

این جلسه با حضور دکتر علی اسدی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، دکتر مهدی شهبازی مشاور رییس دانشگاه تهران و مدیر کل حوزه ریاست و روابط عمومی، دکتر شهرزاد طهماسبی معاون پژوهش و فناوری دانشکده علوم ورزشی و تندرستی، اعضای هیات رییسه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و نمایندگان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت ورزش و جوانان، آکادمی ملی المپیک، اتحادیه علوم ورزشی، سازمان ورزش شهرداری تهران، ۲۴ اردیبهشت در سالن فرهان پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد.

دکتر مهدی شهبازی مشاور رییس دانشگاه تهران و مدیر کل حوزه ریاست و روابط عمومی، با اظهار خشنودی از حضور متخصصان و متولیان علوم ورزشی در نخستین جلسه دبیرخانه توسعه فناوری و نوآوری‌های تجهیزات و علوم ورزشی گفت: با توجه به اینکه در چند حوزه خاص، دبیرخانه ملی ایجاد شده است، راه اندازی دبیرخانه در حوزه علوم ورزشی نشانه اهمیت و نگاه ویژه به این موضوع است که با راهبری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، فعالیت‌های این دبیرخانه اجرایی می‌شود.

دکتر شهبازی با بیان سهم بالای سبد اقتصادی صنعت ورزش در دنیا اظهار داشت: ضروری است که این موضوع در کشور مورد توجه قرار گیرد. حوزه‌های مختلف از جمله واردات پوشاک و تجهیزات ورزشی و… هزینه‌های بسیاری ایجاد می‌کند درحالیکه می‌توانیم از ظرفیت‌های موجود در کشور در جهت رفع نیازهای صنعت ورزش بهره ببریم و طیف گسترده‌ای از دستاوردهای متنوع حوزه علوم ورزشی در اختیار جامعه اقتصادی کشور، بنگاه‌ها، شرکت‌ها و دانشگاه ها قرار گیرد.

مشاور رییس دانشگاه تهران با تاکید بر اهمیت فعالیت دبیرخانه توسعه فناوری و نوآوری‌های تجهیزات و علوم ورزشی تصریح کرد: مطابق با گزارشات ارائه شده از گردش مالی صنعت ورزش در دنیا، سهم کشورمان بسیار پایین بوده و کشورهایی مانند چین و… سهم قابل توجهی را در آسیا و دنیا به دست آورده‌اند، لذا ضروری است که علاوه بر انجام فعالیت‌های تحقیق و توسعه در این صنعت، اقدامات ضروری در جهت ارتقای سهم بازار و رفع نیازهای کشور را عملیاتی کنیم.

وی در ادامه با اشاره به نزدیک بودن زمان برگزاری المپیک پاریس افزود: عمده نتایج حاصل از حضور ورزشکاران ایرانی در این رقابت ورزشی به تامین تجهیزات و سایر ملزومات ورزشی وابسته است و با همکاری همه جانیه می‌توانیم تغییرات مثبتی را در این بخش رقم بزنیم.

دکتر شهبازی با بیان این نکته که متخصصان ایرانی در حوزه علوم ورزشی موفق به طراحی و تولید تجهیزات بسیاری با سطح فناوری بالا شده‌اند، تصریح کرد: کمک داور ویدیویی و تجهیزات این حوزه از جمله فناوری‌هایی است که محققان ایرانی به آن دست یافته‌اند ؛ گفتنی است دانش این حوزه عمدتا در اختیار آمریکا است

وی ادامه داد: با هدف بهره‌مندی از دستاوردهای متخصصان حوزه علوم ورزشی و ساماندهی اقدامات این حیطه، ضروری است تا حلقه‌ای با هدف تسهیلگری و ایجاد ارتباط میان شبکه فعالان این بخش، ایجاد شود تا فعالیت‌های صورت گرفته به صورت منسجم پیگیری و اجرایی شود.

مدیر کل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران، تعریف رویکرد سیستمی در صنعت ورزش را ضروری دانست و توضیح داد: فعالیت بسیاری از کنشگران صنعت ورزش، براساس علاقه صورت گرفته و همچنین بسیاری از تولیدکنندگان تجهیزات در این صنعت، کشورهای دیگر را به عنوان بازار هدف خود تعریف کرده و محصولات خود را در دیگر کشورها تولید و به فروش می‌رسانند.

وی با اشاره به اهمیت تعریف بازار هدف نرم، خاطر نشان کرد: کشورهای همسایه بازار بسیار بزرگی است و تولید و عرضه محصول به آنها، توجیه اقتصادی دارد. با این وجود، ضروریست تا فرهنگ سازی حمایت از برندهای داخلی صورت گیرد و جامعه به مصرف تولیدات ایرانی تشویق شود.

دکتر شهبازی ضمن تاکید بر جامعیت دانشگاه تهران و ظرفیت‌های گسترده آن، تشریح کرد: در راستای اجرای موثر اقدامات دبیرخانه توسعه فناوری و نوآوری‌های تجهیزات و علوم ورزشی، می‌توان موضوعات فرهنگی و اجتماعی را از طریق ظرفیت‌های دانشکده علوم اجتماعی و روانشناسی پیش برد و در مباحث تکنیکی نیز با دانشکده فنی در ارتباط بود.
دکتر شهبازی به توضیح فرصت‌های ایجاد اشتغال از طریق صنعت ورزش پرداخت و افزود: ایجاد و حمایت از کسب وکارهای صنعت ورزش مانع خروج ارز از کشور می‌شود؛ پس می‌توانیم با ارائه دسته بندی موضوعی، به شناسایی و احصاء نیازهای صنعت ورزش پرداخته و سپس گام‌های اجرایی بعدی را برداریم.

خروج از نسخه موبایل